Projekt Orbis Pictus v programu Comenius

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
ECVET v Programu celoživotního učení
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Interaktivní Evropa děti pro děti
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
(NE)ZNÁMÍ SOUSEDÉ (UN)BEKANNTE NACHBARN – Olomouc a okolí (CZ)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Školení Maxov 9.9. – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
PROJEKT COMENIUS. OBSAH Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské programy) Cíle projektu Comenius (dle Národní agentury pro evropské.
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Program dnešního setkání OPS ( )
Hranice 15. května 2006 Páté setkání pracovní skupiny cestovního ruchu k projektu „Udržitelný rozvoj turistických služeb“
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
Třídní schůzky Organizační záležitosti Připomínáme, že v závěru školního roku budou dny ředitelského volna. Děti dostanou vysvědčení již 20.
Anglie a Paříž pro základní školy
Projekt dětská skupina MOTÝL
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Multilaterální partnerství škol č.2.  Comenius je součástí programu „Celoživotního vzdělávání“ v rámci Evropské unie.  Program je určen: mateřským,
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Výtvarný tábor na koních
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Program Comenius podporován z EU zaměřen na školní vzdělávání (MŠ, ZŠ, SŠ) Cíle programu rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí pomáhat jim osvojit si dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, budoucí zaměstnání a aktivní účast v evropských záležitostech

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Projekt „Orbis Pictus - our world in pictures“ Koordinátor: Doctrina - základní škola a mateřská škola, s.r.o Partner: Gymnasium Wolfsburg Začátek projektu: srpen 2013 Konec projektu: červenec 2015

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Přínos projektu Orbis Pictus dětem praktické využití jazykových znalostí (AJ, NJ) v průběhu projektu (zpracovávání slovníku, psaní pozdravů, videokonference) 2 x 10denní jazyková praxe při výměně poznání sousední země/ partnerského města/ školy „otrkání“ pod pedagogickým dozorem

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Využití prostředků z programu Comenius: projektové aktivity v průběhu roku (jazyková výuka, organizační zajištění, materiál, pomůcky) náklady spojené s výměnným pobytem – pouze při pobytu dětí v zahraničí !!!(cestovné, stravování) nelze hradit volnočasové aktivity

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Dosavadní práce v projektu: vytváření trojjazyčného obrázkového slovníku pozdravy psané a mluvené + fotografie dětí jazykové animace

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Další plánované aktivity Logo projektu Videokonference Společná webová stránka Pobyt německých dětí v Liberci Pobyt českých dětí ve Wolfsburgu Vytvoření trojjazyčného obrázkového slovníku další

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Výměnný pobyt 27.4. (neděle) – 6.5.2014 14 českých dětí bude ubytovávat (5 holek, 9 kluků) Problém s ubytováním německých dívek (ve Wolfsburgu jen 6 chlapců) Co byste chtěli o dětech předem vědět? (alergie, koníčky, oblíbená/neoblíbená jídla,…)

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Program při výměnném pobytu Po příjezdu dětí v neděli proběhne jazyková animace (aklimatizace) ve škole, kolem 18 h. si rozeberete děti domů Děti budou společně jezdit do školy i ze školy – prosím po dobu pobytu omluvit děti z kroužků!!! 27.- 29.4.2014 – české děti budou dopoledne mít školu, německé děti dostanou čas na „rozkoukání“, odpoledne (cca do 17-18 h. – společný projektový program) 30.4.2014 čarodějnice u školy - společně 1.5. - 6.5.2014 – všechny děti společný projektový program (8/9 – 17/18 h.)

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Důležité pro rodiče Děti budou společně absolvovat cestu do i ze školy Budete pro ně dělat snídani a večeři, oběd dostanou ve škole (ne o víkendu a ve svátek) – zvažte obědy pro vlastní děti!!! Tipy na stravování o víkendech??? Program ve formě deníčku-památníčku Možnost 1 odpoledne volna – dle vlastní fantazie Možnost společného výletu do Prahy Program 27.4. - 6.5.2014.xls Kontakt na rodiče - email

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius Děkujeme za pozornost a prosíme o Vaše dotazy, připomínky a pomoc. Jitka Bärtlová bartlova@doctrina.cz Jitka Pacltová jitka.pacltova@tul.cz