Učební program - mladiství v rámci projektu Motivační a učební programy (MUP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Výuka, výcvik a zkoušky motocyklistů. Stručný pohled do historie.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Kateřina Mašková, 2.A Tresty u mladistvých.
Systém včasné intervence ve Svitavách
Dohled nad odsouzenými Příprava a výkon z pohledu praxe PMS ČR.
téma: Sociální práce v trestní justici
o PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBĚ
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Sanace dluhů Mimosoudní řešení předluženosti lidí po výstupu z výkonu trestu odnětí svobody.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_14.
„MOSTY od izolace k integraci“ Kurs právního minima pro mladistvé - Projekt Pšov -
Alternativní sankce a opatření ve 21. století. Pavel Štern, PMS ČR.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
S t ř e d i s k o Z l í n PhDr. Zdeňka Kosařová Mgr. Vladimír Lhotka
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
Probační a mediační služba České republiky Středisko Olomouc
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Závěrečný seminář „Motivační programy ZZ v Praze“, Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Reintegrační program PLUS.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Autor:Pavlína Krejčí Předmět/vzdělávací oblast:Základy společenských věd Tematická oblast:Člověk a právo Téma:Trestní odpovědnost Ročník:1. a 2. Datum.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Subjekty trestního řízení
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Sankční systém trestního práva Přednáška
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
Personální plán pro podnikatelský plán
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Veronika Kurečková Centrum dopravního výzkumu, Brno Rehabilitační programy pro řidiče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
KOMISE PRO PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ – JAK V ČR FUNGUJÍ A JAKÉ MAJÍ VÝSLEDKY? Ondřej Dušek, A. Matoušková RVPK.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Aktuální trendy trestní politiky aneb jak přispět ke snížení recidivy pachatelů Pavel Štern, Probační a mediační služba, Dagmar Doubravová, Rubikon Centrum.
Motivační programy ZZ v Praze Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Korunní 101, Praha 3, Projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBA
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Didaktické prostředky
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Název projektu: Moderní škola
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Probační a mediační služby výjezdní zasedání RVPK Příbram
PBSNPB22 Probační a mediační služba
Vysoké učení technické v Brně
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
OCHRANNÁ VÝCHOVA © Radovan Dávid, 2012.
Specifické metody SP LS 16
Phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Transkript prezentace:

Učební program - mladiství v rámci projektu Motivační a učební programy (MUP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Učební program – mladiství (dále jen UP) Preventivní opatření zajišťující nácvik strategií chování, která vedou k snížení rizika recidivy u mladistvých pachatelů.

Inspirace ze zahraničí Lernprogramme – od roku 1999 realizovány Probační službou kantonu Curych Učební programy - od roku 2004 ověřovány v rámci společného projektu SPJ a PMS ČR

Jednotný standard Jednotná příprava lektorů -manuály, povinná supervize Licenční systém pro realizaci programů Jednotná struktura programů a KBT metoda

Lektoři UP Odborníci působící v oblasti integrace sociálně vyloučených osob, kteří absolvují výcvik lektorů a získají lektorskou licenci

Lektoři UP

Klienti UP Mladiství, kteří spáchali provinění. Zařazení klienta do programu UP: •Na základě rozhodnutí soudu/státního zastupitelství, kdy je mladistvému uloženo výchovné opatření (probační program)

Klienti UP Zařazení klienta do programu UP: •V přípravném řízení na základě dobrovolného souhlasu klienta •V rámci dohledu probačního úředníka na základě dobrovolného souhlasu klienta (jako jeden z bodů probačního plánu)

Kritéria výběru klientů UP •Věk 15 – 18 let •Opakovaná trestná činnost •Trestná činnost menší závažnosti (např. trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci) •Osobnost pachatele se zřetelem na jeho inteligenční úroveň a schopnost pracovat ve skupině •Klient není závislý na drogách či alkoholu a nemá vážnou psychiatrickou diagnózu

Struktura UP • Jeden program je realizován v rozsahu 26 hodin • Délka jedné lekce - 2 hodiny pod vedením 2 lektorů • Každý program je určen skupině 7 – 10 klientů

Obsah UP • Motivace ke změně chování - porozumění příčinám konfliktu se zákonem a uvědomění si jeho následků, zvážení výhod a nevýhod • Nácviku nových dovedností - posílení komunikačních dovedností, komunikace bez násilí, sebekontrola, řešení problému, převzetí perspektiv • Přípravy na situace recidivy - rozpoznání a zvládnutí osobních rizikových situací

Obsah UP • Trestný čin • Emoce a provokace • Řešení problémů • Úspěšně jednat s lidmi • Schopnost porozumět pohledu jiných • Snížit riziko recidivy • Posilovat dovednosti důležité pro získání a udržení si zaměstnání

Realizace UP v ČR (2005 – 2006) Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Korunní 101, Praha 3, městorealizované programy zahájilo/ ukončilo kl. uloženo jako VO České Budějovice 325/2013 Cheb320/1910 Praha213/64 Realizace UP 2004 – 2007

Realizace UP v ČR (2005 – 2006) Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. Korunní 101, Praha 3, městorealizované programy zahájilo/ ukončilo kl. uloženo jako VO Chomutov215/90 Sokolov18/74 Plzeň17/64 DDÚ Plzeň115/14- Realizace UP 2004 – 2007

Realizace UP V současnosti : • VÚ Kostomlaty (zahájilo 6 klientek) • VÚ Buškovice (zahájilo 6 klientů) • PMS Sokolov (zahájilo 5 klientů) • PMS Most (zahájilo 5 klientů)

Děkuji za pozornost. Dagmar Doubravová Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.