Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2013 / 2014 Informace pro rodiče vycházejících žáků.
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2013 / 2014
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
středisko teoretické výuky Nové Město n. Mor Odloučené pracoviště
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
příspěvková organizace Středoškolská 3, Ostrava-Zábřeh
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Studijní program Stavební inženýrství
Úvodní stránka.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
Střední odborná škola průmyslová
Střední škola stavební Teplice, příspěvková organizace
Prezentace školy.
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Dělnická 15, Děčín VI Tel.: Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI příspěvková organizace Dělnická.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Informativní schůzky pro rodiče vycházejících žáků říjen 2008 INFORMACE: SCIO testování žáků podpora řemesel v odborném školství nový způsob přijímacího.
Úvod Proč studovat informatiku?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
Opravář zemědělských strojů
Programátor CNC strojů
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
Úvod Proč studovat informatiku?
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ TEL.: , FAX: , STUDIJNÍ OBORY UČEBNÍ OBORY.
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2016 / 2017 Informace pro rodiče vycházejících žáků.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Průmyslová střední škola Letohrad Od došlo ke spojení SOU Letohrad a SPŠ Letohrad V roce 2011 jsme oslavili 60. výročí školy.
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ STAVÍME NA DOBRÝCH ZÁKLADECH...
Důvod vzniku krajských stipendií
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ STAVÍME NA DOBRÝCH ZÁKLADECH...
„Okna technickým oborům dokořán“
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
PHmax ve středním vzdělávání
ŠANCE PRO VÁS.
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Člen skupiny HAVEX 1.
Setkání kariérových poradců Louny –
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Setkání kariérových poradců
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Transkript prezentace:

Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí www.spsstavvm.cz

Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí Pracoviště Komenského + Vrbenská (dílny) Pracoviště Máchova

Studijní a učební obory SPŠS Nástavbové studium 2 leté studium s maturitou Distanční studium 4 leté nebo zkrácené 2 leté studium s maturitou Denní studium 4 leté studium s maturitou ( zaměření) Učební obory (3 leté) Studijní obory Nábytkářská a dřevařská výroba Stavební provoz Technická zařízení budov Stavebnictví Pozemní stavitelství a architektura www.spsstavvm.cz Montér suchých staveb Zedník Truhlář Tesař Malíř a lakýrník Klempíř Instalatér Pokračovat v prezentaci

Naše učebny

odborná praxe je obsažena v učebních plánech všech ročníků Charakteristika studijního oboru Stavebnictví, zaměření Pozemní stavitelství připravuje odborníky v oblasti stavební projekce, podnikatele v oblasti přípravy a realizace staveb obor je rovněž vhodný jako příprava k dalšímu studiu na vysokých školách, zejména stavebního nebo příbuzného směru odborná praxe je obsažena v učebních plánech všech ročníků tento obor lze rovněž studovat formou distančního studia profilové předměty – pozemní stavitelství, stavební konstrukce, stavební mechanika, konstrukční cvičení, výpočetní technika (CAD), ekonomika, stavební příprava a provoz Zpět na obory

Odborné soutěže

rozvíjí výtvarné cítění žáků Charakteristika studijního oboru Stavebnictví, zaměření Pozemní stavitelství a architektura rozvíjí výtvarné cítění žáků obor je rovněž vhodný jako příprava k dalšímu studiu na vysokých školách, zejména oboru Architektura profilové předměty – pozemní stavitelství, stavební konstrukce, stavební mechanika, konstrukční cvičení, výpočetní technika (CAD), architektura, urbanismus, památková péče, ekonomika odborná praxe je obsažena v učebních plánech všech ročníků Zpět na obory

Odborné učebny rýsovna laboratoř TZB učebna výpočetní techniky

Charakteristika studijního oboru Technická zařízení budov připravuje odborníky pro technické a řídící funkce, zejména v projekci vytápění, vzduchotechniky, zdravotní techniky, zásobování vodou a plynem obor má u nás více než 50 let tradice studenti pracují v laboratořích vybavených nejmodernější technikou absolventů tohoto oboru je trvalý nedostatek odborná praxe je obsažena v učebních plánech všech ročníků tento obor lze rovněž studovat formou distančního studia profilové předměty – zdravotní technika, vytápění, vzduchotechnika, rozvod a využití plynu, mechanika, konstrukční cvičení, výpočetní technika (CAD), ekonomika Zpět na obory

Expozice TZB ve škole

Charakteristika studijního oboru Nábytkářská a dřevařská výroba denní nástavbové studium délka studia - 2 roky podmínkou pro přijetí je vyučení v oboru truhlář nebo tesař obor poskytuje střední vzdělání s maturitní zkouškou absolventi mohou pracovat jako technici, konstruktéři, vést vlastní firmy nebo dále studovat na VŠ stavebního nebo dřevařského směru Zpět na obory

Účast žáků učebních oborů na výstavách

Charakteristika studijního oboru Stavební provoz denní nástavbové studium délka studia - 2 roky podmínkou pro přijetí je vyučení v oboru tesař, instalatér, klempíř (stavební výroba), zedník, malíř a lakýrník nebo montér suchých staveb obor poskytuje střední vzdělání s maturitní zkouškou absolventi mohou pracovat jako technici, rozpočtáři, vést vlastní firmy nebo dále studovat na VŠ stavebního směru Zpět na obory

Práce žáků - modely

Co je to distanční studium? moderní forma studia založená na řízeném samostatném studiu je určeno pro absolventy SOU, SŠ, VOŠ nebo VŠ jiných zaměření než stavebnictví společné konzultace se konají jednou za měsíc individuální konzultace probíhají formou e-mailu, telefonu atd. délka studia je 4 roky nebo 2 roky pro studenty s dosaženým středním vzděláním s maturitní zkouškou touto formou lze studovat obory Pozemní stavitelství nebo Technická zařízení budov Zpět na obory

Odborné exkurze

Charakteristika učebního oboru Instalatér žáci získají odborné vědomosti v oblastech vodárenství a vodovodů, vytápění, plynárenství a kanalizace seznámí se s projektovou dokumentací, konstrukčními systémy, vlastnostmi technických materiálů a mnohými technologiemi součástí výuky je i zaškolovací kurz svařování, spojování a montáže plastových potrubí, kurz svařování plamenem a spojování měděného potrubí pájením výuka je organizována v dvoutýdenních cyklech, tj. pravidelně se střídá týden teorie a týden praxe praktická příprava je v prvním ročníku prováděna v dílnách školy, ve druhém a třetím ročníku pracují žáci převážně na stavbách Zpět na obory

Výuka praxe

Charakteristika učebního oboru Klempíř žák se seznámí s ručním a strojním obráběním různých materiálů, svařováním, pájením, čtením výrobních podkladů a technických výkresů naučí se vypočítat spotřebu materiálu, navrhnout vhodný tvar příslušného výrobku, zvolit vhodné spojovací a pomocné materiály naučí se provádět opravy, zhotovovat a osazovat střešní krytinu výuka je organizována v dvoutýdenních cyklech, tj. pravidelně se střídá týden teorie a týden praxe praktická příprava je v prvním ročníku prováděna v dílnách školy, ve druhém a třetím ročníku pracují žáci převážně na stavbách Zpět na obory

Práce realizované žáky

Charakteristika učebního oboru Malíř a lakýrník žák zvládne malířské a natěračské práce v interiérech, nátěry fasád a stavebních konstrukcí, zhotovování nápisů, napodobování dřev, tapetování, aplikaci nátěrem a stříkáním součástí výuky jsou základy šablonování, batikování, fládrování, patinování, mramorování, válečkování, linkování, písmomalířství apod. žáci se seznámí s novými nátěrovými hmotami předpokladem je cit pro barevný soulad výuka je organizována v dvoutýdenních cyklech, tj. pravidelně se střídá týden teorie a týden praxe praktická příprava je v prvním ročníku prováděna v dílnách školy, ve druhém a třetím ročníku pracují žáci převážně na stavbách Zpět na obory

Práce realizované žáky

Charakteristika učebního oboru Montér suchých staveb nově otevřený obor (od školního roku 2011/12) velmi žádaný obor na trhu práce práce se sádrokartonem podle technické dokumentace montáž stropních podhledů, kazetových stropů, lehkých sádrokartonových příček, stropů a podlah vytváření obytných místností (podkroví) rekonstrukce bytových jader opravy a rekonstrukce staveb úpravy lehkých podlahových povlaků montáž nosných konstrukcí stěn, instalačních stěn, opláštění nosných konstrukcí Zpět na obory

Práce realizované žáky

Charakteristika učebního oboru Tesař žáci se seznámí s celou řadou tradičních i moderních postupů při výrobě a montáži dřevěných konstrukcí žáci získají základní ekonomické znalosti potřebné k založení vlastní firmy postupně se také seznámí se základními pokrývačskými a klempířskými pracemi na střeše Zpět na obory

Práce realizované žáky

Charakteristika učebního oboru Truhlář žáci získají teoretické i praktické poznatky o vlastnostech a použití dřeva absolventi zvládají všechny aspekty výroby oken, dveří, obkladů, nábytku, dřevěných schodů atd. včetně zaměření a vypracování technické dokumentace výuka je organizována v dvoutýdenních cyklech, tj. pravidelně se střídá týden teorie a týden praxe praktická příprava je v prvním ročníku prováděna v dílnách školy (výukově), ve druhém a třetím ročníku pracují žáci převážně na zakázkách pro instituce a občanskou veřejnost Zpět na obory

Práce žáků

Charakteristika učebního oboru Zedník žáci se seznámí se všemi moderními materiály a technologiemi používanými v současnosti ve stavebnictví naučí se vyrábět bednění, provádět izolace, zdít, provádět omítky a betonářské práce, klást dlažby, obklady (včetně sádrokartonu) atd. ve vyšších ročnících mají žáci možnost specializace na obkladačské práce výuka je organizována v dvoutýdenních cyklech, tj. pravidelně se střídá týden teorie a týden praxe praktická příprava je v prvním ročníku prováděna v dílnách školy, ve druhém a třetím ročníku pracují žáci převážně na stavbách Zpět na obory

Výuka praxe

Podpora řemesel v odborném školství Obory finančně dotované z prostředků Zlínského kraje: Instalatér Klempíř Malíř a lakýrník Tesař Zedník Finanční motivace vybraných oborů: 1.ročník 300,- Kč měsíčně, za vyznamenání jednorázově 1500,-Kč 2.ročník 400,- Kč měsíčně, za vyznamenání jednorázově 2500,-Kč 3.ročník 500,- Kč měsíčně, za vyznamenání jednorázově 5000,-Kč Podmínkou vyplacení částky je žádná neomluvená absence v daném měsíci ! Žáci 2. a 3. ročníků navíc dostávají měsíční kapesné jako odměnu za produktivní práci.

Soutěžní práce žáků

Přijímací řízení pro studijní obory Přijímací zkoušky se u všech studijních oborů (s výjimkou nástavbového a distančního studia) budou konat formou testů SCIO z ČJ, M a OSP v termínu 22. - 23. 4. 2014 Kritéria pro přijetí: výsledek přijímací zkoušky prospěch na ZŠ (M, F, Čj, Cizí jazyk – vysvědčení 2. pololetí 8. ročníku a 1. pololetí 9. ročníku) prokazatelný zájem o školu (výtvarné obory ZUŠ, soutěže z matematiky, fyziky, výpočetní techniky, výtvarné soutěže, výtvarné a modelářské kroužky,…) – nutno doložit V případě podání dvou přihlášek na různé obory na škole uveďte 1. pořadí nebo 2. pořadí.

Přijímací řízení pro učební obory v letošním školním roce se předpokládá otevření 4 tříd uvedených učebních oborů přijímací řízení pro učební obory proběhne bez přijímacích zkoušek

Domov mládeže Ubytování v nově rekonstruovaném domově mládeže poskytujeme přednostně žákům 1. ročníku.

Domov mládeže Hudební skupiny mohou zkoušet ve vlastní zkušebně Každoroční účast na Dni Země Hudební skupiny mohou zkoušet ve vlastní zkušebně Víkendové akce

Výtvarné kroužky při DM Práce žáků … … a vychovatelů.

Proč u nás studovat? máme 139 let tradice naši absolventi snadno nacházejí uplatnění v praxi žáci se učí v moderně vybavených učebnách a laboratořích využíváme prakticky výpočetní techniku v mnoha předmětech naši žáci jsou každoročně velmi úspěšní v soutěžích pořádáme odborné exkurze do zahraničí spolupracujeme s řadou stavebních firem

Navštivte nás Proč? Kdy? Dny otevřených dveří: 8.–9. 11. 2013 seznámíte se s atmosférou školy prohlédnete si odborné učebny navštívíte útulný domov mládeže Kdy? Na Dny otevřených dveří: 8.–9. 11. 2013 23. 11. 2013 10. 1. 2014

Kontakty na naši školu: adresa: Střední průmyslová škola stavební Máchova 628/10 nebo Komenského 2 Valašské Meziříčí 757 01 Internetové stránky: www.spsstavvm.cz e-mail: skola@spsstavvm.cz sou@spsstavvm.cz spv.praxe@volny.cz telefon: pracoviště Máchova 571 751 011 pracoviště Komenského 571 751 240 pracoviště Vrbenská 571 612 118