Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz zdravotnici.bolevec@seznam.cz http://prvni-pomoc.mypage.cz tel.: 721 154 396; 604 442 178; 721 367 962.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

Kurzy k získání odborné způsobilosti pro JSDH
Integrovaný záchranný systém
pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
ZŠ NÁM. 28. ŘÍJNA DNE Projekt první pomoci pro žáky 9. ročníku 
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Projekt vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
První pomoc Úrazy ve škole.
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Základní informace.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
ODBORNÁ PŘÍPRAVA ČLENŮ JSDHO
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
První pomoc při akutních stavech MUDr.Eva Svobodová.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
FREIWILLIGE FEURWEHR HAGENBERG RUDICE.
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
VY_32_INOVACE_PPM11760NÁP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
Traumatologický plán ÚSZS
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Dobrovolní hasiči.
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
Poskytování laické první pomoci do převzetí vzniklé situace profesionály záchranného systému a podpora prevence Barbora Zuchová, Martin Sebera Radek Turin,
KTV PRŽNO Leden Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
PRVNÍ POMOC VY_32_INOVACE_2C_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví 6. ročník III
Dobrý kurz první pomoci
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
K výuce zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
SDRUŽENÍ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KŘIŠŤANOVICE
Ochrana obyvatelstva v podmínkách MSH Praha
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
KURZ PRVNÍ POMOCI ZŠ Eden.
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
Jednotky požární ochrany
HORSKÁ SLUŽBA ČR First Responders Bc. Michal Janďura, DiS. Prášily 2018 Horská služba ČR, o.p.s. Tel.:
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

Zdravotníci Bolevec http://prvni-pomoc.mypage.cz zdravotnici.bolevec@seznam.cz http://prvni-pomoc.mypage.cz tel.: 721 154 396; 604 442 178; 721 367 962

Historie V lednu roku 2009 vznikla myšlenka na vznik školícího družstva zdravotníků, kteří si vzali za své naučit první pomoc nejen členy sborů dobrovolných hasičů, ale také žáků a žákyň na Základních školách a Mateřských školkách, studentů středních škol, ale i lektorů a obyvatelstva jako celek, kteří mají zájem se naučit, či procvičit své dovednosti v poskytování první pomoci. Postupem času bylo toto družstvo pro své dosavadní výborné školící výsledky požádáno o rozšíření své působnosti o školení ochrany obyvatelstva. Po zkušenostech nabytých na výcviku na LZS OK si i tento úkol vzala skupina školitelů za své a nyní je schopna poskytnout školení první pomoci, školení PO, ale také výcvik a školení jednotek předurčených pro ochranu obyvatelstva. Tento výcvik a školení je prováděno cyklicky. Postupem času získala skupina zkušenosti o maskování mimořádných událostí, čímž zřetelně zatraktivnila své výcviky a školení. Nyní má tato skupina 4 členy. Všichni tito členové mají zdravotnické vzdělání a jsou intenzivně proškolovány v oblasti ochrany obyvatelstva a PO.

Popis činnosti Školení první pomoci pro SDH obcí, školy, školky, Podniky a firmy, úřady …… Zdravotnické dohledy na společenských a sportovních akcích Nácvik resuscitace Ukázky záchrany osob ve spolupráci se složkami IZS Ukázky líčení mnoha typů poranění Zajištění námětových a prověřovacích cvičení s realistickými situacemi a raněnými Školení Požární ochrany Soutěže pro školy a školky

Ukázky pro občany

Rozsah školení Základy anatomie Nácvik a ukázka resuscitace, Bezvědomí, Bezdeší Šok, úrazové amputace, poranění páteře Stavění krvácení, druhy ran Laická diagnostika a klasifikace druhu poranění Zlomeniny a jejich fixace Popáleniny, opařeniny a způsob jejich ošetření Vyprošťování a transport raněných Nouzová volání Ukázka možností improvizací při řešení stavů ohrožujících lidský život Základy psychologie Školení zákona 133/1985 Sb. o PO Praktické ukázky druhů poranění

Školení na školkách

Líčení poranění pro napodobení pravosti poranění využívá skupina speciální vybavení pro maskování Maskování probíhá přímo na místě školení Pro výcvik jednotek IZS jsou používáni speciálně vyškolení figuranti, kteří tak zaručují věrohodnost zásahu Doba maskování je závislá na počtu raněných a charakteru jejich poranění Druhy poranění: oděrky, odřeniny, řezné rány, luxace, otevřené zlomeniny, cizí tělesa v ráně (hřebík, klacek, střep, střepina, část kotouče pily), poranění břicha (vyhřeznutí orgánů), skalpace, ztrátová poranění (amputace), popáleniny, cyanosa, poleptání, zvracení, pneumotorax, tepenné a žilní krvácení.

Ukázka líčení

Ukázky výcviku

Koordinace skupiny a odborná garance Koordinátor projektu Miroslav Dolanský Zdravotnický asistent FN Plzeň Spolupracovníci projektu Eva Hájková Všeobecná sestra Petra Jedličková Dis. Petra Moláčková Všeobecná sestra Všeobecná sestra FN Plzeň ZZK Plzeňského kraje Odborní garanti projektu As. MUDr. Richard Pradl As. MUDr. Jana Kuntscherová MUDr. Helena Krajčíková FN Plzeň Praktická lékařka pro dospělé