Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Mateřská škola Olomouc - Holice
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Vysoké mýto.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Mediální komunikace ČD
Základní škola a Mateřská škola Soběšovice, příspěvková organizace.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.
Školní rok 2013/2014. Organizace výuky  Zahájení vyučování v 7:50 (ranní kruh)  Týdenní služba – tabule, květiny, sešity, pořádek ve třídě (vždy dvojice,
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.
EVVO v Karlovarském kraji
Floriade 2012 je Celosvětová zahradnická výstava, která se koná v termínu 5. dubna až 7. října 2012 ve Venlo v Holandsku. Floriade Park se rozkládá.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Pro Zelený kruh - oborové setkání Velké změny začínají od nejmenších… Etické otázky spolupráce s komerčními partnery.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Časová pásma, datová hranice, smluvený čas
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
Gaudí Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Přírodní krása Rakouska...
Moldavsko. Základní informace Hl. město: Kišiněv Leží mezi Ukrajinou a Rumunskem. Počet obyvatel: Složení obyvatel: Moldavané, Rumuni, Ukrajinci,
Anotace: Určeno pro 4. a 5.ročník ZŠ Zpracováno jako opakovací test, příp. jako příprava na test, k učebnici ENGLISH 5, ENGLISH 4, Milena Kelly, Angličtina.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
STRUKTURA METODIKY STRUKTURA METODICKÉHO LISTU PRACOVNÍ LIST PROJEKTOVÝ DEN A PREZENTAČNÍ DEN PROGRAM SEMINÁŘE CHEMIE 1 Projekt TROJLÍSTEK, Seminář chemie,
DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková.
PŘEDMATEMATICKÁ OBLAST 3 Použité odkazy Obrázky: vlastní zdroje.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, OKRUŽNÍ 4685 – příspěvková organizace.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
VÝUKA V PŘÍRODĚ Mgr. Milada Kučerová
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
ÚKOLY SKŘÍTKA TicháČKA – barvy na značkách II.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Mezinárodní spolupráce
OBRYSY DOPRAVNÍCH pROSTŘEDKŮ IV.
Dopravní prostředky.
Science Meets Art - SMART
Projekt ERASMUS
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Logo pro veverky a kamarády
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
TRADICE A SVÁTKY.
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
Strom a jeho využití PODOBLAST.
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Postavičky z přírodnin
Transkript prezentace:

Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět

Španělsko- Katalánsko Castell Ciuró Sagrada Familia Barcellona

Wales (Galles)‏ St Brides Major Church Primary School St Brides Major

Švédsko Hedängskolan Storvik

Základní škola Horní Suchá Česká republika

Uskutečněné aktivity, výstupy a produkty První mezinárodní setkání v Barceloně.

1. Obrázkové publikace o zemi, ve které bydlíme a o škole, ve které se učíme.

2. Logo projektu Na setkání v Barceloně, všechny partnerské školy představily své návrhy loga projektu. Zvítězila španělská škola.

3.Vyrobili jsme slovníček vánočních pozdravů a našim přátelům jsme odeslali vánoční blahopřání.

4. Žáci započali práci na stanovených úkolech v oblasti ekologie. Velmi je nadchla práce nad lesním deníkem. Zajímavým produktem je společný slovníček přírody- Nature Dictionary.

5. Dalším produktem je slovníček každodenních pozdravů, který žáci připravili v programu PowerPoint.

6. Charitativní činnost- Děti dětem- Children for children. a) Děti naší školy adoptovaly chlapce z Bangladéše, kterému přispíváme na školné a základní školní pomůcky.

b) Sbírali jsme finanční prostředky na hypoterapii. c) Přispěli jsme na vybavení dětských oddělení nemocnic. d) Sponzorujeme gibbona bělolícího v zoo Ostrava.

Jak se projekt prolíná s vyučovacími předměty. IT- práci nad projektovými úkoly žáci poznali základy programu PowerPoint, vyzkoušeli psaní e- mailů atd.

Angličtina- vyzkouší své znalosti angličtiny při přípravě vánočních pozdravů, obrazových publikací a psaní ů Český jazyk- žáci se naučí pozdravy, slovíčka o počasí a přírodě ve svém mateřském jazyce a v jazycích partnerských škol(angličtina, španělština, Italština, švédština)

Zeměpis- žáci poznají nové země, jejich kulturu, historii, život obyvatel a přírodní krásy. Výtvarná výchova- žáci navrhli logo projektu, nakreslili obrázky ke slovníčku pozdravů a přírody atd.

Pracovní výchova- žáci navrhují a vyrábí různé předměty z přírodních materiálů. Přírodověda- děti poznávají a studují místní krajinu v různých ročních obdobích.