Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
Advertisements

Tábor na Suchém Dole se koná prvních 14. Dní o letních prázdninách.
Integrovaný záchranný systém
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Dlouhodobé doprovázení mladých lidí z dětských domovů  Schází rodinné zázemí  Schází dovednosti  Je narušen vývoj – traumata  Jsou ohroženou skupinou.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Vysoké mýto.
Letní tábor Topoly 2009.
Letní tábor Topoly 2011.
Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
 Projekt je samostatná práce frekventanta kurzu – součást absolvence kurzu  Každý frekventant samostatně vymyslí, naplánuje, zrealizuje a zhodnotí:
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Tábory ve statistice I lustrativní statistika ke kampani „Opravdu dobrý tábor“ Použita reálná data z roku 2005.
SMĚRNICE ČINNOSTI S KOLEKTIVY MLADÝCH HASIČŮ
FIRE DANCE 2013.
Taktická příprava Michal Lehnert.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Krajské sdružení Okresní sdružení.  29. března - shromáždění představitelů OSH (pořádá okres Vsetín)  26. dubna 21. hasičská pouť na Sv. Hostýn  5.
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
LETNÍ TÁBOR SH ČMS JIČÍN
Sdružení Podané ruce, o.s.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Členství v SSK Louny. Máte zájem střílet z pistole či revolveru? A nevíte jak a kde? Zájemcům o tuto střelbu nabízíme členství ve Sportovním střeleckém.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
Komunitní a otevřená škola
Rekondiční pobyt osob po cévní mozkové příhodě Skokovy 2.9. –
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Personální strategie mezinárodní firmy
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Seznamovací pobyt pro studenty 1. ročníku ak. roku 2014/2015 FaME UTB ve Zlíně Organizátoři: Ústav tělesné výchovy UTB Studijní oddělení FaME AIESEC -
Vybrané sportovní soutěže organizované v rámci Hasičského záchranného sboru České republiky 2011.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
NABÍDKA ZÁJEZDŮ LÉTO 2007 vlastní spací pytel a karimatka
Sbor dobrovolných hasičů LUČICE pořádá
WORLD GYMNAESTRADA 7. až 13. července 2019
SLOVENSKO 2016.
KRONIKY.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
LETNÍ ŠKOLY INSTRUKTORU
Za celý tým vedoucích a instruktorů
Pohár vědy (Science cup)
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Učíme se jinak.
Statutární město Ostrava
Co je program Mládež v akci?
Při technické univerzitě v Liberci
KALUMET STARÉHO INDIÁNA
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Letní škola instruktorů Malé Svatoňovice

LETNÍ ŠKOLA INSTRUKTORŮ SH ČMS MALÉ SVATOŇOVICE Čtrnáct dnů mohou mladí lidé strávit mezi svými vrstevníky, navázat nové kontakty, získat nová přátelství a kromě toho mohou získat zajímavé informace a zkušenosti pro práci s dětským kroužkem.

Co je to „Letní škola instruktorů“? 14-ti denní prázdninový pobyt se vzdělávacím programem pro mladé hasiče ve věku 15 – 18 let, kteří projevili zájem o práci s dětmi a mládeží účelné využití volného prázdninového času mládeže mezi 15 až 18 rokem, které je skloubeno se vzdělávací aktivitou.

Obsahová náplň Letní školy získávání nových znalostí a výměna zkušenností v oblasti dobrovolných hasičů sport od volnočasových aktivit po republikové soutěžě pobyt v přírodě Tvořivost „Obsahová náplň Letní školy neopomíná ani vlastní tvořivost účastníků. Uzlování, tvorba vlajek, kronik, deníků, písniček, básniček či nejrůznějších drobných výrobků z přírodních i jiných materiálů je její stěžejní součástí.“

Co ti nabízíme? 14 dní se svými vrstevníky se společným koníčkem Nové znalosti a zkušennosti Neopakovatelné zážitky Přátelství na celý život „Vzdělávací část je věnována přípravě na práci instruktora respektive vedoucího mládeže SH ČMS. Sportovní část je zaměřena zejména na hasičskou oblast, tvoří ji nácvik jednotlivých disciplín hry Plamen a soutěží dorostu SH ČMS. Záměrem této sportovní části LŠ je poskytnout účastníkům dostatečnou pohybovou aktivitu a zároveň skladbu námětů pro sportovní činnost s dětmi.“

Co můžeš získat? Každý účastník je v průběhu školy hodnocen a na základě tohoto hodnocení může získat: A) Osvědčení o absolvování Letní školy s přidělením III. kvalifikačního stupně vedoucího mládeže SH ČMS (do 18 let = instruktor). B) Účastníci, kteří v roce konání Letní školy dovršili nebo dovrší 17-ti let mohou získat při prokázání výjimečných schopností a zájmu pro práci s dětmi a mládeží i Osvědčení o absolvování Letní školy s přidělením II. kvalifikačního stupně vedoucího mládeže SH ČMS s platností od 18-ti let. C) Osvědčení o absolvování Letní školy bez přidělení kvalifikace.

Na začátku všeho je potřeba navzájem se poznat za pomoci společenských her...

A všech ostatních věcí, co jsou po ruce

Večerní nástup Letní školy a Tábora „Každý uběhlý den je potřeba řádně zhodnotit, vyhlásit výsledky, odměnit ty nejlepší lišáky a lišáčky, rozdat příchozí poštu a odtajnit program na další letní den.“

Polní dny A vyrážíme

„Polní dny. Zpravidla tři dny a dvě noci musí frekventanti prokázat své schopnosti při pobytu v přírodě. Mladí lidé se zde naučí nejen základy táboření, ale velkým přínosem je zejména nutnost kolektivní práce, spolehnout se jeden na druhého, zjistit, jaké to je, jednat v extrémní či nečekané situaci. A právě takových je při práci s dětmi nejvíce.“

„Úkolem každého družstva je postavit vhodný přístřešek pro přenocování ve volné přírodě tak, aby se pod ním v suchu a pohodlně vyspali.“

Místo večerníčku zpívání u táboráku

Dobré ráno z polních dnů

Abychom po dobu polních dnů nezlenivěli, zacvičíme si...třeba zumbu!

V části přednášek a seminářů se absolventi naučí poskytovat první pomoc, jak teoreticky, tak i prakticky. Někomu to jde výborně...

Někomu hůř...

A někdo si dá opravdu záležet :-)

Důležitá je i pořadová příprava

Pohádkový les

Ferda mravenec

Červená Karkulka

Večerní teambuildingové hry

Kouzelná hůlka – úkolem je ji dát na zem za současného dotyku všech členů družstva.

Táborová olympiáda Každoročně patří závěr letní školy táborové olympiádě, kde se každý dostatečně vyřádí

A nakonec i důkladně umyje

Slavnostní vyhlášení celkových výsledků Poslední den patří slavnostnímu vyhlášení výsledků...

A poslední večer je „maturitní“ večírek se stužkováním, tancem a diskotékou

„STAŇTE SE INSTRUKTORY ČI VEDOUCÍMI MLADÝCH HASIČŮ NEBO JEN PROSTĚ PŘIJEĎTE PROŽÍT PŘÍJEMNÝCH 14 DNŮ A TŘEBA VÁS TO CHYTNE.“