Sledování majetku pomocí čárového kódu/RFID

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

ITFutuRe s.r.o. – Komplexní řešení příjmu, distribuce, expedice zboží a inventur s čárovými kódy pro sklady, velkoobchody a eshopy.
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Seznámení s počítačem.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Zásoby 2009 Opakování a novinky Bohuslav Major Skalský Dvůr
Polycom® RealPresence® Desktop
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
HTC X9500 SHIFT. S HTC Shift přichází nová éra mobilních počítačů. Tak malý a tak výkonný přístroj jinde nenajdete. Díky svému výkonu s jistotou nahradí.
Základní součásti PC Základní Škola.
R.F.I.D. RFID = RadioFrequency IDentification
Copyright © 2011, atlantis JT-B1. Copyright © 2011, atlantis Odolný tablet Toughpad JT-B1 se systémem Android 4.0 umožňuje pracovníkům v terénu pracovat.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Inventarizace majetku za použití RFID technologie
Evidence a inventury majetku
PREZENTACE AUDITPRO, verze 4.6 Jakub Lukeš, truconneXion, a.s
POS novinky…. Agenda – POS Grafické stoly Mobilní rozšíření POS PDAORDERMAN Pravidla, … Vzorová řešení.
Tabulkový procesor.
Rozšíření informačního systému
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vedoucí práce: ing. Tomáš Florián
Vývoj aplikace pro mobilní sběr dat Zpracovatel: Vladimír Havlík Vedoucí práce: Ing. Jan Stankovič Ph.D.
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Jednotný způsob identifikace pevných objektů ve VD jako podpora rozvoje IS.
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Operační systém Windows Mobile
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
Počítač a jeho složení.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Architektura počítače
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
1 Jaroslav Šmarda Excelent – využití možností Excelu v aplikacích Vema.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
HARDWARE.
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
PT – P750W Základní specifikace:
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
PC základní jednotka.
Řešení inventarizace hmotného majetku
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Řešení inventarizace hmotného majetku
Operační systém Windows
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
iFIS: Inventura majetku
E-Inventarizace – datové terminály
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Transkript prezentace:

Sledování majetku pomocí čárového kódu/RFID POINT.X spol. s r.o. Sledování majetku pomocí čárového kódu/RFID

AGENDA Identifikace majetku Druhy ČK/RFID SW řešení INVENTURA Charakteristika řešení Hardware Modelová řada terminálů PSION Bezdrátové snímače Baracoda Další informace

Výhody identifikace majetku prostřednictvím ČK/RFID Efektivnost a prokazatelnost Úspora času při provádění inventury Minimalizace chybovosti Absence papírových dokumentů Okamžitý přehled o stavu majetku

Čárové kódy nízké pořizovací náklady 1d čárový kód 2d čárový kód nízké pořizovací náklady velké rozšíření (již označeno výrobcem, např. léky) široká škála rozměrů i materiálů 1D pouze omezené množství textu

RFID „jakýkoliv“ tvar a velikost široké možnosti aplikace -aktivní -pasivní LF (125 kHz, 134,2 kHz) HF (13,56 MHz) UHF (860-928MHz) „jakýkoliv“ tvar a velikost široké možnosti aplikace možnost zapisovat informace smartlabel – kombinace čárového kódu a RFID

Charakteristika řešení SW řešení Inventura Evidence majetku pomocí mobilního terminálu se snímačem čárového kódu/RFID Aplikace je navržena tak, aby ji bylo možno obsluhovat buď prostřednictvím dotykového displeje mobilního zařízení nebo pouze z klávesnice, případně lze oba způsoby ovládání kombinovat

Schéma SW řešení Evidence majetku v IS podniku (excel tabulce) Aplikace na mobilním terminálu Tvorba databáze a export dat z PC Evidence majetku v IS podniku (excel tabulce) Export databáze do zařízení výsledek Přenos pořízených dat na úložiště Ad-hoc dotazy na umístění materiálu

Tvorba databáze, export a import dat Databázi tvoří textové soubory, kde jsou hodnoty odděleny středníkem. Soubor pro tabulku karet Hodnoty: čárový kód; RFID kód; číslo karty majetku; název; původní umístění; nové umístění; původní uživatel; nový uživatel; soubor (např. 1,2,3,…); poznámka; ID uživatele provádějící změnu; datum změny Soubor pro tabulku umístění Hodnoty: název; čárový kód; RFID kód; typ; skupina Soubor pro tabulku typů umístění Hodnoty: ID typu umístění; název typu umístění; úroveň Soubor pro tabulku uživatelů Hodnoty: ID uživatele; login; heslo; inventarizace(1=ano,0=ne); mazání(1=ano,0=ne) Export/import dat prostřednictvím jednoduché PC aplikace (IP adresa, ActiveSync)

Mobilní aplikace Prihlášení Jméno a heslo Inventura podle umístění sejmutí ČK/RFID místnosti zadání kódu ručně výběr z číselníku Soupis majetku v místnosti Postupným snímáním jednotlivých identifikačních kódů majetku v místnosti se pak položky automaticky inventarizují Pokud dojde k sejmutí identifikačního kódu, který systém nezná (např. přiřazování identifikačního kódu novému majetku) se zobrazí varovné okno s upozorněním Číselný kód nenalezen! Následně lze identifikační kód buď přiřadit konkrétnímu majetku z databáze nebo identifikační kód uložit a založit tak novou kartu majetku

Mobilní aplikace Inventura podle karet Sejměte identifikační kód majetku a do tabulky se doplní údaje o sejmutém majetku. Pro úspěšnou inventarizaci je třeba následně sejmout identifikační kód místnosti. Tento postup je ve srovnání s inventurou podle umístění pracnější, neboť vyžaduje vždy zadání páru identifikačních kódů majetku a umístění. Soubor karet V případě, že je několik karet majetku sdruženo do tzv. souboru (např. PC, monitor, tiskárna), lze označit jako inventarizované všechny karty majetku v tomto souboru bez nutnosti je všechny samostatně načítat.

Hardware Základními komponenty pro SW Inventura jsou ruční mobilní terminály vybavené snímačem čárového kódu nebo RFID, případně kombinace obou snímačů. Psion jako preferovaný dodavatel mobilních terminálů Tiskárny etiket nebo RFID etiket pro značení majetku

Ruční terminály NEO Kompaktní, cenově výhodný handheld pro sklady, obchod, zdravotnictví a další aplikace.

NEO – technické parametry Win CE.NET (5.0) nebo Win Mobile OS (6.1) 2,8“ dotykový displej (QVGA/VGA) PXA270 624 MHz procesor, 128 MB RAM, MicroSD karta WiFi 802.11 b/g, Bluetooth 2.0 Class II -10 až 55oC (operační), IP54 3300 mAh snadno vymětitelná Li-ION baterie (8-10hod s WiFi a skenováním) Méně než 300g Pistol grip, single/quad docking station + ethernet

Ruční terminály EP10 Kompaktní odolné zařízení třídy EDA (enterprise digital assistent) .

EP10 – technické parametry Windows Embeded 6.5 3,7“ dotykový displej Texas Instruments® AM3715 Sitara, ARM Processor 800 MHz, 256 MB RAM, 2 GB on bord Flash WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 2.0 Class II, HSDPA, GPS -10 až 55oC (operační), IP54 až 3600 mAh snadno vymětitelná Li-ION baterie Hmotnost 345g sestava nejrůznějších senzorů jako je gyroskop, akcelerometr, digitální kompas,kamera atd.

Ruční terminály Workabout PRO Postavte si handheld terminál na míru! Workabout PRO umožňuje přidávat a měnit jednotlivé moduly tak, jak to vyžaduje váš projekt…

WAP – technické parametry Win CE.NET (5.0) nebo Win Mobile OS (6.1) 3,7“ dotykový displej PXA270 624 MHz procesor, 256 MB RAM, 1GB on bord Flash, SDHC karta WiFi 802.11 a/b/g, Bluetooth 2.0 Class II -20 až 55oC (operační), IP65 3300 nebo 4400 mAh snadno vyměnitelná Li-ION baterie Hmotnost cca 600g Single/quad/vehicle docking (+ ethernet), pistol grip

Bezdrátové snímače Baracoda Charakteristickým rysem snímačů Baracoda je bezdrátová komunikace s počítačem, pomocí technologie Bluetooth a možnost uložení až několika tisíc sejmutých kódů v paměti snímače. K dispozici je několik typů se snímači 1D nebo 2D kódů, HF RFID nebo kombinované snímače čárový kód+RFID.

Další informace POINT.X s.r.o. tel. 222 319 395 pointx@pointx.cz www.pointx.cz