Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Inovace výuky CAD na naší škole
Lisovna plastů, spol. s r.o.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
DESIGN FOR X Design for X (DFX) je jeden z nejefektivnějších přístupů k realizaci Concurent Engineering. Zaměřuje se na omezený počet, řekněme 7  2, podstatných.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Co je Design for Manufacture and Assembly?
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
CAD a parametrické modelování
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
KIP - IMI TECHNIKY MANAGEMENTU INOVACÍ. OBECNÉ INOVAČNÍ TECHNIKY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Řešení stupňových převodovek
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Zpracoval: Martin Bílek
Inovované podklady ke cvičením ze ZK1
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Transkript prezentace:

Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík, CSc Pracoviště: Katedra částí a mechanismů strojů

Znalosti a dovednosti absolventa střední školy  0% absolventů magisterského studia nezaměstnaných,  Poptávka násobně převyšuje nabídku absolventů FS,  Připravit studenty z matematiky, fyziky, mechaniky, počítačové gramotnosti, jazyků…  Podporovat tvůrčí přístup.  Klást důraz na logické myšlení, programování.  Vytvořit základy pro příchod PLM systémů. Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

Co je to PLM  Do PLM patří všechny činnosti od myšlenky, nápadu, přes vývoj konstrukci zkoušení, výrobu, prodej, funkční období až po demontáž a recyklaci.  PLM je týmovou prací mnoha specialistů s často paralelním přístupem. Současný stav: Absence komplexní softwarové podpory PLM Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

PLM (Product Live Management) Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

Vnější vlivy působící na produkční činnost a nutná vnitřní opatření Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

PLM (Product Live Management) Základní axiomy PLM systémů:  v popředí všech činností stojí stále více zákazník, který by měl mít možnost ovlivnit inovační proces,  informační technologie poskytují stále větší možnosti pracovat s výrobkem jako s virtuálním prototypem, prakticky jej lze navrhnout, zkonstruovat, ověřit a technologicky připravit bez nutnosti jeho reálné výroby,  na vývoji výrobku spolupracují vývojové týmy, které mohou být rozloženy ve firmách kdekoli na světě - výrobek potom vzniká jako pomyslná stavebnice jednotlivých částí,  komunikace probíhá nejčastěji v digitální podobě pomocí Internetu a databázových prostředí s vysokým stupněm zabezpečení,  do řešení se integrují mezinárodní standardy a normy pro řízení jakosti. Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

PLM a konstruktér  Konstrukční technologie.  Zabudování řídících a kontrolních mechanismů.  Týmová práce.  Přístup k datům.  Výměna informací.  Změny a změnová řízení.  Dokumentace všeho druhu. Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

Metody konstruktéra podporované v PLM  DFA (Design for Assembly – návrh z hlediska montáže )  DFM (Design for Manufacturing – návrh z hlediska výroby )  DFD (Design for Disassembly - návrh z hlediska demontáže )  DFE (Design for Environment - návrh s ohledem na životní prostředí )  Design For Testability / Inspectability ( návrh z hlediska testování a kontroly ).  Design For Trouble Free And Reliability ( návrh z hlediska bezporuchovosti a spolehlivosti).  Design For Maintainability / Serviceability ( návrh z hlediska údržby, opravitelnosti )  Design for Transportation and Packaging ( návrh z hlediska dopravy a balení )  Design For Upgrade ( návrh z hlediska zdokonalení, rozšíření )  Design For Installability ( návrh z hlediska zamontovatelnosti, instalovatelnosti )  Design For Safeness And Guarantee ( návrh z hlediska bezpečnosti a garance ) Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

Zhodnocení připravenosti studentů  Klady  Práce na PC,  Ovládání CAD systémů 2D-80%, 3D-60%.  Nedostatky  Jazyky – zejména angličtina,  Základy konstruování,  Logické myšlení, úvaha,  Matematika, mechanika, MKP,  Části strojů. Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007

Koncepce výuky CAD systémů  Skicování od ruky, kótování, tolerance,  2D a 3D CAD systémy efektivní konstruování,  Konstrukční technologie, odlitky, výlisky, plechy, potrubí.  Optimalizace, FEM, NC. Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007