Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GIBONI.
Advertisements

Medvěd brtník Tereza Hamplová 6.A.
(Odocoileus virginianus)
Vydra říční ve střední Evropě
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Jaguár americký.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Krkavcovití.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Lasicovité šelmy.
Projekt,,Sedmero krkavců,,
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
LEVHART SKVRNITÝ.
Kopřivka obecná (Anas strepera)
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Tropický deštný les SAVCI.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
Dudek Chocholatý.
Den Země Po stopách ohrožených zvířat.
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Husa velká. Délka těla: cm Délka těla: cm Rozpětí křídel: 160 cm Rozpětí křídel: 160 cm Hmotnost: 2,5 - 6 kg Hmotnost: 2,5 - 6 kg Dospělý.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Pyšný jako páv.
Ledňáček říční.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Zoologická zahrada Příbram
Savci.
Psovité šelmy.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Matyáš Kvapil projekt: NETOPÝR
Tajga Jehličnatý les.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
VEVERKA OBECNÁ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Kůň Převalského.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Transkript prezentace:

Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B. OHROŽENÉ DRUHY ZVÍŘAT Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.

Mravenečník velký Potrava - živí se termity. Výskyt - savany a otevřených lesy přední a jižní Ameriky. Rozmnožování - po 190 dnech březosti rodí samice 1 mládě ( pečuje až do 1 roku věku). Charakteristika - mohutné zvíře dorůstající 1,8 až 2 m na délku. Hmotnost - mezi 29 až 65 kg a ocas měří 64 až 90 cm. Ohrožení -je to druh zranitelný. Hlavní příčinou ohrožení tohoto druhu je lov, přestože je v mnoha zemích chráněný zákonem.

Kůň Převalského Potrava – tráva, listy, pupeny. Výskyt - suché asijské stepi a polopouště Rozmnožování - po březosti trvající 333–345 dní se rodí jedno hříbě. Charakteristika - má mohutné čelisti a silné žvýkací svaly, v kohoutku dorůstá až 1,4 metrů. Ohrožení - je to druh zcela nebo v přírodě vyhubený, krom pár jedinců v zajetí.

Tygr ussurijský Potrava - masožravec- se živí jelení zvěří a divokými prasaty, loví také gorily, menší savce, nepohrdne ani rybami, troufne si i na medvěda. Větší kořist si tygr ukrývá a opět se k ní vrací. Výskyt - jihovýchodní Asie. Žije v doupěti, v jeskyni či pod vývratem stromu. Tajga, husté porosty okolo řek a jezer, listnatý, smíšený i jehličnatý les. K životu potřebuje velké území člověkem nedotčené krajiny. Charakteristika - největší poddruh tygra a největší kočkovitá šelma. Dospělí samci mohou měřit až 3,3 metrů, přičemž na ocas připadá asi 1 metr. Ohrožení - Je to kriticky ohrožený druh(200 druhů).

Medvěd (grizzly) mexický Potrava - všežravec - hlízy, lesní plody, ořechy, med, ryby, hmyz a jeho larvy, hlodavci, ještěři, velcí savci, mršiny. Výskyt – Kanada, Aljaška Rozmnožování - Pohlavní dospělosti dosahuje samec ve 4. roce, samice ve 3. roce života. Obdobím rozmnožování je červen. Délka březosti trvá v rozmezí 180-250 dní, rodí obvykle 2 mláďata. Charakteristika - poddruh medvěda hnědého, dlouhé chlupy se stříbrnými špičkami,které pokrývají jeho plece a hřbet, hmotnost až 900kg, výška až 300cm. Ohrožení - druh zcela nebo v přírodě vyhubený.

Lachtan ušatý Potrava -je výhradně masožravec, loví nejčastěji ryby, olihně a chobotnice. Výskyt - břehy Tichého oceánu od Britské Kolumbie přes Aljašku a ostrovy v Beringově moři, přes pobřeží asijského východu a Japonsko až po Sachalin. Rozmnožování – samice se dostane na skaliska, nejprve porodí mláďata a poté se páří. Samci se k samicím chovají velice něžně, přesně naopak jako ke svým sokům. Charakteristika - srst je převážně světle žlutá či rezavá. Samice jsou světlejší, menší -2,5 m, váha 100 kg, samec může dosáhnout délky 3 m a váhy 600 kg, ale výjimkou není 1016 - 1120 kg, výborná schopnost plavání. Ohrožení - je to kriticky ohrožený druh.

Netopýr černý Potrava – hmyz, krev, drobní savci, žáby, ryby, noční motýli, loví převážně v lesích. Výskyt - vyskytuje se téměř na celém území ČR (CHKO-Český a Moravský kras), na zimovištích ve štolách, jeskyních a sklepech . Rozmnožování - samci jsou samotářští tvorové, zato samice se sdružují do kolonií čítajících až 100 kusů. Hnízdí zpravidla v dutinách stromů a ve skalních dutinách . Samice rodí zpravidla po dvou mláďatech. Dožívá se minimálně věku 21-22 let. Charakteristika - obvykle váží 6 až 15 g. Rozpětí křídel dosahuje 260 až 290 mm, délka těla 45 až 60 mm. Velmi dobří letci, jediní aktivně létající savci, typický noční tvor, často objevují u lidských obydlí a zalétávají i do bytů Ohrožení - kriticky ohrožené

Kočka divoká Potrava: až z 80 % hlodavci, ptáci a jiní drobní obratlovci, výjimečně uloví i větší zvířata Výskyt: v České republice se až na výjimky přirozeně nevyskytuje(Šumava), na Slovensku, kde žije několik set jedinců(3000). Listnaté a smíšené lesy. Rozmnožování: 2-6 koťat se rodí 1x ročně , v době páření, které v ČR spadá do jarních měsíců, se na čas stává společenskou a svého partnera láká hlasitým mňoukáním, doba březosti 65 dnů. Charakteristika: je savec z čeledi kočkovitých. Dožívá se 15–20 let, může vážit 1,2–11 kg a dosáhnout délky 47–80 cm. Ohrožení: kriticky ohrožené

DĚKUJI ZA POZORNOST...