Projekt „Bezpečná cesta“ č /150213/1/01

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Okres Most - bezpečnostní situace v roce 2014.
Minimální preventivní program školy
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Dokumentace k zajištění BOZP
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Policie České republiky Krajské ředitelství Ústeckého kraje Preventivně informační oddělení Přehled činnosti.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Dotace pro JSDH obcí Krajský úřad Libereckého kraje PŘESHRANIČNÍ PROGRAMY.
„Evropská územní spolupráce“ „Evropská územní spolupráce“ mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou, JUDr. Milan Babičík.
Projekt Česko - Polské příhraničí zlepšení bezpečnosti využitelnost v praxi Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY „BEZPEČNĚ NA SILNICÍCH V PŘÍHRANIČÍ – podpora prevence a společné řešení problémů“
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Středočeského kraje Odbor obecné kriminality.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střední škola technická, příspěvková organizace Ústeckého kraje, MOST.
Územního odboru Kolín a odboru obecné kriminality Krajské ředitelství policie Středočeského kraje SPOLEČNÁ TISKOVÁ KONFERENCE Praha, 18. listopadu 2013.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Interní předpisy hotelu
Spolufinancováno Evropskou unií
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Přednášková činnost na základních školách
Kybernetická kriminalita
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2016
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
10 pilířů reformy Policie ČR
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Závěrečná konference projektu
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Bezpečnostní situace na území okresu Most v roce 2016
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Program spolupráce SN – CZ
„Zavřít dveře nestačí…“
Pracovní setkání středních škol
Příprava občanů k obraně státu …
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Projekt „Bezpečná cesta“ č. 0635.01/150213/1/01

Partneři projektu Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje a Územní odbor Most Polizeidirektion Chemnitz, Svobodný stát Sasko Projekt mohl být realizován díky vynikající spolupráci s: Gymnáziem Marienberg, Magistrátem města Mostu, Městským úřadem Marienberg.

Cíl projektu Navázat spolupráci českých a saských studentů středního vzdělávání, kteří se připravují na budoucí povolání v rámci bezpečnostních sborů České republiky a Svobodného státu Sasko, rozvíjet jejich schopnosti, dovednosti a kompetence tak, aby si osvojili návyky potřebné pro výkon budoucího povolání při prevenci a odhalování kriminality, obdobně jako při předcházení a řešení mimořádných událostí s cílem zajišťování bezpečnosti obyvatel v příhraničním regionu, to vše za zdůraznění nezbytnosti úzké a neformální přeshraniční spolupráce bezpečnostních sborů a složek a orgánů místní samosprávy.

Hlavní projektové aktivity - I Dne 19. 4. 2013 proběhla exkurze žáků III. ročníků oboru Bezpečnostně právní činnost SŠT Most na Policejním ředitelství Chemnitz, zde byli žáci seznámeni s úkoly a posláním útvarů policejního ředitelství, podrobně byli seznámeni s úkoly operačního střediska a měli možnost se seznámit s vybavením nově zbudovaného střediska, dále měli možnost si na „vlastní kůži“ odzkoušet protiúderové prostředky saské policie, seznámit se s funkcemi a obsluhou speciálního technického vybavení při řízení velkých zásahů – velitelské vozidlo a mobilní monitorovací systém, v závěru exkurze jim byla provedena praktická ukázka zákroků policejních psů – nález drog, vypátrání a zadržení osoby apod.

Seznámení s úkoly PD Chemnitz

Prohlídka nového operačního střediska

Protiúderové prostředky saské policie (v „péči“ našich studentů)

Ukázka zadržení pachatele

Závěrečné foto

Hlavní projektové aktivity - II Dne 29. 4. 2013 proběhla exkurze žáků Gymnázia Marienberg u útvarů Policie ČR, Územního odboru Most, studenti byli seznámeni s úkoly a postavením Policie ČR, Územního odboru Most, dále byli seznámeni s technickým vybavením a zázemím dopravní policie (technika k vyšetřování dopravních nehod, měření rychlosti), podrobně se seznámili se způsobem zajišťování stop na místě činu (trasologické a zejména daktyloskopické stopy) a s významem kriminalistické trojdílné fotografie, prohlédli si dětskou výslechovou místnost a nově zrekonstruované Obvodní oddělení policie Most.

Uvítání saských studentů a pedagogů ve škole

Prohlídka technického vybavení dopravní policie

Tvorba kriminalistické fotografie ……

……. a rozdávání výsledků

Závěrečné foto

Hlavní projektové aktivity - III V době od 13. do 17. května 2013 proběhl v horském hotelu Lesná společný seminář českých a saských studentů, v jeho rámci byly provedeny praktické ukázky výcviku služebních psů Městské policie Litvínov, ze strany pracovníků GIBS Praha byla zdůrazněna nezbytnost postupů dle zákona, dále byli studenti pracovníky Policejního ředitelství Chemnitz a Územního odboru policie Most seznámeni se stavem kriminality v pohraničí a s možnostmi preventivního předcházení kriminality, pracovníky ÚOOZ PČR se stavem extremismu v ČR, v neposlední řadě se studenti zúčastnili výcviku policistů Zásahové jednotky KŘP Ústeckého kraje a s policisty Školního policejního střediska Teplice připravili a následně provedli pátrací akci po dvou pohřešovaných osobách a dopracovali návrh informačního letáku pro turisty k prevenci kriminality.

Nácvik služebních psů MP Litvínov

Přednášky pracovníků Generální inspekce bezpečnostních sborů Praha

Zadržení pachatele zásahovou jednotkou (pachatele předváděl k velké radosti studentů učitel)

Přednášky představitelů české a saské policie

Příprava pátrací akce po pohřešovaných osobách

Provádění pátrací akce

Výcvik se zásahovou jednotkou

Diskuse studentů o stavu extremismu v ČR a přesahy do sousedních zemí (ÚOOZ Policie ČR)

Informační letáček pro turisty Součástí projektu bylo i zpracování informačního letáčku pro turisty druhého státu, obsahujícího návody a doporučení turistům, co oni sami mohou učinit pro to, aby se sami nestali obětí trestného činu, na tvorbě letáčku se podíleli studenti SŠT Most, při jeho úpravách a „doladěních“ významně pomohli studenti Gymnázia Marienberg a konečná úprava obsahu byla provedena naší školou dle požadavků Policie ČR, ÚO Most a Polizeidirektion Chemnitz, letáček byl poté předán k odsouhlasení městům Most a Marienberg, čímž vznikla finální verze materiálu.

Celkové zhodnocení projektu Veškeré úkoly stanovené projektem byly splněny a projekt vytvořil předpoklady pro další zvyšování pocitu bezpečí občanů v přeshraničním regionu, projekt budoucím uchazečům o práci v ozbrojených sborech a složkách ČR a Svobodného státu Sasko zdůraznil nezbytnost úzké a neformální spolupráce mezi bezpečnostními sbory obou států, jehož výsledkem vždy musí být zvyšování bezpečnosti občanů, to, že se vytvořily nové osobní neformální vazby a vztahy mezi českými a saskými studenty, z nichž část se bude ucházet o práci v bezpečnostních sborech obou států, je samo o sobě nezanedbatelným příspěvkem k budoucnosti Euroregionu, ve kterém žijeme a pracujeme.

Závěrem Vedení SŠT Most upřímně děkuje za pomoc a spolupráci při tvorbě projektu a zejména při jeho realizaci svým projektovým partnerům: Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje a jeho řediteli plk. Mgr. Tomáši Landsfeldovi a jeho spolupracovníkům, Polizeidirektion Chemnitz, panu policejnímu prezidentu Uwe Rei3mannovi a panu policejnímu řediteli Christianu Ottovi a jejich spolupracovníkům, Územnímu odboru Policie ČR Most a jeho vedoucímu panu plk. Mgr. Jiřímu Volprechtovi a jeho spolupracovníkům. Naše upřímné poděkování patří také pedagogům a studentům Gymnázia Marienberg, kteří významně přispěli k dosažení cílů projektu a dále i všem orgánům a institucím, které svým dílem přispěly k obsahu projektu (zjm. GIBS Praha, ÚOOZ odbor V5, MP Litvínov a další).

Zvlášť by chtělo vedení školy upřímně poděkovat za podporu a osobní nasazení při přípravě a realizaci projektu náměstkyni primátora města Most JUDr. Haně Jeníčkové, bez níž by příprava i realizace projektu byla velmi obtížná.

Děkujeme za pozornost PaedDr. Karel Vokáč, ředitel školy, tel. 476137501 Ing. Čestmír Pastýřík, statutární zástupce ředitele, tel. 476137301