EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ 2012 - 2020 Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Exportní politika ČR Podpora exportu s podporou státu v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Exportní semináře v regionech 2012
Efektivní propagace České republiky v zahraničí
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
1 HK ČR, EXPORTNÍ SEMINÁŘ JIHLAVA,
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
ČR jako atraktivní lokalita pro umístění centra sdílených služeb Petr Pospíšil| ředitel Divize Investic
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu EXPORTNÍ STRATEGIE EXPORTNÍ STRATEGIE Exportní konference
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Exportní strategie ČR Spolupráce MPO a MZV – Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry Diverzifikace zahraničního obchodu.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 1 ROK NOVÉ EXPORTNÍ STRATEGIE 1 NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ IMPLEMENTACE EXPORTNÍ STRATEGIE Tisková konference.
Součinnost podnikatelské sféry s ministerstvem průmyslu a obchodu v aktuálních podmínkách mezinárodní finanční krize Ing. Jiří Koliba náměstek ministra.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Agentura pro podporu exportu tisková agentura pro podporu exportu.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
1 Adresář exportérů. 2 Bezplatná, ale značně omezená prezentace firmy:  základní identifikační a kontaktní údaje  Anotace (max. 250 znaků)  popis činnosti.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Zdroje informací o exportních příležitostech. 2 BusinessInfo.cz Oficiální portál pro podnikání a export Korejská republika
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dny Latinské Ameriky: BRAZÍLIE Česká exportní banka Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků
Ministerstvo průmyslu a obchodu ONE STOP SHOP PRO EXPORTÉRY EXPORT POMÁHÁ REGIONŮM seminář 8. října 2013, Brno RNDr. Petr Nečas předseda vlády Ing. Patrik.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
AKTUÁLNÍ ZAMĚŘENÍ AGENTURY CZECHTRADE
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ing. David Havlíček, Ph.D. 22. září 2016
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transkript prezentace:

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Spolupráce při budování sítě MPO = akreditace pracovníků MPO/CT/CI pod jednou střechou ZÚ (úspora nákladů, flexibilita, koordinace, kapacity) KVALITNĚJŠÍ A RYCHLEJŠÍ SERVIS PRO EXPORTÉRY NA ZAHRANIČNÍCH TRZÍCH = sjednocení marketingové podpory exportu a investičního incomingu = oborová a teritoriální specializace činností a sítě = zapojení podnikatelských reprezentací (SPD ČR, HK ČR, KZPS, ICC…)

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Nové informační portály pro exportéry Zpravodajství pro export = První společný informační portál zaměřený pouze na exportéry ZPRAVODAJSTVÍ PRO EXPORT = Maximálně efektivní: přístupný z businessinfo.cz – 4 miliony návštěvníků v roce 2012 = informační one-stop-shop a rozcestník poskytuje kompletní informační servis, aktuality z veřejného sektoru, nabídku služeb exportních a dalších institucí ÚSPORA ČASU Informace a kontakty na jednom místě Pomocí nastavení „Můj profil“ si může klient personalizovat informace a kontakty podle potřeby PODPORA ROZHODOVÁNÍ Aktuální trendy a exportní příležitosti Nadstandardní informační servis: mapa oborových příležitostí s aktuálními poptávkami a trendy Aktuální analýzy USNADNĚNÍ EXPORTU Služby CzechTrade on-line „ Můj konzultant“ On-line objednávání ADMINISTRACE BALÍČKŮ SLUŽEB Kontrola čerpání balíčků Správa dat v „Moje dokumenty“ „Moje zakázky “

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích = zvyšování konkurenceschopnosti výrobků a služeb firem se sídlem v ČR na zahraničních trzích 2009 – – – – • Celkem alokováno ,- Kč vč. DPH • 90 zahraniční veletrhů, s podporou vystavovatelů, z toho 180 velkých podniků • Výše podpory až do 100 % způsobilých výdajů, maximálně ,- Kč bez DPH • V rámci projektu se počítá s realizací veletrhů i v prioritních zemích, zejména se jedná o Rusko, dále pak o USA, Čínskou lidovou republiku či Brazílii. • Celkem alokováno / vč. DPH • Plánováno bylo 100 akcí  Uskutečněno bylo 186 akcí • Účastníků bylo plánováno z toho 200 velkých podniků  Veletrhů a výstav se celkem zúčastnilo firem, z toho 430 velkých podniků

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ One-Stop-Shop pro exportéry = zjednodušení a sjednocení přístupu k podpoře státu INFORMAČNÍ ONE-STOP- SHOP Snížení byrokratických povinností a zjednodušení postupů Jednotné podací a informační místo pro podnikatele = komplexnost služeb státu) Při povolovací proceduře obíhá dokument, nikoliv podnikatel (zásada single window) Elektronizace poskytovaných služeb státu (e-Government) Zefektivnění výkonu veřejných služeb v oblasti podpory podnikání 13 regionálních one stop shop (OSS) kanceláří Regionální kanceláře agentury CzechInvest Řídící výbor sítě OSS (zastoupení MPO, CzechInvest, Czech Trade, ČEB, EGAP) front office služby státu pro podporu podnikání a exportu - Služby regionálních kanceláří CzechInvest - Služby regionálních exportních míst CzechTrade - Služby v oblasti státem podporovaného financování a pojišťování vývozu - Služby k využití potenciálu jednotného vnitřního trhu EU - Služby týkající se dodržování norem a procedur pro metrologii a státní zkušebnictví při vývozu - Superlegalizace dokumentů potřebných pro vývoz - Služby ověřovatelských míst Hospodářské komory ČR a služby regionálních zastoupení Svazu průmyslu a dopravy ČR

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ One-Stop-Shop pro exportéry = zefektivnění povolovacích procedur pro exportéry = elektronizace služeb státu Modernizace licenčního a povolovacího řízení při vývozu •projekt ELIS – elektronizované licenční a povolovací řízení LS MPO Celní procedury •zjednodušení celního řízení Usnadnění vydávání ověřovacích doložek - superlegalizace a apostila •zjednodušení procedury •možnost legalizace dokumentů prostřednictvím sítě OSS Modernizace portálu a propojení s portálem veřejné správy Efektivnější využívání veřejných registrů – návrhy řešení •zavedení CzechPOINTů pro podnikatele do kanceláří OSS Zavedení přístupu „single window“ při řešení požadavků podnikatelů