Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Advertisements

VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Digitální učební materiál
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
MS WORD pro pokročilé Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU Martin Komenda.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.13/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Power Point– správa prezentace
TEXTOVÝ EDITOR.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Word – Struktura dokumentu
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
T1: Základy práce s počítačem
Power Point– sestavujeme prezentaci
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
WWW – hypertextový informační systém
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,2.04/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autor materiálu: Mgr. Jiří Černohorský Datum vytvoření: říjen 2012.
Power Point– popis prostředí
Popis a ovládání Plocha I
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Textový Editor.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
OKNa/ práce s oknem ve windows
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Transkript prezentace:

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš

Zoner Photo Studio Program pro správu, úpravu a sdílení fotografií. Není součástí operačního systému Windows. Je nutné si program zakoupit nebo z Internetu stáhnout „demo“ verzi. Zkušební verze ZPS 13 CZ: http://www.zoner.cz/download Verze zdarma ZPS 12 EN FREE

Zoner Photo Studio 12 – vzhled

Ovládání oken Zoner Photo Studio se skládá z oken: Navigátor, Náhled, Informace, Návody, Průzkumník a Editor. Pro zobrazení nebo skrytí jednotlivých oken lze použít menu Okna, Ukotvená a volná okna Ve výchozí konfiguraci programu jsou okna ukotvená. Volná okna se chovají jako nezávislé aplikace Windows, tj. objeví se na hlavním panelu Okno Editor se ve výchozím nastavení programu chová jako volné okno. Otevření dalšího okna Někdy je při práci s fotografiemi vhodné používat dvě a více oken Průzkumník nebo Editor, která lze opět otevřít v menu Okna. Rozložení oken Okna lze v hlavním okně aplikace zvětšovat nebo zmenšovat tažením za jejich okraje. Kliknutím na titulkový pruh a tažením lze okna libovolně také přemístit. Vaše vlastní rozložení oken uložíte volbou Uložit rozložení oken…, kterou naleznete v menu Okna. Do rozložení oken se ukládá pouze rozložení oken, neukládají se informace jako aktuální složka. Pro rychlý přístup do složek slouží Oblíbené složky. Redukovaná velikost oken

Výchozí nastavení po zapnutí programu Menu Okno Průzkumník Okno Navigátor Náhledy s informacemi

Alternativní lišta nástrojů Titulkový pruh a menu při základní šířce neukotveného okna při redukované šířce ukotveného okna Editor Titulkový pruh okna Titulkový pruh okna Menu Lišta nástrojů Alternativní lišta nástrojů Okna

Navigátor Okno Navigátor pracuje v jednom z osmi režimů, které vyberete z jeho menu. Obsah vybrané složky se zobrazí v okně Průzkumník podle zvoleného režimu zobrazení – nejčastěji jako náhledy obrázků a složek. Režimy okna Navigátor Strom – Při tomto zobrazení můžete procházet kompletní strukturu složek vašeho počítače. Obrázky – Zkratka do složky, ve které uchováváte vaše obrázky. Nejčastěji se jedná o systémovou složku Obrázky (My Pictures), která se nachází ve složce Dokumenty (My Documents). Nastavuje se při prvním spuštění programu nebo v okně Možnosti [CTRL+M] sekce Složky. Složky ZPS – Zkratka ke speciálním složkám ZPS – Alba, CD kompilace, Archiv médií a Výsledky hledání. Cesta se nastavuje po instalaci automaticky do složky Dokumenty (My Documents) a je možné ji změnit v okně Možnosti [CTRL+M] sekce Složky. Alba – Zobrazí uživatelská alba – složky se zástupci souborů. HTML Alba – Zobrazí složky a zástupce snímků určených pro umístění na webových stránkách.. CD kompilace – Složka kompilací určených k vypalování. Archiv médií – Složka archivních médií. Média představují obrazy archivů uložených nejčastěji na CD s načtenými náhledy na obrázky a dalšími fotografickými informacemi. Výsledky hledání – Do této složky se automaticky ukládají výsledky předchozích vyhledávání.

Okno Náhled Okno Informace Toto okno je určeno pro rychlé prohlédnutí vybraného (označeného) souboru v okně Průzkumník. Po kliknutí druhým tlačítkem myši lze v lokálním menu zapnout zobrazení histogramu a přepalů Okno Návody V tomto okně naleznete základní postupy pro operace s digitální fotografií. Okno Informace V okně Informace je zobrazen histogram s barevnými složkami a dále jsou zde zobrazeny veškeré jinak skryté informace o obrázku (tzv. metadata) – obecné informace o souboru, základní i detailní EXIF, GPS a textové informace – popisky. Pro konfiguraci zobrazení prvků použijte odkaz Nastavení na spodním okraji okna s informacemi. Odkaz Kopírovat do schránky vloží do schránky všechny povolené texty.

Flashové výukové návody (tutoriály) http://www. zsjiraskova Digitální fotografie je náš koníček. Provází nás ve volném čase, při toulkách přírodou, na cestách, při sportu, ve společnosti i v ateliéru. V programu Zoner Photo Studio je spojena zkušenost s inspirací, potřebami a přáními uživatelů do jedinečného nástroje, nepostradatelného pomocníka každého fotografa. Zoner Photo Studio vás snadno dovede k požadovanému výsledku. V intuitivním prostředí se rychle zorientujete a oceníte jeho vysokou flexibilitu.

Použité zdroje www.zoner.cz http://www.zsjiraskova.cz/zoner-photo-studio