Navštivte hlavní město České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Svatý Václav – místa a památky spojené s jeho jménem
Advertisements

Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Praha.
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Praha – ročník. Den první Odjezd autobusem v 5:35 ze Strážnice – loučení.
PAMÁTKY PRAHA.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Opava.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
Česká republika Hlavní město Praha
Památky Prahy a královská cesta - test
Praha.
samostatný kraj i krajské město
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
 Hlavní + největší město ČR  Zároveň kraj a statutární město  Rozloha: 496 km²  Obyvatel: 1,3 mil  Primátor: RNDr. Tomáš Hudeček  Nadmořská výška:
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_14 AutorMgr.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Česká republika.
PRAHA. (město s královskou historií) САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
BRNO Matěj Pilát
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Velká města České republiky.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_08_07_hlavní město - památky.
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Autor: Andrea Kolářová
Transkript prezentace:

Navštivte hlavní město České republiky P R A H U

Hlavní město České republiky je Praha. Nachází se ve středu Čech Hlavní město České republiky je Praha. Nachází se ve středu Čech. Je to srdce Evropy.

První chvála na Prahu je náš ……………. PRAŽSKÝ HRAD

Jeden z prvních mostů pod Pražským hradem byl postaven Karlův most

Další památka Prahy je STAROMĚSTKÉ NÁMĚSTÍ

Pražský orloj STAROMĚSTKÉ NÁMĚSTÍ má jednu největší chloubu V celé republice jsou jenom dva orloje a jsou v Praze a v Brně.

VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Na Václavském náměstí je socha svatého Václava na koni. Za sochou můžeme vidět Národní muzeum.

Národní divadlo Jedno z nejstarších divadel v Praze je

Prahy Praha je město plných památek, kulturních i společenských akcí. Neváhejte a přijeďte se podívat do hlavního města České republiky do Prahy