Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s okny.
Advertisements

Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Obrázek v prostředí MS-WORD
Vytvoření grafu v programu Microsoft Excel - Otevřete program MS Excel - Vytvořte tabulku z naměřených hodnot f (kHz) F u(dB) 0,1 -4,08 0,2 -0,45 0,5 2,92.
Lomené výrazy – tvar zlomku, ve jmenovateli je proměnná
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hromadná korespondence
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – matematické výrazy Typ: DUM.
MS ACCESS parametrický dotaz
Autoritní údaje v záznamu výběr nové autority z rejstříku (ikona nebo SHIFT+F4) kurzorem v propojovacím poli SHIFT+ F4.
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Vytvoření grafu v programu Excel. Osnova 1.Vytvoření tabulkyVytvoření tabulky 2.Vytvoření grafuVytvoření grafu 3.Úprava grafuÚprava grafu 4.Úprava os.
Vytvoření grafu v programu Excel 2. Osnova 1.Vytvoření tabulkyVytvoření tabulky 2.Úprava grafuÚprava grafu.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Mgr. David Vencl Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaInformatika NázevWord.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Řešte rovnici a proveďte zkoušku: (s – 2) 2 = (s + 1) (s – 4) -
Nerovnice v podílovém tvaru
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Vytvoření grafu v programu Excel 3. Osnova Vytvoření grafu Úprava grafu Konečná úprava.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Vytvoření hypertextového odkazu
BMW Z4 Interactive Wallpaper BMW Z4 Interaktivní tapeta. Průvodce instalací. BMW Z4 Interaktivní tapeta
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Symboly, rovnice, obrazce
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – OBSAH Jak vytvořit obsah?
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Tvorba tabulek ve Wordu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Databáze MS ACCESS 2010.
Tabulkový procesor Formát buňky
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Vkládání obrázku do obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Rozložení obrázku s titulkem
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Harry Potter Puzzle 1 START
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Otevřete program MS Word - Přepněte se na záložku Vložení - Klikněte na ikonu Symboly - Klikněte na ikonu Rovnice - Nyní napište takovouto rovnici 𝑅𝑖+𝐿 d𝑖 d𝑡 = 𝑈 m sin 𝜔𝑡+ 𝜓 u - Napište na klávesnici 𝑅𝑖+𝐿 - Klikněte na ikonu Struktury - Klikněte na ikonu Zlomek - Klikněte na ikonu Standardní zlomek

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Do čitatele napíšte d𝑖 a do jmenovatele d𝑡 - POZOR – obě písmena 𝑑, ve zlomku, jsou napsána nesprávným typem písma. Protože se jedná o symbol derivace musejí být napsána stojatým typem písma. - Označte 𝑑 v čitateli a stiskněte ikonu normální text - Totéž proveďte ve jmenovateli - Napište na klávesnici = - Klikněte na ikonu Struktury a vyberte ikonu Index

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Klikněte na ikonu Dolní index - Napište na klávesnici 𝑈 𝑚 - Index 𝑚 musí být napsán stojatým písmem. Označte index a opravte písmo pomocí ikony Normální text - Klikněte na ikonu Struktura a zvolte ikonu Funkce - Klikněte na ikonu Funkce sinus - Za funkci sinus napište výraz (𝜔𝑡+ 𝜓 u ) - Pro zapsání písmen řecké abecedy klikněte na ikonu Více v záložce Symboly

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Klikněte na roletu Základní matematika - Zvolte volbu Řecká písmena - Z této tabulky zvolte odpovídající řecké písmeno - Všimněte si indexu u, tento je napsán stojatým písmem. - Tento vztah můžeme ještě rozepsat následujícím způsobem. POZOR - Písmeno 𝜋 píšeme stojatým typem písma.

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Nyní napište takovouto rovnici 𝐼 = 𝑈 𝑍 = 𝑈 e j 𝜓 u 𝑍 e j 𝜑 z - Klikněte na záložku Vložení, dále klikněte na ikonu Symbol a zvolte ikonu Rovnice - Klikněte na ikonu Struktury, dále klikněte na ikonu Doplňující symbol a zvolte ikonu Stříška - Do políčka pod stříškou napište 𝐼 - Dále napište = a postup opakujte pro zlomek - Napište = a vytvořte zlomek

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word - Do čitatele napište 𝑈 - Klikněte na ikonu Struktury, klikněte na ikonu Index a zvolte Horní index - Napište e j 𝜓 u - POZOR – e,j a index u musí být napsány stojatým písmem - Obdobným způsobem dopište výraz ve jmenovateli. K napsání využijte doposud nabytých poznatků. - Blahopřejeme nyní byste měli umět tvořit rovnice v Editoru rovnic.