Instituce v Evropské Unii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Advertisements

Přehled orgánů Evropské unie
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
1 Ing. Vít Beneš, Ph.D. Ústav mezinárodních vztahů, v.v.i.
I NSTITUCE EU II VY_32_INOVACE_ 14 Instituce EU II.
EU a Česká republika Instituce EU
EVROPSKÁ UNIE Je regionální uskupení sdružující evropské státy, jehož cílem je vytvoření hospodářské, politické a měnové unie členských zemí.
Instituce v EU Vypracovaly: Robenková Pavlína Šmírová Lucie
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
VY_32_INOVACE_29-06 DUM 6 PRÁVO EU.
Veřejná správa – úvod.
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Historické milníky evropského práva
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Evropské instituce Pavla Hormandlová. Evropské instituce Pavla Hormandlová VIII.B, 2008.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Integrační procesy v ekonomice
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Kontrola veřejné správy
Dopady Lisabonské smlouvy na fungování Evropské unie
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Tato prezentace byla vytvořena
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Struktura a principy Evropského práva
Mezivládní organizace – jediná úroveň
Evropská Unie.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Evropská unie - instituce
Instituce a právo ES/EU Přednáška ke kurzu „Právní aspekty evropské integrace“
Instituce a právo ES/EU - Rozhodování v EU Michal Částek Veřejná správa EU1.
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
Evropské environmentální právo Osnova Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP + legislativní.
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
EVROPSKÁ UNIE.
Strukturální fondy a Fond Soudržnosti EU. Struktura kursu Legislativní a institucionální rámec Legislativní a institucionální rámec SF a CF – Agenda 1999.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
ECB a ESCB Evropská měnová integrace. ESCBa ECB Úkoly ESCB a Eurosystému jsou popsány ve Smlouvě o ES. Podrobněji jsou pak definovány ve Statutu Evropského.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Orgány a instituce působící v oblasti sociální politiky a jejich kompetence. JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc. PRÁVO EVROPSKÉ UNIE Vývoj a organizační struktura Masarykova univerzita Brno 2016.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_16_Evropská unie,
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regionální politika EU v období
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Sociální zabezpečení v EU
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Přehled orgánů Evropské unie
Digitální učební materiál
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Prof. JUDr. Vladimír Týč, CSc
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Renata Pitrová Název materiálu:
Transkript prezentace:

Instituce v Evropské Unii Vojtěch HOLÝ ATO Acquis Technical Officer ČAT - ElA - SPIS

3 pilíře - jednotlivé politiky EU Evropské společenství podporuje harmonický, vyvážený a trvale udržitelný rozvoj hospodářského života, vysokou úroveň zaměstnanosti a sociální ochrany, rovné zacházení s muži a ženami, trvale udržitelný a neinflační růst, vysoký stupeň konkurenceschopnosti a konvergence ekonomické výkonnosti, vysokou úroveň ochrany a zlepšování kvality životního prostředí, zvyšování životní úrovně a kvality života, hospodářskou a sociální soudržnost a solidaritu mezi členskými státy. Hlavní nástroj: volný pohyb osob, zboží a kapitálu. ČAT - ElA - SPIS

2.Společná zahraniční a bezpečnostní politika zabezpečuje společné hodnoty, základní zájmy, nezávislost a integritu Unie, posiluje její bezpečnost a snahu zachovat mír, posiluje mezinárodní bezpečnost, podporuje mezinárodní spolupráci a rozvíjí a upevňuje demokracii a právní stát, jakož i respektování lidských práv a základních svobod. ČAT - ElA - SPIS

3. Policejní a justiční spolupráce v trestních věcech pomáhá při vytváření Evropské unie jako prostoru svobody, bezpečnosti a práva. Jádrem je policejní a soudní spolupráce v trestních věcech a spolupráce při předcházení a potírání rasismu a xenofobie. Zaměřuje se na organizovanou i neorganizovanou kriminalitu, obchod s lidmi, trestné činy proti dětem, obchod s drogami, obchod se zbraněmi, korupci a další. ČAT - ElA - SPIS

Instituce ES Evropská rada Rada Evropské Unie Evropská komise Evropský Parlament Evropský soudní dvůr Účetní dvůr Hospodářský a sociální výbor Výbor regionů Ombudsman Evropská centrální banka Evropská investiční banka ČAT - ElA - SPIS

Evropská rada Vznik na počátku 70. let ze schůzek nejvyšších představitelů členských států. Jednotný evropský akt v roce 1986 - jako strategický orgán odpovědný za základní politická rozhodnutí, řešení závažných politických problémů a určování směru evropské integrace. složená z prezidentů nebo ministerských předsedů členských zemí a z předsedy Komise, kterým jsou nápomocni ministři zahraničí a členové Komise. Zasedání nejméně třikrát ročně (tzv. summity EU). Evropská rada je přímo zodpovědná za oblast dvou pilířů EU - za Společnou zahraniční a bezpečnostní politiku (druhý pilíř) a za policejní a justiční spolupráci v trestních věcech (třetí pilíř). ČAT - ElA - SPIS

Rada EU Rozhodující orgán ES/EU (rozsáhlé zákonodárné a výkonné pravomoci). Reprezentuje členské státy na ministerské úrovni. Zasedání dle konkrétních témat, např. Rada EU pro životní prostředí. Rotační předsednictví (6 měsíců) dle předem daného pořadí. Předsednická země má možnost určovat agendu a priority Rady a tím ovlivnit směr, kterým se ubírá celá Unie (Itálie, Irsko, Nizozemí). ČAT - ElA - SPIS

Pracovní orgány Rady EU Pracovní skupiny Rady EU – expertní úroveň (zastoupení ze Stálé Mise ČR při ES nebo expert z ústředního orgánu MS) COREPER (Comité des Representants Permanents, česky Výbor stálých zástupců) je jedním z nejvýznamnějších spojovacích článků mezi členskými státy a ES. Sestává ze stálých zástupců členských států v Bruselu (velvyslanců a jejich zástupců). Hlavním úkolem COREPERu je projednávání a příprava návrhů, o nichž poté, často již jen formálně, rozhoduje Rada. COREPERu podléhá přibližně 200 pracovních skupin, zabývajících se technickými detaily jednotlivých legislativních návrhů. Generální sekretariát - zajišťuje zasedání Rady po technické a administrativní stránce ČAT - ElA - SPIS

Evropská komise „Strážce smluv“ zabezpečuje provádění primárních smluv (Římské smlouvy, Smlouva o Evropské unii a další), zabezpečuje provádění aktů vydaných na jejich základě, tj. - nařízení, směrnice, rozhodnutí. ČAT - ElA - SPIS

Evropská komise „Tvůrce legislativy“ Jako iniciátor se podílí se na tvorbě legislativy EU, Má vlastní rozhodovací pravomoc v některých společných politikách a v záležitostech mezinárodně-obchodních vztahů, Je správcem společného rozpočtu. Na základě zmocnění může samostatně vydávat normy administrativního charakteru. K ochraně trhu ES před dumpingovými dovozy ze třetích zemí může na omezené období vyhlásit preventivní opatření. Vystupuje jménem Společenství při jednáních o dohodách o obchodní a hospodářské spolupráci se třetími zeměmi. ČAT - ElA - SPIS

Evropská komise „Ochránce právního systému ES“. Po zjištění porušení práva ES může podat proti rušiteli žalobu k Evropskému soudnímu dvoru, tzv. infringement procedure ČAT - ElA - SPIS

Evropská komise Předseda a dalších 19 členů (komisařů), jmenovaných dohodou členských států na 5 let. Každý členský stát EU může nominovat jednoho člena Komise, velké státy (SRN, Francie Itálie, Spojené království a Španělsko) dva. Podle Smlouvy z Nice bude mít každá členská země napříště jen jednoho „vlastního“ komisaře. Každý komisař zodpovídá za určitou oblast nebo několik oblastí (takzvané portfolio). Komise se obvykle schází jednou týdně a svá rozhodnutí schvaluje prostou většinou. ČAT - ElA - SPIS

Evropská komise Celkem přibližně 20 000 zaměstnanců (cca 15% tvoří překladatelská a tlumočnická služba). 36 generálních ředitelství, např. DG Environment DG Environment: Catherine Day Directorate A: Communications, Governance, Production, Consumption & Waste Directorate B: Quality of Life - Health, Nature & Biodiversity Directorate C: Air Quality, Climate Change, Chemicals & Biotechnology Directorate D: Life Programme, Legal Implementation & Civil Protection Directorate E: International affairs Directorate F: Resources Directorate G: Sustainable Development & Integration ČAT - ElA - SPIS

Evropský parlament Zákonodárná pravomoc podobné pravomocím národních parlamentů členských zemí (posílení od 90. let) na tvorbě právních předpisů Unie se může podílet pěti různými způsoby: Konzultace - nezávazný názor Parlamentu je vyžadován předtím, než Rada schválí návrh Komise. Spolupráce - poslanci mají možnost doplňovat návrh Komise a stanovisko, které Rada k tomuto návrhu zaujme (např. o otázkách dopravní politiky, bezpečnosti práce, ochrany životního prostředí apod.), postupně ustupuje ve prospěch procedury spolurozhodování. ČAT - ElA - SPIS

Evropský parlament Spolurozhodování - EP se na přijímání legislativy podílí rovným dílem s Radou. K jednání o nalezení kompromisních stanovisek existuje dohadovací výbor rovným dílem složený z členů obou institucí. Nedojde-li k dohodě, může Parlament návrh odmítnout (např. rozhodování o otázkách jednotného vnitřního trhu, zdraví, kultury, transevropských sítí nebo spotřebitelské politiky). Souhlas - vyžaduje se pro důležité mezinárodní smlouvy, rozšíření EU a pro některá významná rozhodnutí v rámci Společenství (např. rozhodování o občanských právech, o úlohách Evropské ústřední banky, o úkolech strukturálních a kohezních fondů). Rozpočet - schválení rozpočtu vyžaduje souhlas EP, jehož se dosahuje podle zvláštní procedury. ČAT - ElA - SPIS

Evropský parlament Kontrolní pravomoci vyslovuje souhlas se jmenováním předsedy a členů Evropské komise a vyslovením nedůvěry může Komisi donutit k rezignaci. Komise je povinna předkládat Parlamentu řadu zpráv různého charakteru. Poslanci mohou Komisi klást písemné nebo ústní otázky (právo interpelace). Vůči Radě EU je kontrola EP především kontrolou politickou. Předseda EP na začátku každého zasedání Evropské rady předkládá stanoviska k otázkám, o nichž se má jednat. ČAT - ElA - SPIS

Evropský parlament Rozpočtová pravomoc Evropský parlament přijímá vždy v prosinci rozpočet Unie pro následující rok. ČAT - ElA - SPIS

Evropský parlament Volební období 1999 – 2004 625 MEPs ČR: 24 pozorovatelů Volební období 2004 – 2009 736 MEPs (max. hranice) ČR: 24 poslanců (současná verze Evropské Ústavy) ČAT - ElA - SPIS

Evropský soudní dvůr Nejvyšší instancí práva Evropských společenství. Dohled nad dodržováním práva při výkladu a provádění zakládacích smluv. Odpovědnost za jednotnost výkladu a aplikace práva ES. Kontrola legitimity rozhodování Rady a Komise. Rozhoduje o podáních a dotazech z oblasti práva ES, které vznášejí soudy členských států. ČAT - ElA - SPIS

Účetní dvůr Provádí revizi účtů a přezkoumává veškeré rozpočty, příjmy a vydání všech institucí a agentur ES. Přezkoumává účetnictví, právoplatnost a řádnost všech finančních operací EU a kontroluje hospodárné využívání jejích prostředků. 15 členů jmenovaných Radou po konzultaci s Parlamentem na dobu 6 let. ČAT - ElA - SPIS

Hospodářský a sociální výbor Poradní orgán v institucionální struktuře ES/EU. Skládá se z 222 představitelů různých oblastí hospodářského a sociálního života, které navrhují vlády členských zemí a po doporučení Komise jednomyslně jmenuje Rada. Členové Hospodářského a sociálního výboru jsou vybíráni na základě státní příslušnosti a jmenováni na 4 roky ČAT - ElA - SPIS

Hospodářský a sociální výbor devět specializovaných sekcí: Zemědělství a rybolov Regionální rozvoj a plánování měst a venkova Ochrana životního prostředí Hospodářské, finanční a měnové otázky Sociální oblast, otázky rodiny, vzdělání a kultury Vnější vztahy, obchodní a rozvojová politika Průmysl, obchod, řemesla a služby Otázky ochrany zdraví a spotřebitele Doprava, komunikace, energetika, nukleární otázky a výzkum ČAT - ElA - SPIS

Výbor regionů poradní funkce pro ostatní rozhodovací a výkonné orgány Společenství vytvořen až Maastrichtskou smlouvou, činnost od března 1994. zástupci oblastních a místních samosprávných orgánů jednotlivých členských zemí (222 členů) Smyslem vytvoření výboru je umožnit zástupcům lokální a regionální samosprávy vyjádřit svůj názor na ta opatření Společenství, která se jich bezprostředně dotýkají. ČAT - ElA - SPIS

Výbor regionů sedm odborných komisí: Regionální politika, strukturální fondy, ekonomická a sociální soudržnost, přeshraniční a meziregionální spolupráce Zemědělství, rozvoj venkova, rybolov Transevropské sítě, doprava, informační společnost Územní plánování, urbanistika, energetika, životní prostředí Sociální politika, ochrana spotřebitelů, ochrana veřejného zdraví, výzkum, turistika Zaměstnanost, ekonomická politika, vnitřní trh, průmysl, malé a střední podnikání Vzdělávání, kultura, mládež, sport, lidská práva ČAT - ElA - SPIS

Ombudsman Jmenován Evropským parlamentem. Zmocněn přijímat stížnosti od kteréhokoli subjektu s bydlištěm či sídlem na území EU, které se týkají nepravostí v činnosti orgánů Společenství (s výjimkou soudní činnosti Soudního dvora). Provádí šetření na základě těchto stížností i z vlastní iniciativy. Zjistí-li při svém šetření nesprávnosti, postoupí záležitost dotyčnému orgánu. Ten má pak povinnost sdělit ombudsmanovi do tří měsíců své stanovisko. Ombudsman poté předá svou zprávu Evropskému parlamentu, danému orgánu a zároveň informuje stěžovatele. Ombudsman vykonává svou funkci zcela nezávisle a při plnění svých povinností nesmí požadovat ani přijímat pokyny od žádného orgánu. ČAT - ElA - SPIS

Evropská centrální banka Založena k 1. červenci 1998. Základní jmění činí 5 MEUR. Hlavní úkol: dbát o udržení cenové stability v rámci Evropského měnového systému a podporovat všeobecnou hospodářskou politiku Společenství. Dalšími úkoly jsou definovat a vést měnovou politiku Společenství řídit devizové obchody spravovat devizové rezervy zúčastněných států podporovat hladké fungování platebních systémů podílet se na programech kompetentních úřadů zaměřených na stabilitu finančního systému ČAT - ElA - SPIS

Evropská investiční banka Založena 1. ledna 1958 na základě příslušných ustanovení Smlouvy o založení EHS Hlavní úkol: střednědobé a dlouhodobé spolufinancování kapitálových investic, které by napomáhaly vyváženému rozvoji Evropských společenství. Základní úkoly: pomoc méně rozvinutým oblastem, rozvoj dopravní a telekomunikační infrastruktury, ochrana životního prostředí, rozvoj konkurenceschopnosti průmyslu, podpora malého a středního podnikání. Většina projektů je bankou financována do výše 50% jejich nákladů. ČAT - ElA - SPIS

Děkuji Vám za pozornost Ing. Vojtěch Holý, CSc. Acquis Technical Officer Děkuji Vám za pozornost ČAT - ElA - SPIS