CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Městská knihovna Čelákovice
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
IVIG 2006 Náš zákazník – náš pán Zlata Houšková Praha, IVIG září 2006.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Webové stránky jihočeských knihoven Lída Švíková.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Městský architekt z pohledu výkonu architektonické profese Konference O městských architektech, jejich potřebnosti a postavení v místní správě Cheb, 15.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Tisková konference Knihovny v pavučině spolupráce Jindřichův Hradec Informace a spolupráce jako nutná součást rozvoje regionu DEMA, a.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
"Co venkovské knihovny umějí a mohou" v regionu Blansko 19. – 21. září 2013.
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Malá muzea a jejich význam pro region
SKIP – Sekce veřejných knihoven
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU Setkání a výměna zkušeností knihovníků knihoven v malých obcích

Co předcházelo Nutnost zvýšit zájem o knihovny v malých obcích a podpoření jejich činnosti Malá povědomost knihoven o sobě navzájem Nedostatek možností pro vzájemnou výměnu zkušeností Touha získávat nové podněty pro svou činnost

Cena Knihovna roku Spolupráce se Spolkem pro obnovu venkova – zájem samosprávy o knihovnu Soutěž Vesnice roku – hodnocení obecní knihovny se stalo jedním z kritérií (2000) Krajské kolo – součástí Vesnice roku Od roku 2003 uděluje Ministerstvo kultury státní cenu Knihovna roku

Cena Knihovna roku

Knihovna roku 2006 - Býšť

Kulturní a informační centrum Sněženka v Sedlnicích - 2005 Sekce veřejných knihoven SKIP Regionální výbor Moravskoslezského a Olomouckého kraje Městská knihovna Nový Jičín Grantová podpora Ministerstva kultury ČR Knihovny nominované v pěti ročnících soutěže Knihovna roku

Sedlnice

Program Odborná část Postavení a možnosti knihoven v malých obcích Propagace místních tradic a zvyků Regionální funkce v praxi Okénka knihoven Exkurze Místní knihovna v Sedlnicích Městská knihovna v Novém Jičíně Štramberk Nový Jičín

Sedlnice 2005

Kostomlaty pod Milešovkou 2006 Sekce veřejných knihoven SKIP Místní lidová knihovna v Kostomlatech pod Milešovkou (Knihovna roku 2004) Regionální knihovna v Teplicích Knihovna Regionálního muzea v Teplicích Grantová podpora Ministerstva kultury ČR

Program Odborná část Budoucnost knihoven v malých obcích Komunitní role knihoven RF – pomoc či omezování Okénka knihoven Exkurze Regionální knihovna v Teplicích Knihovna Regionálního muzea Teplice Místní lidová knihovna v Kostomlatech pod Milešovkou

Teplice

Kostomlaty pod Milešovkou

Kostomlaty pod Milešovkou

Kostomlaty pod Milešovkou

Kostomlaty pod Milešovkou

Havlíčkova Borová 2007 Sekce veřejných knihoven SKIP Místní lidová knihovna Havlíčkova Borová (Knihovna roku 2005) Městská knihovna v Přibyslavi Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Grantová podpora Ministerstva kultury ČR

Program Exkurze Odborná část Městská knihovna v Přibyslavi Celoživotní vzdělávání knihovníků Vařečkové divadlo – výroba loutek Dokumentace činnosti knihovny Okénka knihoven Exkurze Městská knihovna v Přibyslavi Památník K. Havlíčka Borovského Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě Krucenburk, Ždírec

Havlíčkova Borová

Zástupci MK ČR

Havlíčkova Borová

Co venkovské knihovny umějí a mohou Co se podařilo Vytvořit zajímavou tradici – vítězná Knihovna roku je pořadatelem nového setkání Dát prostor a příležitost k prezentaci i malým knihovnám Ukázat samosprávě, že dobře fungující knihovna je nedílnou součástí obce a že na ni mohou být hrdí

Co venkovské knihovny umějí a mohou Závěry Zviditelnění malých knihoven v regionu Představení jejich rozmanité činnosti Získání inspirace pro svou knihovnu Poznání zajímavých koutů naší vlasti Navázání celoživotních přátelství Pocit sounáležitosti s profesí

Co venkovské knihovny umějí a mohou – IV. Pozvání – 18. – 20. září 2008 Býšť (Knihovna roku 2006)

Co venkovské knihovny umějí a mohou Daniela Wimmerová Wimmerova.D@seznam.cz