III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Středisko podpory poradenských služeb
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Řízení lidských zdrojů
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Profil HR poradce a školitele
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Personální informační systém
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Proces řízení projektu
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Struktura personální směrnice
Personální práce ( kap. 14)
Podniková ekonomika Personální činnost.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Personální plánování.
MIDAS do praxe Vzdělávací program v oblasti standardizace pracovních postupů v řízení a ve výkonu veřejné správy Štěpán Kafka, Bronislava Horáková, CAGI.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Personální plán pro podnikatelský plán
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
© Martin ŠIKÝŘ 2011 l Řízení zaměstnanců neziskových organizací l Řízení zaměstnanců neziskových organizací.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2015 / 2016 PERSONÁLNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů Personální management
Transkript prezentace:

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR Dobrovolnictví z pohledu řízení lidských zdrojů v sociálních službách a organizacích III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR Tábor, 13.–14. října 2011 Mgr. Petr Konečný, MBA

Geneze řízení dobrovolníků v organizaci dobrovolníci jako jeden z lidských zdrojů rozhodnutí pracovat s dobrovolníky výběr oblastí uplatnění dobrovolníků v organizaci určení způsobu řízení dobrovolníků a odpovědností splnění zákonných požadavků pro uplatnění dobrovolníků praktický výkon řízení

Praktické řízení dobrovolníků Dobrovolník je: doplněk organizace součást organizace pracovník jako každý jiný z hlediska řízení s omezením v možnostech výkonu určitých činností subjekt poslání organizace (dobrovolnická střediska)

Životní cyklus dobrovolníka strategie, cíle, struktura, pracovní náplně, úkoly Plánování počtu Nábor a výběr Zaškolení a adaptace Dobrovolnická služba Vzdělávání a rozvoj Změny zařazení změny struktury, kariéra, přestupy, ukončení spolupráce zdroje, kompetence, dokumenty motivace, vzdělávací potřeby, plánování rozvoje garant, adaptační plán, hodnocení úkoly, hodnocení, motivace, odměna

Oblasti řízení dobrovolníků Strategie vedení organizace Odbornost odborní vedoucí/pracovníci, koordinátor dobrovolníků Administrativa personální, HR/koordinátor dobrovolníků

Kdo co dělá – dobrá praxe vedení organizace ředitel/ka Plánování počtu Nábor a výběr Zaškolení a adaptace Dobrovolnická služba Vzdělávání a rozvoj Změny zařazení personalista/tka odborní pracovníci koordinátor/ka dobrovolníků vedení organizace ředitel/ka koordinátor/ka dobrovolníků odborní pracovníci, koordinátor/ka dobrovolníků odborní pracovníci koordinátor/ka dobrovolníků externí spolupráce odborní pracovníci, koordinátor/ka dobrovolníků