KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Stručná zpráva o činnosti Jednota školských informatiků duben 2014.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Program dnešního setkání OPS ( )
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Informační a poradenský portál Romana Křížová Cross Czech a.s.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_240 AutorMgr. Romana Rybiařová.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Terapie pachatelů domácího násilí
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
I. Dvořák Zahajovací setkání
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Odborný seminář pořádaný Národním centrem bezpečnějšího internetu

Národní centrum bezpečnějšího internetu člen nadnárodní skupiny INSAFE Aktivity: Realizuje vzdělávací, osvětovou a preventivní činnost Zvyšuje povědomí o rizicích v online prostředí Propaguje zodpovědné chování na internetu Organizuje konference, semináře, soutěže www.saferinternet.cz www.bezpecne-online.cz www.ncbi.cz

ECSM - European Cyber Security Month Evropský Měsíc Kybernetické Bezpečnosti celoevropská kampaň inspirovaná podobnými projekty v USA a Austrálii říjen 2012: ČR – účast na pilotním projektu Kulatý stůl, mediální kampaň říjen 2013: účast 25 evropských zemí Pod záštitou Mgr. Vladimír Rohela, ředitele NCKB celý říjen: mediální a online kampaň 1.10.: Zahajovací briefing 16.10.: Odborný seminář pro neziskové organizace http://cybersecuritymonth.eu/

KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Cíle odborného semináře: Poukázat na problematiku kybernetické bezpečnosti a možná rizika pro neziskové organizace Komunikovat možnosti eliminace a řešení potenciálních kybernetických rizik pro provozovatele internetových krizových, asistenčních a poradenských linek a chatovacích služeb Představit instituce zabývající se kybernetickou bezpečností ČR a jejich kompetence Zprostředkovat kontakty a zažehnout komunikaci mezi institucemi věnujícími se kybernetické bezpečnosti a neziskovým sektorem Zmapovat zájem o možnosti vzdělávání a dalších služeb v této oblasti se zaměřením na neziskové organizace

KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Výstupy odborného semináře: Možnost vytvoření pracovní skupiny, která by definovala potřeby neziskových organizací na poli síťové bezpečnosti a související infrastruktury spolu s nejlepším způsobem jak a ke komu nejlépe komunikovat případné problémy a incidenty a potřebu vzdělávání v této oblasti.  Výstupy vzešlé ze setkání pracovní skupiny by pak byly prostřednictvím NCBI komunikovány dalším neziskovým organizacím, které si tímto také uvědomí potřebu nenechávat tuto problematiku bez povšimnutí.  NCBI jako zprostředkovatel informací mezi neziskovým sektorem a přítomnými institucemi zabývajícími se kybernetickou bezpečností - dotazy či náměty je kdykoliv možné komunikovat přes email info@saferinternet.cz Elektronická informační brožura: „Víte, kam se obrátit? Přehled internetových krizových, asistenčních a poradenských linek v ČR“

Online bezpečnost vyžaduje i vaši účast! Děkuji za pozornost Šárka Soudková, Ph.D. Projektová manažerka NCBI soudkova@saferinternet.cz www.saferinternet.cz www.ncbi.cz www.bezpecne-online.cz