k regionálním individuálním projektům (RIP) kulturní centrum Bazilika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Advertisements

SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vítejte na konferenci k národnímu projektu Návrat do práce.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Kurz Všeobecný sanitář
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Ing. Dominika Prchlíková
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vyjmenuj okresní města Jihočeského kraje VY_32_INOVACE_05
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

k regionálním individuálním projektům (RIP) kulturní centrum Bazilika Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) Příklady dobré praxe „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 a „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 22. února 2011 kulturní centrum Bazilika České Budějovice Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO ČESKÝ KRUMLOV Spolupráce okresní asistentky a specialistky projektu Ludmila Kučerová a Žaneta Mrázová „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 Barbora Lišková a Lenka Bejdáková „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Spolupráce okresní asistentky a specialistky projektu Specifika Českého Krumlova Vysoká míra nezaměstnanosti Výrazný podíl sezónní práce Rušení a omezování činnosti firem a podniků Romská minorita Spolupráce v průběhu aktivit projektu Předvýběry Koordinace s pracovníky ÚP Český Krumlov Získávání zpětné vazby klientů Pravidelné týdenní porady Příklad dobré spolupráce Klientka projektu „Dobrá práce v jihočeském kraji“ p. Lenka Smetanová Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Spolupráce okresní asistentky a specialistky projektu Výměna důležitých informací o klientech Eliminace a předcházení problémům Podpora a motivace klientů k uplatnění na trhu práce Naplnění hlavního cíle projektu SNÍŽENÍ DLOUHODOBÉ NEZAMĚSTNANOSTI Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO ČESKÉ BUDĚJOVICE Základní program Ing. Barbora Grundová „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Základní program délka trvání max. 17 dnů soubor kurzů, který byl povinný pro všechny účastníky projektu skládal se z: - kurzu základních IT dovedností (40 vyuč. hodin) - kurzu obecných, praktických a sociálních dovedností (tzv. měkkých dovedností) - kurzu základů pracovněprávní problematiky Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Základní program v praxi okresní asistent a zároveň lektor části Základního programu: Bc. Jiří Kolář (Dobrá práce v Jihočeském kraji) účastnice projektu Dobrá práce v Jihočeském kraji: p. Jaroslava Vandasová Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO PRACHATICE Poradenství, SVČ „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 a „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Bc. Vít Kovář - Dobrá práce v Jihočeském kraji Okresní asistentka Poradenství, SVČ Specialista RIP Bc. Vít Kovář - Dobrá práce v Jihočeském kraji Okresní asistentka Bc. Lucie Reidingerová - Dobrá práce v Jihočeském kraji Klientka projektu Cesta do práce Ljudmila Žlábková – příspěvěk APZ – SVČ v oboru kadeřnické práce Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Poradenství, SVČ Zhodnocení aktivity poradenství Formy poradenství Přínos poradenství Vysvětlení pojmu SVČ Potřebná dokumentace při vyřizování příspěvku Průběh vyřízení příspěvku Vztah poradce – klient Podklady k vyřízení příspěvku SVČ Využití finančních prostředků Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO TÁBOR Rekvalifikační kurzy Mgr. Edita Bušilová a Martina Slámová „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 Bc. Lenka Nováková a Marie Borovská „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rekvalifikační kurzy široká nabídka rekvalifikačních kurzů rekvalifikační kurzy přiblížit co nejvíce ke klientům RK Masér ve zdravotnictví nejžádanější rekvalifikační kurzy: rekvalifikace k získání řidičských a následně profesních průkazů administrativní pracovník pečovatelka o děti ve věku 3 – 15 let pracovník v sociálních službách účetnictví včetně personalistiky Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rekvalifikační kurzy Příklady dobré praxe účastnice projektu: Cesta do práce Jihočeském kraji: pí Martina Procházková (JH) Otázky: Jak jste se o projektu dozvěděla a co vás nejvíce motivovalo vstoupit do projektu? Jaké aktivity jste v rámci projektu absolvovala? Proč jste se rozhodla pro tento konkrétní RK? Jak byste ho zhodnotila? Uvítala jste možnost využití přímé podpory, např. příspěvek na dopravu? V čem vidíte největší přínos projektu pro Vás osobně? Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO PÍSEK Přímá podpora Andrea Kostohryzová, specialistka „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 Bc. Štěpánka Drábová, specialistka „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Jana Jirsová, okresní asistentka Cesta do práce a Dobrá práce v Jihočeském kraji Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Přímá podpora Typy poskytovaných příspěvků: - příspěvek na jízdné, ubytování příspěvek na péči o dítě předškolního věku a další závislé osoby příspěvky na průkazy odbornosti, na poplatky a různá potvrzení mzdové příspěvky, příspěvek na zapracování, příspěvek při zahájení samostatně výdělečné činnosti Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Přímá podpora v praxi - účastník projektu Dobrá práce v Jihočeském kraji: p. Ing. Jiří Kožant - zástupce zaměstnavatele FOKUS - Písek, o.s.: p. Ivan Čuřín Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO STRAKONICE Aktivní politika zaměstnanosti „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 a „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Aktivní politika zaměstnanosti okresní asistentka: Jitka Gabrielová (Cesta do práce v Jihočeském kraji) Věra Buchtelová (Dobrá práce v Jihočeském kraji) specialistky RIP: Jarmila Eignerová Bc. Petra Housková Zaměstnavatel  aktivní politika zaměstnanosti v praxi: Občanské sdružení „Cestou vůle“: Mgr. Martina Košťálová, host p. Krahulcová Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Aktivní politika zaměstnanosti Využití APZ v rámci projektů „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ (20), „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ (24) Úspěšnost projektů: „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ 70% „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ 60% Mzdové příspěvky zaměstnavatelům v rámci dotovaného zaměstnávání (nová PM vytvořená pro účastníky projektu) Veřejně prospěšné práce Společensky účelná pracovní místa Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

OKRESNÍ STŘEDISKO JINDŘICHŮV HRADEC Video-reportáž – Využití APZ Bc. Kateřina Šimáková a Ing. Lenka Houšková „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00001 Ing. Kamila Kubalová Ing. Jaroslava Pařízková „Cesta do práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/13.00002 Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Video-reportáž – Využití APZ Kolářová Lenka – kosmetický salon Klimešová Dana – Občanské sdružení Okna PeaDr. Blažková Drahomíra – Občanské sdružení Okna Marková Svatava – Vinotéka Diviš Čestmír – ČSAD Jindřichův Hradec, a.s. Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Děkujeme za pozornost http://portal.mpsv.cz/sz/local/cb_info/esf/ Tato prezentace bude k dispozici ke stažení na webových stránkách Úřadu práce v Českých Budějovicích: http://portal.mpsv.cz/sz/local/cb_info/esf/ Projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky