Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Advertisements

Miroslav Neulinger 11. dubna 2012
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Zkušenosti s projektem EU Ing. Václav Lukeš Developers to Region 2007 Ostrava Představujeme …
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
PRIORITY A CÍLE DOKUMENTU REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Role podnikatelských inkubátorů při vzniku a rozvoji inovačních firem
Krajský úřad Karlovarského kraje
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
TIC ČKD Praha PROJEKT ICPI Prezentace pro Asociaci energetických manažerů Praha, Ing. Pavel HABARTA, ředitel Technologické Inovační.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jihomoravské inovační centrum
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Biology Park Brno a.s. Brno,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
MIC Akcelerátor Michal Hrabí
Biology Park Brno a.s.. Brno – Bohunice, ulice Studentská 812/6 LOKALITA PROJEKTU.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Pozemek před stavbou 5/2013 Poklepání základního kamene 6/2013 Hrubá stavba 1/2014.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
Akcelerační program CLB Písek. Kdo  SMART DIALOG  Centrum energeticky efektivních budov (CLB)  Další partneři:  Jihočeská Agentura pro podporu Inovačního.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Biology Park Brno a.s..
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
PREZENTACE Liberecký podnikatelský inkubátor
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Podnikatelský inkubátor PŘÍLEŽITOST POSTAVIT SE NA VLASTNÍ NOHY Střední škola teleinformatiky Ostrava, 2010-03-31, NEULINGER

Kdo jsme ? Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava je součástí VŠB- Technické univerzity Ostrava Úvahy o jeho vzniku sahají do roku 2005, kdy byl navržen jako součást budované inovační a výzkumně- vývojové infrastruktury nově vznikajícího Centra pokročilých inovačních technologií ( "CPIT“). V následujícím období CPIT připravilo úspěšné projekty do strukturálních fondů EU na výstavbu budovy a rozjezd aktivit Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava („PI“) a jeho součásti Regionálního centra transferu technologií („RCTT“).

Co je naším posláním ? Motivace studentů a absolventů k podnikání Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava (PI) a Regionální centrum transferu technologií (RCTT) svou činností rozšiřují výzkumné a vývojové aktivity VŠB-TUO směrem k podpoře a realizaci inovací podnikatelským způsobem. PI je prostředí určené pro inovativní společnosti a projekty, které mají po přijetí možnost využívat zvýhodněné nájemné a služby. RCTT je výkonnou součástí PI. Jeho hlavním posláním je napomáhat komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na univerzitách a v organizacích zabývajících se výzkumem, vývojem a inovacemi. Motivace studentů a absolventů k podnikání Služby spojené s transferem technologií pro podnikatele i VaV týmy Komplexní podpora začínajících inovativních firem i inovativních projektů zralých společností Podpora a rozvoj inovační infrastruktury v MSK

Náš tým… Kmenoví zaměstnanci Ředitel Míra Asistentka Katka Projekt manažer Nikolas Recepční Darča Stážisté Katka Pepa Míša

Naše služby a aktivity…

Poradenství - Podpora a rozvoj inovačního podnikání Prostřednictvím odborných konzultantů RCTT nabízíme poradenskou podporu v menších celcích a ve flexibilním čase. Přímo či zprostředkovaně poskytujeme konzultační rozvojové a technické služby formou tzv. „Balíčků“, které jsou uvedeny v nabídce našeho Podnikatelského inkubátoru VŠB-TU Ostrava. Inkubované společnosti získávají naše poradenství za zvýhodněných podmínek, anebo zcela zdarma! Založení společnosti Posuzování novosti a zdokonalení produktů Komercializace Finance Fond patentů Marketing Výkonnost firmy ODV Propagace Kurzy a školení Lidské zdroje Víme, že prostory nejsou vše!

Koučink a mentoring Jistota v prvních krůčcích podnikatele „Koučing je partnerství se začínajícím podnikatelem, jehož posláním je definování konkrétního cíle a vytvoření struktury, podpory a optimálního motivačního prostředí za účelem dosažení tohoto vytčeného cíle.“ „Mentoring je metoda, která funguje na principu rozvíjení méně zkušených podnikatelů, osobami zkušenými.“ Inkubované společnosti získávají podporu formou koučingu a mentoringu zcela zdarma! Žádný podnikatel z nebe nespadl 

Prostory pro podnikání i volný čas… … dostatek parkovacích míst … variabilní plochy plně vybavených kanceláří … kompletní sociální zázemí … moderní stravovací zařízení … školící zařízení … zasedací místnosti … stálé elektronické zabezpečení ► moderní a flexibilní kancelářské prostory, ► poloprovozní/laboratorní a doplňkové prostory (serverovna, sklady..), ► zasedací místnosti, ► seminární místnosti, ► počítačové učebny, ► pobytové chodby, ► bistro

Pronájem kancelářských a školicích prostor Začínajícím podnikatelům a inovátorským společnostem nabízíme: moderní a flexibilní kancelářské prostory na dobré adrese, poloprovozní/laboratorní prostory doplňkové prostory – serverovnu, boxy pro jednání, kuchyňky, jídelní kouty, bistro, Dále všem zájemcům nabízíme: zasedací místnosti, seminární místnosti, počítačové učebny, vybavené nejmodernější počítačovou a prezentační technikou s kompletním zázemím.

Kancelářské prostory… … jsou vysoce flexibilní a prostorné. Lze je jednoduše rozdělit příčkami nebo získat kanceláře typu "open space". Jsme tak schopni vyjít vstříc i těm nejnáročnějším požadavkům našich klientů. Velikost kancelářských jednotek - 21 m2 a 42 m2 Lze  upravit až na 210 m2 , plocha pro jednu osobu v kanceláři - 7 m2 ! Plně vybaveny nábytkem Elektronický zabezpečovací systém Klimatizace 200 Kč/m2/měsíc včetně energií, nábytku, úklidu, a dalších benefitů!

Další výhody nájmu u nás… Komplexní podpora začínajícím podnikatelům od prvních krůčků k dospělosti Dynamické prostředí a tvůrčí prostředí s řadou příležitostí Atraktivní adresa, prestižní partnerství s VŠB-TUO Strategická poloha - centrum dění Centrum areálu VŠB-TUO Těsné sousedství s CPIT a dalšími výzkumnými pracovišti VŠB-TUO Sousedství s areálem Fakultní nemocnice Ostrava Sousedství s Vědecko-technologickým parkem Ostrava Sousedství s Ústavem geoniky Akademie věd ČR Plánovaná výstavba superpočítačového centra IT4 Innovations Výborná dopravní dostupnost – takřka přímé napojení na: D1 (D47), Městský okruh Rudná, Hlavní tah směr Opava, Hlavní tah na centrum, Bezproblémové parkování, Moderní budova, reprezentativní prostory, atraktivní vybavení, nízká cena nájmu, řada služeb zdarma, podpora networkingu, marketingové příležitosti, …

Soutěž o nejlepší podnikatelský záměr 2008 2009 Pro zájemce, kteří mají podnikatelského ducha a mají rádi výzvy, je určena "ČSOB soutěž o nejlepší podnikatelský záměr roku".  Soutěž vyhlašuje Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava a hlavním partnerem je ČSOB. Přihlaste svůj nápad k podnikání a pokuste se poprat o výhry v celkové hodnotě 75.000,- Kč včetně možnosti inkubace v Podnikatelském inkubátoru VŠB-TU Ostrava na jeden rok ZDARMA!!! Více informací na: www.nejlepsipodnikatel.cz

Inovační klub Cílem a smyslem Inovačního klubu je vytvořit pro pracovníky vědy a výzkumu, studenty, akademiky, podnikatele a další zájemce fórum, kde se mohou setkávat, navazovat kontakty a diskutovat o transferu technologií, inovačním podnikání a dalších záležitostech společného zájmu. Začínající i zkušení podnikatelé mohou sdílet své nápady, rozvíjet podnikatelské plány a navazovat kontakty mezi sebou. Účastníci setkání klubu přijdou do styku s osobami, myšlenkami a rozhodujícími nástroji pro inovace a jejich implementaci. Program klubu může napomáhat rozvíjet jejich schopnosti, které mohou znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem při založení a rozvíjení start-up firmy.

BizSpark Profesinální software zdarma prostřednictvím projektu BizSpark™  společnosti Microsoft®, jehož je PI VŠB-TUO network partnerem, nabízíme začínajícím firmám příležitost získat profesionální software zdarma! Máte-li o tuto příležitost zájem, spojte se s námi a žádejte osobní konzultaci. Více informací: http://msdn.microsoft.com/cs-cz/ee517244.aspx

A mnoho dalšího  Více: www.cpit.vsb.cz/inkubator/

Kontakt Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba GPS: 49°50'1.93"N; 18°9'36.72"E Tel. : +420 597 329 003 Mobil: +420 603 565 918 E-mail : inkubator@vsb.cz web: www.cpit.vsb.cz/inkubator/