Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května 2014 20. května 2014, Ústí nad Labem www.technologie-transfer-sn-cz.eu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Inovace v regionu, , České Budějovice. Popis nástroje Situace v jednotlivých regionech v ČR Jihočeské podnikatelské vouchery Základní parametry.
Program dnešního setkání OPS ( )
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Závěrečná konference projektu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května 2014 20. května 2014, Ústí nad Labem www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Propojení vědy a výzkumu pro malé a střední podniky v sasko-českém příhraničí 20. května 2014 20. května 2014, Ústí nad Labem www.technologie-transfer-sn-cz.eu

O projektu doba realizace projektu: 1.8.2011 – 30.6.2014 z programu Cíl 3 ČR – Sasko 2007 - 2013 partneři projektu – Ústecký kraj, Krajská hospodářská komora ÚK ICM e.V. WFE GmbH www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Cíle projektu: Zmapování inovačního potenciálu regionu (odvětví průmyslu, obory VaV, hlavní subjekty inovačního prostředí … Podpora spolupráce podniků a VaVaI organizací (podporovat vznik vzájemných vazeb, zvýšit povědomí o VaV v regionu, umožnit podnikům přístup k výsledkům VaV … ) Zvýšení VaVaI potenciálu prostřednictvím spolupráce Česko – Sasko www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Inovační prostředí – Transfer technologií Nabídka Poptávka Transfer technologií VŠ a univerzity výzkumné organizace inovační centra, VTP, CTT podniky sektor veřejných služeb úřady a instituce www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Projektové aktivity Zmapování aktivit podniků (zejména MSP) v oblasti VaVaI (poptávka po VaV službách) Zmapování nabídky VaV organizací (nabídka VaV služeb) Rešerše a monitoring stávajících informačních systémů týkajících se výsledků VaVaI Vyhledávání a popularizace příkladů dobré praxe www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Projektové aktivity navázání kontaktů s VaV subjekty a iniciování transferu technologií – odborné workshopy, burzy spolupráce a konference zapojení studentů VŠ – bakalářské a diplomové práce zjišťování oblastí VaVaI pro přeshraniční projekty www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Výstupy projektu studie „Průzkum trhu výzkumných a vývojových potřeb podnikatelských subjektů v Ústeckém kraji“ studie „Analýza inovačního potenciálu pro transfer technologií” studie „Návrh struktury a celkového konceptu Inovačního centra Ústeckého kraje“ www.technologie-transfer-sn-cz.eu

vytvoření webových stránek o inovační infrastruktuře v Ústeckém Výstupy projektu vytvoření webových stránek o inovační infrastruktuře v Ústeckém kraji, www.ukic.cz , tvorba databáze subjektů v Ústeckém kraji s inovačním potenciálem studie „Možnosti, příležitosti a bariéry přeshraničního transferu technologií“ Vědecký koncept k rozvoji inovačních potenciálů ve společném regionu www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Výstupy projektu průzkum, vyhledávání a sběr příkladů dobré praxe v oblasti výzkumu a vývoje se zaměřením na Ústecký kraj a Sasko: - publikace - DVD www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Konference a workshopy Zahajovací konference, 25. října 2011, Ústí nad Labem Kooperační burzy v Sasku – Aue, Zschopau, Annaberg-Buchholz Ideová konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj”, 13. června 2013, Ústí nad Labem www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Odborný workshop: „ Optické měřící a dokončovací techniky pro praxi” v rámci projektu „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí”, 25. června 2013, Annaberg-Buchholz Odborný workshop: „Nové inteligentní vláknové komposity pro praxi”, 3. září 2013, Annaberg-Buchholz www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Společný workshop projektu, Inovacentra ČVUT, UJEP a VŠFS Téma: „Partnerství s výzkumnou institucí: špičkové znalosti jako přidaná hodnota vašim inovacím”, 23. listopadu 2013, Most Workshop k „Návrhu konceptu Inovačního centra Ústeckého kraje”, 28. ledna 2014, Ústí nad Labem Ideová konference na podporu transferu technologií – inovativní výrobní technologie, postupy a metody plánování, 13. února 2014, Oelsnitz www.technologie-transfer-sn-cz.eu

Krajský úřad Ústeckého kraje Děkuji za pozornost Ing. Jana Nedrdová Krajský úřad Ústeckého kraje nedrdova.j@kr-ustecky.cz Tel. 475 657 944 734 393 900 www.technologie-transfer-sn-cz.eu