100% sladkovodní modrozelená sinice Arthrospira platensis pěstovaná pod přísným finským dohledem. Velké rozdíly mezi KVALITOU SPIRULINY jsou dány stupněm.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIRULINA BARLEY + BARLEY
Advertisements

Patologie srdce a cév.
Adam Klocperk Ústav imunologie 2.LF a FN Motol
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Digitální učební materiál
Oběhová soustava Adam Klimeš.
SPOLEČNĚ PROTI LEUKÉMII
Ganoderma: Královna léčivých rostlin DXN. GANODERMA (LINGZHI) – Úžasná léčivá rostlina V Číně ji už po tisíciletí považují za zázračnou léčivou rostlinu.
Nemoci a poškození kůže
Mízní (lymfatická) soustava
Lymfatický (mízní) systém
Somatologie Mgr. Naděžda Procházková
IMUNITNÍ SYSTÉM IMUNITA = schopnost organismu chránit se před patogeny (bakterie,viry,houby,prvoci  onemocnění) Nespecifická : Fagocytóza granulocytů,monocytů.
PLANKTON.
“Vhodné moderní jídlo”
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Obranný systém těla, krevní skupiny, mízní soustava
Složení a funkce krve Krev je červená tekutá tkáň
Středn í zdravotnick á š kola, N á rodn í svobody P í sek, př í spěvkov á organizace Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č.
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název Tělní tekutiny, opakovací test Předmět, ročník
Sinice a jejich vliv na člověka
Hormonální řízení.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
rozvod živin, kyslíku, odvod CO2 a odpadů metabolismu
Středn í zdravotnick á š kola, N á rodn í svobody P í sek, př í spěvkov á organizace Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č.
Imunita Cholera, 19. století.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA SINICE
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
IMMUBLEND.
Sinice I.
Mízní soustava Lymfatická.
Stavba kosti.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
Tělní tekutiny KREV.
Hypertermie Pavel Lstiburek.
Základní struktura živých organismů
2014 Výukový materiál MB Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
2014 Výukový materiál MB Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Oběhová soustava.
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Protinádorová imunita Jiří Jelínek. Imunitní systém vs. nádor imunitní systém je poslední přirozený nástroj organismu jak eliminovat vlastní buňky které.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Hana Turoňová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_TĚLNÍ.
KREV – OBĚHOVÁ SOUSTAVA - tělesná tekutina, která u zdravého dospělého člověka tvoří 7 % tělesné hmotnosti (asi 5 litrů) - krev se neustále obnovuje, každý.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Dümlerová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_52_INOVACE_12_01_ oběhová soustava
Tělní tekutiny.
Rakovina Rakovina Aram Denk Aram denk
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA.
Funkce bílkovin Bílkoviny se vyskytují ve všech živých organizmech, jsou velmi rozmanité, plní mnoho funkcí a mají schopnost vytvářet sloučeniny s dalšími.
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06_krev
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Oběhová soustava Bílé krvinky.
zpracovaný v rámci projektu
Slezina.
Složení krve krevní plazma – tekutá složka b) krevní buňky
Opěrná soustava Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Buněčný cyklus buněčný cyklus (generační doba) - doba mezi dvěma mitózami (rozdělení buňky na dvě dceřinné) - velmi variabilní, podle typu tkáně.
Václav Hořejší Ústav molekulární genetiky AV ČR IMUNITNÍ SYSTÉM vs
Červené krvinky - erytrocyty
Transkript prezentace:

100% sladkovodní modrozelená sinice Arthrospira platensis pěstovaná pod přísným finským dohledem. Velké rozdíly mezi KVALITOU SPIRULINY jsou dány stupněm kontaminace. Finové mají ty nejvyšší normy kvality a není možné, aby tato spirulina byla kontaminovaná, jako tomu je u jiných, nedefinovatelných zdrojů. NASA zjistila, že 1 gram spiruliny (3 tablety Spirdietabsu) obsahuje obdobný souhrn živin jako tomu je v 1 kilogramu zeleniny!

Spirulina a antivirová aktivita Zastavuje reprodukci viru Jak funguje zastavení viru? a) Při útoku na buňku se virus nejdříve připoutá k buněčné membráně. b) Díky spirulině vir ale nemůže překonat buněčnou membránu, aby infikoval buňku. Díky tomu je virus „ve slepé uličce“ a nemůže dojít k replikaci. Spirulina a protinádorové účinky Spirulina může předejít či potlačit rakovinu u lidí a zvířat. Některé běžné druhy rakoviny jsou považovány za důsledek poškození buněčné DNA. Spirulina umí „opravit“ syntézu DNA.

Spirulina a imunitní systém Schopnost stimulovat a udržovat imunitní systém. Zvyšuje se schopnost těla vytvářet nové krvinky. Urychluje produkci protilátek chránících proti invazi bakterií. Reguluje klíčové buňky (T-lymfocyty, makrofágy, B-buňky, NK buňky) a orgány. Spirulina a fykocyanin Má vliv na kmenové buňky nacházející se v kostní dřeni (kmenové buňky jsou něco jako „prarodiče“ bílých a červených krvinek). Potlačuje vznik nových kolonií nádorových buněk a ničí existující kolonie rakovinných buněk.

Spirulina a další užitky Podporuje výrazným způsobem růst zdravé střevní flóry. Vynikajícím zdrojem RNA (tzn. např. učení, školení a tréninky paměti vyčerpávají z mozku RNA, rozžvýkat, polknout min. 2 tbl. Spiruliny – za krátkou dobu se tělo i mozek cítí opět svěže a může přijímat další informace). Spirulina funguje jako silný antioxidant. Pomocník při snižování krevního tlaku. Užitečná nejen pro lidi, ale i pro zvířata a rostliny. Vhodná pro vegetariány, rekonvalescenty, při těhotenství.