Přeprava cestujících vyžadujících zvláštní péči na linkách ČSA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Na co si dát pozor před odjezdem na dovolenou
Advertisements

O společnosti Aviatická Praha 6 Tel.: 224  Poskytujeme celosvětové přepravní a spediční.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Strategie rozvoje letiště Leoše Janáčka Ostrava
Letiště Václava Havla Praha
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
BMT Spedition s.r.o. Aeroflot Cargo Generální prodení agent
Služby letecké dopravy
Práva cestujících v dopravě v EU Tomáš Pezl FPR ZČU Plzeň 10/12/2013 AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU.
Dopravní služby v CR doprava = jeden z hlavních předpokladů rozvoje CR nové prostředky = nové činnosti ( lanovky, horská kola, skútry,…) -rozvoj regionů.
Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s. se zrakovým postižením
Poskytování asistence osobám se zdravotním postižením a osobám s omezenou schopností pohybu a orientace v letecké dopravě.
LPS BRNO Seminář ŘLP ČR a AeČR IATCC Jeneč 2012 Jaroslav Vašík.
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
Vedoucí projektu Ing. Eva Žurmanová Ing. Petra Skolilová
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1702/2003 ze dne 24. září 2003.
Co vás tady čeká??? V 1.ročníku získáte základní informace o všech druzích dopravy.
Provoz a ekonomika dopravy
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
PREZENTACE ORGANIZACE
Služby letecké dopravy
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Doprava 25. listopadu 2005.
Mezinárodní humanitární právo
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Fakultní nemocnice Ostrava
Letecká záchranná služba
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
Organizace zdravotnické služby v armádě
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
Pracovní doba, BOZP Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES – přednáška č. 4.
GEOGRAFIE DOPRAVY III. Martin VRZALA.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Bezpečné nemocniční lůžko
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Postižení mezi námi Název projektu: OP VK
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Legislativa v dopravě ČR Ing. Tomáš Matras,
Petr Machovec.  Možnosti turistiky pro postižené ◦ Turistika s průvodcem ◦ Speciální značení ◦ Informace o schůdnosti a dostupnosti ◦ Doprava  Rozdělení.
Orlické hory pro všechny I doprava má co nabídnout Leden 2012.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Na Zámecké 9, Praha 4 - Nusle, IČO: č. účtu: /2700
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.
BOZP při práci ve výškách
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Doprava a dopravní služby
Dopravní ceniny, tarify, slevy, letový řád
Trasování a sestavení programu zájezdu
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Třinecká obchodní akademie
Aerotaxi.
Transkript prezentace:

Přeprava cestujících vyžadujících zvláštní péči na linkách ČSA JANA KUPKOVÁ

Obsah prezentace Přeprava nemocných cestujících na linkách ČSA Přeprava těžko pohyblivých cestujících na linkách ČSA Nevidomí, neslyšící a tělesně postižení cestující Přeprava cestujících vyžadujících zvláštní péči

Jana Kupková Ředitelka útvaru Služby cestujícím Letiště Praha Ruzyně 160 08 Praha 6 Tel. : +420 22011 3150 Fax : +420 22011 3322 E-mail : jana.kupkova@csa.cz

Přeprava nemocných cestujících na linkách ČSA ČSA a.s. provádí dopravu nemocných a invalidních cestujících, pokud to povaha letecké dopravy dovoluje. Podmínky dopravy jsou v souladu s příslušnými předpisy IATA. Podmínky přepravy : Přeprava těchto cestujících musí být před nastoupením cesty předem dohodnuta a potvrzena Cesta musí být potvrzena všemi dopravci zúčastněnými na jejich přepravě Přijímání nemocných cestujících k letecké dopravě je omezeno v zájmu jejich vlastní bezpečnosti, bezpečnosti ostatních cestujících a jejich majetku, bezpečnosti letadla a posádky.

Lékařský souhlas Lékařský souhlas je vyžadován v případech : Cestující trpí chorobou, která je pro dopravce nakažlivá Cestující by mohl ohrozit bezpečnost letu nebo způsobit zpoždění Cestující by vyžadoval lékařskou péči nebo speciální zařízení, které by ho udržovalo v odpovídajícím zdravotním stavu po dobu letu např.kyslíkový přístroj Zdravotní stav cestujícího by se mohl během letu nebo následkem letu zhoršit

Pracovní postupy pracovišť ČSA a.s. při odletu a příletu / transferu Postupy při knihování letu Postupy při odbavení cestujících v místě odletu Postupy při příletu / transferu

Přeprava těžko pohyblivých cestujících ČSA a.s. provádí přepravu těžko pohyblivých cestujících na linkách ČSA a zajišťuje odletový a příletový servis pro všechny letecké společnosti na letišti Praha Ruzyně. Cestující jsou rozděleni do různých skupin : WCHR – cestující je schopen samostatného pohybu po schodech a k sedadlu na palubě, ale potřebuje kolečkové křeslo k překonání vzdálenosti po letištní ploše nebo k letadlu WCHS – cestující není schopen samostatného pohybu po schodech, ale je schopen pohybu k sedadlu v letadle WCHC – cestující je zcela nepohyblivý

Pracovní postupy pracovišť ČSA při odletu, příletu/ transferu Postupy při knihování letu Postupy při odbavení cestujících v místě odletu Postupy při příletu / transferu

Přeprava nevidomých, neslyšících a tělesně postižených cestujících Pracovní postupy pracovišť ČSA a.s. : rezervace letu, odbavení při odletu na palubě letadla při příletu doprovod vodícím psem