Zahraniční pobyty/LLP Erasmus

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA. FULBRIGHTŮV PROGRAM Poslání: „Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání.“ 1946 – americký.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Erasmus+ student mobility
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Fulbrightova stipendia
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Doktorské studium na FLD
Zahraniční studia Petra Nováková
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Pracovní stáže
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Transkript prezentace:

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus Studentské mobility 2014/2015

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy http://www

Stránky Evropské komise v angličtině http://ec. europa

Fakultní stránky zahraničních styků http://www. slu

Bilaterální smlouvy 2014/2015 každý ústav realizuje spolupráci na základě konkrétní smlouvy s partnerskou institucí, tzv. bilaterální smlouvy: http://www.slu.cz/fpf/cz/zahranicni- styky/erasmus/mobility

ERASMUS-STUDENTSKÉ MOBILITY STUDIJNÍ POBYTY PRACOVNÍ STÁŽE Zatímco do tohoto akademického roku bylo možné zúčastnit se obou druhů pobytů pouze jednou, od akademického roku 2014/15 je to možné opakovaně!

Za těchto podmínek: možné vyjet na 3-12 měsíců (pobyt zahrnuje studijní pobyt, případně komplementárně pracovní stáž a to vždy v rámci jednoho studijního cyklu: 1) bakalářského 2) magisterského 3) doktorského

STUDIJNÍ POBYTY uchazeč musí být studentem (DENNÍHO I DÁLKOVÉHO) akreditovaného studijního oboru na SU délka pobytu: 3 – 12 měsíců po celou dobu pobytu zůstává studentem SU (nesmí přerušit) pobyt se uskutečňuje na základě bilaterální smlouvy mezi SU a partnerskou institucí

Jak postupovat prostudovat webové stránky www.fpf.slu.cz (odkaz zahraniční styky, odkaz Erasmus) přihlásit se k výběrovému řízení příslušného ústavu (vybraná univerzita, CV, motivace k pobytu, studijní plán - informace na sekretariátech ) po úspěšném absolvování výb.řízení na ústavu se dostavit na Oddělení vědy a zahraničních styků FPF SU

Přihlašovací procedura na zahraniční univerzitu webové stránky www.fpf.slu.cz (zahraniční styky, partnerské instituce v rámci programu LLP Erasmus) seznam smluv dle ústavů: http://www.slu.cz/fpf/cz/zahranicni- styky/erasmus/mobility on-line přihláška příslušné zahraniční univerzity (informace podá K.Scheeová) studijní smlouva/Learning Agreement changes to original proposed study programme uznání kreditů po příjezdu (od akademického roku 2009/2010 platí pro všechny vyjíždějící studenty povinnost splnit v zahraničí alespoň 18 kreditů) další dokumenty dle požadavků hostitelské instituce univerzity nezajišťují ubytování automaticky (přihlášky,atd.)

Odevzdávání přihlášek veškeré přihlášky k pobytům nutno odevzdat na OVZS FPF SU, které je odesílá na partnerské univerzity finanční dohody zajišťuje OVZS SU, rektorát – Mgr. Rostislav Němec, Ph.D.

Registrace předmětů ve STAGU Od ak. roku 2013/14 se evidují zahraniční předměty vybrané pro pobyt na partnerské univerzitě ve Stagu,v položce ECTS výjezdy Studenti vyplňují sami na základě instrukcí OVZS FPF SU a na základě nabídky předmětů zahraniční univerzity před odjezdem by si studenti měli po dohodě s příslušným pedagogem nechat schválit ústavním koordinátorem případné nahrazení zahraničního předmětu za předmět domácí (ve Stagu provádí ústavní koordinátor) Bez registrace zahraničních předmětů ve Stagu pak není možné předměty uznat. Uznávání se realizuje na základě potvrzení dovezených ze zahraniční univerzity a dokumentů vygenerovaných ze Stagu.

Před odjezdem-finanční stránka pobytu tabulku, na jejímž základě bude vystavena finanční dohoda (dostupná na webu nebo zašle fakultní koordinátorka), student vyplní a nejméně měsíc před odjezdem zasílá univerzitnímu koordinátorovi dr. R. Němcovi: rostislav.nemec@slu.cz po uzavření finanční dohody bude poslána daná částka na účet ve dvou splátkách přehled grantů bude zveřejněn na web.stránkách zahr.styků

Po příjezdu Transcript of Records (partnerská univerzita) Confirmation of Study Period (partnerská univerzita) Proposal of Recognition/Návrh na uznání (Stag) Závěrečná zpráva – dotazník na E-mail – POVINNOST POUŽÍVAT ŠKOLNÍ E-MAIL!!!!!

Pracovní stáže zapsán ke studiu (DENNÍHO I DÁLKOVÉHO) akreditovaného studijního oboru na SU délka pobytu: 3 – 12 měsíců po celou dobu pobytu zůstává studentem SU (nesmí přerušit) jakýkoliv ročník studia v podniku, školícím, výzkumném středisku nebo i v jiné organizaci, nesmí se uskutečnit v institucích EU, a národních diplomatických misích (ambasády, konzuláty) domovské země studenta v zahraničí práce na plný pracovní úvazek podle předem dohodnutého pracovního plánu (40 hod týdně)

Výjezdy přes Rozvojový projekt MŠMT ČR – 2014 Výjezdy možno uskutečnit v průběhu celého kalendářního roku přednostně pro navazující Mgr. a doktorandy Nominace ústavem Obvykle vyšší stipendium než Erasmus Vázáno na meziuniverzitní a mezifakultní smlouvy mimo Erasmus Nejčastěji navštěvované univerzity: Julius- Maximilians-Universität Würzburg (historici, archeologové, lingvisti)

Výjezdy přes Rozvojový projekt MŠMT ČR – 2014 Uniwersytet Wrocławski (historici, archeologové) Universita La Sapienza (italisté) SISSA Trieste (fyzikové) University of Oxford (fyzikové)

Informace na webu http://www.slu.cz/su/fpf/cz/zahranicni- styky/ (odkaz – Výjezdy přes Rozvojový projekt – zde také seznam partnerských univerzit,na které možno přes projekt vyjíždět).

Dům zahraniční spolupráce MŠMT www.dzs.cz Jiné pobyty Dům zahraniční spolupráce MŠMT www.dzs.cz

. William Fulbright Commission Mezivládní organizace pro vzdělávací výměny s USA Fulbrightovo stipendium pro doktorské studium vědy a techniky - na tři roky Fulbrightovo stipendium pro (post)graduální studium a výzkum - na rok; minimálně bakalářský titul Fulbright-Masarykovo stipendium (Juniorská kategorie) – pro doktorandy všech oborů Fulbright-Schumanův program: Granty pro postgraduální studium a výzkum – studenti zabývající se EU nebo vztahem mezi EU a USA Česko-americká cena pro talentované studenty – pro studenty, kteří napsali nebo píší práci tématicky související s USA www.fulbright.cz

DAAD Letní kurzy na VŠ v Německu German academic exchange service Letní kurzy na VŠ v Německu Přediplomní stipendia pro studenty germanistiky Stipendia pro umělce Výzkumná stipendia pro doktorandy a mladé vědce aj. Nutno doložit jazykové znalosti němčiny (i když je studium v angličtině) – seznam akceptovaných jazykových zkoušek na webu. Pokud je studium v angličtině, doložit i doklad o jazykové zkoušce z angličtiny. http://www.daad.cz/

AKTION Česká republika - Rakousko Stipendia semestrální až roční stipendia, krátkodobá vědecká výzkumná stipendia – především pro přípravu diplomové nebo doktorské práce; výzkumný pobyt (student nejméně ve 3. ročníku), žádosti dostatečně odborně odůvodněny, dobrá znalost němčiny (popřípadě angličtiny), kontakt na pracoviště rakouské VŠ + příslib přijetí rakouského pedagoga, doporučení dvou českých pedagogů, potvrzení studijních výsledků; elektronická přihláška Letní školy – 3týdenní jazykové kurzy pořádané v ČR http://www.dzs.cz/

Jiné možnosti nadace jazykové školy v zahraničí letní školy v zahraničí Individuální studium v zahraničí

Webové stránky OVZS FPF SU OVZS FPF zveřejňuje nabídky zahraničních pobytů na web.stránkách http://www.slu.cz/su/fpf/cz/zahranicni-styky/

Děkujeme za pozornost.