INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
VOŠ, SŠ, COP Sezimovo Ústí Inovovaný vzdělávací program na VOŠ Nový vzdělávací program na VOŠ Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy,
ECVET v Programu celoživotního učení
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
P-SCALES Kritéria úspěšnosti pro děti se SVP „SAFE - Special Accreditation for Europe“ Projekt programu celoživotního vzdělávání Leonardo Da Vinci, přenos.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Oracle BI APPS Oracle BI Applications are complete, pre-built BI solutions that help people at all levels of an organization better understand how their.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí O projektu.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
L - PACK Jazykový balíček pro migranty v Evropě Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
E-learningový kurz e-learningu
Databáze projektových výstupů OP VK
GENDER EDUCATION ADVANCING COMPETENCES IN CONTEXT OF CHANGING EUROPE
Transkript prezentace:

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE

Program Lenardo da Vinci (LdV) poskytuje finanční prostředky na praktické projekty v oblasti profesního vzdělávání a tréninku. Více na: www.ec.europa.eu/education/programmes/llp/leonardo/index_en.html

Cíl projektu Biomechatroniky Převedení know-how kurzů mechatroniky ze Slovinska, ze školy s názvem Šolski center Ptuj a adaptovat toto know-how specifickým podmínkám partnerů z České republiky a Německa, kteří se na tomto projektu podílí.

Cíl projektu Biomechatroniky Zpřístupnit program studentům a zaměstnancům ve formě e-learningové aplikace. Rozvíjet nové rekvalifikační kurzy biomechatroniky, jako disciplínu, která umožní otevření nových trhů a poskytne nové zákazníky místním firmám.

Žadatel projektu STROJCAR, s.r.o. Polní 5 746 01 Opava Czech Republic www.strojcar.cz STROJCAR s.r.o. je česká výrobní společnost, zabývající se přesným obráběním na CNC frézkách a lisováním plechů především pro vývoj automobilového průmyslu a pro letecký průmysl.

Partneři projektu STROJCAR, s.r.o. (Opava, CZ) www.strojcar.cz DC VISION, s.r.o. (Opava, CZ) www.dcvision.cz Šolski center Ptuj (Ptuj, SI) www.scptuj.si ZTS Centrum (Glaubitz, DE) www.zts.de Rekvalifikační centrum Opava s.r.o. (Opava, CZ) www.rekvalifikacni-centrum.cz

Doba trvání projektu 1. říjen 2010 – 30. září 2012

Cílové skupiny Zaměstnanci malých a středních podniků ve strojírenství, Studenti technických škol, Praktikanti škol, Manažeři malých a středních podniků, Vzdělávací instituce, Školitelé.

Výstupy projektu Uživatelská příručka Manuál pro lektory E-learningová aplikace Propagační DVD-ROM Webové stránky Mezinárodní konference Mechatronická laboratoř v Opavě Semináře pro lektory a školitele

Uživatelská příručka Příručka představuje studijní oporu pro mechatroniku a biomechatroniku. Popisuje základní znalosti v oblasti mechaniky, elektroniky, pneumatiky, hydrauliky a biomechatroniky. Kurz využívá Kolbova cyklu učení. Dostupné v anglickém, českém, slovinském a německém jazyce.

Manuál pro lektory Tento manuál obsahuje: průvodce strukturou kurzu, případové studie, cvičení, metodologie, testovací nástroje. Dostupné v anglickém, českém, slovinském a německém jazyce.

E-learningová aplikace Aplikace je on-line nástroj pro webové konference a e-learningová řešení. Zaujme posluchače prostřednictvím interaktivních webových setkání a umožní vyzkoušet si virtuální učebnu. Tento nástroj je multimediálně bohatý a lehce ovladatelný. … a je také šetrný k životnímu prostředí… Dostupné v anglickém, českém, slovinském a německém jazyce.

Propagační DVD-ROM Interaktivní DVD prezentace inovativních vzdělávacích nástrojů pro kurzy mechatroniky a biomechatroniky. Dostupné v anglickém, českém, slovinském a německém jazyce.

Mechatronická laboratoř Nástroje a vybavení pro praktický trénink: 1. Elektronické pracoviště a hydraulické/pneumatické pracoviště Dostupnost: Leden 2012 2. E-learningová aplikace Dostupnost: Červen 2012 Místo: Opava, Česká republika

Webové stránky www.biomechatronics.eu V jazyce: anglickém, českém, slovinském a německém.