KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
Strategie rozvoje NNO v kraji Vysočina Obsah: Pojem NNO Analýza NNO Strategie rozvoje NNO Krajská Konference NNO.
ASOCIACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ÚSTECKÉHO KRAJE. STRANA 2 ANOÚK (založena r. 2001) Smysl ANOÚK je ve třech hlavních směrech činnosti: 1. Komunikace, partnerství,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Pracovní skupina Lidské zdroje a vysoké školy Ing. Irena Ptáčková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Plnění usnesení V. krajské konference NNO konané v hotelu Grand v Třebíči.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktivity regionů v EU. Programové dokumenty  Strukturální fondy  SROP, SOP  Regionální rada, sekretariát regionální rady  Problematiky velikosti NUTS.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Příprava operačních programů
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech 2004-06 Ing. Tomáš Blažek

Historie Koordinační uskupení NNO kraje Vysočina (KOUS) bylo ustaveno na III.krajské konferenci NNO v říjnu 2002 v Jihlavě

Základní vymezení Bez právní subjektivity Složené ze 6 oborových sekcí (každá 2 zástupce, kteří jsou voleni krajskou konferencí NNO) Pečuje o všestranný rozvoj neziskového sektoru Spolupracuje s představiteli kraje a dalšími institucemi (zastupuje NNO v rozsahu určeném krajskou konferencí NNO)

Oborová struktura Kultura a umění, památky Ing. Tomáš Blažek Lucie Hlavinková, DiS. Rekreace, sport, tělovýchova Ing.Eva Hegerová,Martin Zuzaňák Volný čas dětí a mládeže Martin Paclík, Jiří Špaček Zdraví, sociální služby,charita,církve Ing. Vladislava Růžičková Bc. Petr Haška, Poradenství, občanská osvěta, mezinárodní aktivity, vzdělávání Zdenka Švaříčková Darina Fejtová Ekologie a životní prostředí RNDr. Jozef Zetěk, Mgr. Milan Daďourek Výbor Rady vlády pro NNO pro spolupráci s regiony Výbor regionálního rozvoje regionu NUTS II Jihovýchod RNDr. Jozef Zetěk   Rada pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina Ing. Zuzana Pěchotová

Činnost KOUS 2004 – 2006 /1 Usilovali jsme o zapojení zástupců NNO do práce komisí Rady kraje V rámci „Hledání cest“ jsme formulovali hlavní směry dalšího rozvoje neziskového sektoru v kraji V roce 2005 byla dokončena strategie neziskového sektoru Členové KOUS se aktivně účastnili připomínkování aktualizace PRK

Činnost KOUS 2004 – 2006 /2 Usilovali jsme o zařazení systému zálohového financování do podmínek grantového schématu v opatření 3.2 SROP Upozorňovali jsme na nerovné podmínky financování projektů z Fondu Vysočiny Účastníme se připomínkování strategických dokumentů pro plánování příštího programového období EU

Činnost KOUS 2004 – 2006 /3 Účastníme se projektu Partnerství pro Vysočinu (např. Analýza NNO, tato konference) Zástupci KOUS se účastní práce výběrové komise krajského grantového schématu OP RLZ Zástupce neziskového sektoru zvolen do pracovní skupiny pro přípravu Regionálního operačního programu

Činnost KOUS 2004 – 2006 /4 Pravidelně informujeme organizace v sekcích o aktuálním dění Účastníme se jednání Výboru Rady vlády pro nestátní neziskové organizace pro spolupráci s regiony, Výboru regionálního rozvoje regionu NUTS II Jihovýchod a Rady pro rozvoj lidských zdrojů kraje Vysočina Hledáme vhodnou organizační a právní formu KOUS

Co se zatím nepodařilo/1 Získat odpovídající respekt a pozici při vyjednávání s krajem Vytvořit podmínky pro systematické a efektivní fungování KOUS Rozhýbat v dostatečné míře spolupráci NNO

Co se zatím nepodařilo/2 Podniknout konkrétní realizační kroky naplňující strategii neziskového sektoru Realizovat některé naše záměry v rámci projektu Partnerství pro Vysočinu

Shrnutí KOUS se neobejde bez podpory ostatních NNO Další práce a nasměrování činnosti KOUS je jedním z hlavních témat této konference