Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vítáme Vás na dnešní prezentaci
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
VZDĚLÁVÁNÍ A ROZVOJ PRACOVNÍKŮ - 5 Řízení lidských zdrojů.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Vývoj konceptu kompetencí v celoživotním učení a vzdělávání – teoretická východiska a aplikace v neformálním vzdělávání PhDr. Michaela Tureckiová, CSc.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Různé role zástupce ředitele školy
Personální informační systém
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Organizace správy služeb zaměstnanosti ve Spolkové republice Německo Praha 3.dubna 2014.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Představení projektu Program Iniciativy Společenství EQUAL Petra Přibylová, DiS. koordinátorka projektu Dopravní vzdělávací institut, a. s. dceřiná společnost.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
CENTRUM PRO PODPORU ZAMĚSTNANCŮ – pilotní projekt v rámci Českých drah, a. s. PhDr. Alena Sehnalová ASPRA a. s. Best Western Hotel Vladimir, Ústi nad Labem,
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
S handicapem zpět do zaměstnání
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Lenka Herčíková,
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců PhDr. Michaela Tureckiová, CSc. ASPRA a.s.

Souvislosti vzdělávání zaměstnanců Zrychlující se tempo technologických a inovativních změn Zkracující se „poločas rozpadu“ znalostí Změny v profesní struktuře  Permanentní možnost ztráty zaměstnání Potřeby rekvalifikace, dokvalifikace a dalších změn ve struktuře kompetencí

Změna v plánování a řízení profesní dráhy / kariéry Jistota pracovního místa vs. individuální odpovědnost za vlastní profesní dráhu Lineární vs. nespojitá kariéra Základní pravidla: 1) šablony v programu lze využívat s jediným omezením – lze volně psát do textových okem tak aby se písmo nezmenšilo !!! Pro tisk je nutno písmo obarvit na černou barvu !!!

Vztah zaměstnanců a zaměstnavatelů při řízení kariéry Zaměstnanec Plánování kariéry Odpovědnost za vlastní rozvoj a zaměstnatelnost Zaměstnavatel Příležitost k rozvoji Komplexní systém řízení lidských zdrojů, včetně projektů outplacementu

Pomoc nadbytečným pracovníkům Personální agentury Úřady práce Centrum pro podporu zaměstnanců

Funkce Centra pro podporu zaměstnanců Informační Diagnostická Poradenská Vzdělávací

Činnosti Centra pro podporu zaměstnanců Pomáhá zvládnout novou situaci Podněcuje k zachování pracovních návyků Pomáhá zmapovat vlastní možnosti Zajišťuje pozitivní orientaci Usnadňuje pozici na pracovním trhu Nabízí další vzdělávání

Co Centrum pro podporu zaměstnanců nabízí Semináře a) Trh práce b) Prezentace a sebeprezentace c) Počítačové dovednosti

Co Centrum pro podporu zaměstnanců nabízí 2. Přednášky a) Právní minimum b) Živnostenské minimum

Co Centrum pro podporu zaměstnanců nabízí 3. E-learning a) modul na rozvíjení počítačových dovedností b) modul na rozvíjení podnikatelských dovedností

Co Centrum pro podporu zaměstnanců nabízí 4. Poradenství a) Psychologické poradenství a podporu b) Kariérové testování c) Profesní poradenství d) Poradenství pro ohrožené diskriminací e) Poradenství pro osoby se zdravotním handicapem

Centrum pro podporu zaměstnanců – hlavní výhody je dlouhodobým a stálým partnerem pro ty, kdo hledají zaměstnání poskytuje stabilní zázemí a potřebné informace podporuje udržení dosavadních pracovních návyků a osvojení nových forem chování nabízí ohodnocení osobnostní i profesní výbavy zájemců o takové informace pomáhá profesní orientaci i psychické pohodě učí potřebným i nutným postupům a způsobům při hledání nové práce

Centrum pro podporu zaměstnanců – hlavní výhody zprostředkovává nové znalosti a dovednosti pomáhá zvládat změny a získávat k nim pozitivní vztah doporučuje, hledá a individuálně zajišťuje vhodnou rekvalifikaci je konkrétní praxí společensky odpovědného přístupu zaměstnavatele k zaměstnancům

Děkuji Vám za pozornost

Kontakty Michaela Tureckiová Expert projektu Společnost ASPRA, a. s. E-mail: turecki@volny.cz Lenka Skabrouthová Správkyně Centra pro podporu zaměstnanců Tel.: +420 972 424 498 Mobil : +420 724 670 498 E-mail : lenka.skabrouthova@dvi.cz