Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Doktorské studium na AF
Zkušenosti s aplikací metody CLIL na SPSČH Brno
Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR, v. v. i. Setkání ředitelů fakultních škol PřF UP Mgr. Jan Bartoš, Ph.D.
Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy Praha Oddělení hygieny půdy.
Sejte to nejlepší! Ing. Ježek Pavel, Ph.D. Saaten-Union CZ s.r.o.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Státní Rostlinolékařská Správa Ztracená 1099/10, Praha 6 Telefon: Fax: V Brně dne.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Rektor Zdroj:
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
ZNEČIŠTĚNÍ VOD DUSÍKEM V ZEMĚDĚLSKÝCH POVODÍCH ČR
Zemědělství České republiky.
Na poli.
Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)
ZEMĚDĚLSTVÍ.
Zemědělský výzkum, spol. s r. o. (Statut výzkumné organizace, řeší výzkumné projekty NAZV, TA a MŠMT) Agrolab,
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Rostlinná produkce a prostředí
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Presentace pro vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí.
Zemědělství.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Fungicidy, obchodní název Předmět:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Senát Parlamentu České republiky seminář „Zpracování DNA a dopady do soukromí občanů” Odborné stanovisko Československé společnosti pro forenzní.
Užitkové rostliny.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. (P5)
Polní plodiny Filip Bordovský.
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Hlavní rostlinolékařské směry v oblasti pícninářství a výhledy do budoucna Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko Zemědělský výzkum, spol. s.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
Prof. Ing. Jan Vašák, CSc. Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze 17. října 2006.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Doktorské studium na AF
Praktikum z genetiky rostlin JS Genetické mapování mutace lycopodioformis Arabidopsis thaliana Genetické mapování genu odolnosti k padlí.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Semenářství Semenářská terminologie. Odrůda – soubor jedinců stejného druhu vyznačující se určitými vlastnostmi, které se při reprodukci zachovávají Rozmnožovací.
9/27/20161 Česká technologická platforma pro potraviny Priorita: POTRAVINY A ZDRAVÍ Vedoucí priority: ING. JAN DRBOHLAV, CSc. Kaiserštejnský palác, Malostranské.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Prof. Ing. Vilém Podrázský, CSc. – představení kandidáta nar , Havlíčkův Brod, ČR, ženatý, bezdětný Zaměstnání, akademické funkce: 2003, 2006,
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 8. Půda a produkce potravin Název sady: Základy ekologie pro střední.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
JEDNOTA SÍLA ÚSPĚCH. Co je to IFA? (Organizace irských farmářů) Organizace byla založena v lednu 1955 Aby promlouvala jasným hlasem za všechny irské farmáře.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Zemědělský odbor při České vysoké škole technické v Praze 1920Vysoká škola zemědělského a lesního inženýrství při ČVUT v Praze 1952Vysoká škola.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Hospodářské plodiny.
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
Zemědělské plodiny Na polích zemědělci pěstují zemědělské plodiny a luštěniny Jsou základem výživy lidí (obilí, brambory, rýže) a hospodářských zvířat.
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
6. cvičení Selekce.
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod

Kvalifikace: §Přírodovědecká fakulta UK Praha, obor organická chemie ( ) §Kandidát zemědělsko-lesnických věd (1978) §Obor vědecko-výzkumné činnosti: Jakost rostlinných produktů (zvláště hygienická) §Délka praxe v oboru: 30 roků

Granty řešené za posledních pět let §MZe ČR: Referenční laboratoř elektroforézy bílkovin, Elektroforéza brambor a obilovin §NAZV : Rozvoj elektroforetických screeningových metod bílkovinných markerů a získávání podkladů pro šlechtění na vysokou technologickou jakost obilovin §GA ČR : 521/98/1019: Studium faktorů ovlivňujících obsah mykotoxinů v zrnu pšenice a kukuřice po infekci Fusarium spp.

§MŠMT ČR projekt COST : Genetické vlivy infekce Fusarium spp. na obsah mykotoxinů v zrnu pšenice a ječmene §NAZV QC 0069: Mykotoxiny hub rodu Fusarium na ječmeni a pšenici a ochrana proti nim. §Výzk. záměr MZe ČR - M , etapa 5: Genetické a fyziologické základy zvyšování stability a jakosti produkce polních plodin.

Členství ve vědeckých organizacích a výborech §ČAZV, věd. sekretářka Komise jakosti rostli. produktů ORV §Česká společnost pro biochemii a molekulární biologii

Čím mohu přispět k činnosti vědeckého výboru ve zvolené oblasti §Problematika kontaminace rostlinných produktů, zvláště zrna obilovin fusariovými mykotoxiny (deoxynivalenol, zearalenon, T-2 toxin), databáze 3 letého monitoringu jejich obsahu ve vzorcích pšenice, ječmene a žita z různých okresů ČR, analytické metody stanovení mykotoxinů.

Prezentace získaných výsledků §Vědecké a odborné publikace §Postery na tuzemských i mezinárodních konferencích §Přednášky na seminářích a konferencích