QR code Michal Ocásek 3. ročník, PTA při FPF SLU Opava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

Zvuk v počítači.
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Využití cloudových služeb ve školství
Závěrečná práce E - learning
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Jednotky informace Bity, bajty a tak dál….
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_148_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
Ostatní vnitřní komponenty
Akumulator.
SEO pro novou firmu Bartošová Lenka 3MA
Aplikační a programové vybavení
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
PHP – vkládání souborů a html 5
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Tato prezentace byla vytvořena
Mobilní platformy pro EIZ Bibliotheca Academica, Ústí nad Labem, 14. – Mgr. Kamil Matula Ústav informatiky, Filozoficko-přírodovědecká fakulta.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
USB porty a jejich využití
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
NaviTerier Navigační systém pro zrakově postižené.
VY_52_INOVACE_01_03 Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka.   Název materiálu – OPĚRNÁ SOUSTAVA - KOSTNÍ TKÁŇ Anotace –
NázevOperační systém Windows Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.6 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Práce se skenerem, skener Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_146_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Název Digitální reprezentace dat Předmět, ročník ICT, sekunda
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Operační systém Android
Lokační a identifikační technologie David Bauer. GPS Global Positioning Systém lze určit polohu(i na několik cm) a přesný čas 24 družic (životnost 10let)
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aplikační a programové vybavení
Referát č.8 Daniela Venusová.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vektorová grafika.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Školení WordPress a publikování na webu Mgr. Pavel Krejčí
INTERNETOVÁ DOMÉNA V této prezentaci se dozvíte něco málo o internetových doménách…
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
David Čáda Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované informatiky.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
-umožňuje sílení fotografií a videí. -volně dostupná aplikace pro platformu: iOS (Apple), Android a Windows Phone 8 - Vytvořili ho Kevin Systrom a Mike.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc QR kódy Co se všechno naučíme??? Tvorba a skenování QR kódů.
Reprezentace dat v počítači. základní pojmy  BIT označení b nejmenší jednotka informace v paměti počítače název vznikl z angl. BINARY DIGIT (dvojkové.
HTML pokračování. Co obsahuje každý html dokument? stránka stránka ahoj světe HTML.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Předmět:Práce s počítačem Ročník: 1. ročník čtyřletého maturitního oboru Autor: Vít Michalec Anotace:Materiál objasňuje význam čárových kódů a současně.
Internet – pojmy, služby
QR kódy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Ukládání dat v paměti počítače
3. Kódování, šifrování, bezpečnost v informačních technologiích
Augmentovaná realita Michal Černý.
Transkript prezentace:

QR code Michal Ocásek 3. ročník, PTA při FPF SLU Opava Komunikační protokoly, šifrování

QR code – Co to je? Co je to QR code? Čárový kód nové generace Od června 2000 standardem ISO 18004. Standard byl upraven v roce 2006.

QR code – co to znamená? Přídomek „QR“ aneb „Quick Response“ znamená v češtině rychlou odezvu Účel velmi rychle dekódovatelnosti.

QR code – Historie Zpočátku se QR kódy využívaly pouze v pásové výrobě QR Code je dvojrozměrný kód sloužící k ukládání informací vytvořený japonskou korporací Denso-Wave v roce 1994. Zpočátku se QR kódy využívaly pouze v pásové výrobě

QR code – dnes Využití dnes? Použití? Uchování jakékoliv informace Telefon E-mail Url adresa GPS informace A jiné Použití? Reklama Komunikace Propagace různých událostí Designový doplněk domácnosti

QR code – Jak to funguje?  Musí mít ve třech vrcholech poziční značky ve formě soustředných čtyřúhelníků, ve čtvrtém vrcholu značku ve tvaru menšího čtyřúhelníku a ve spojnicích mezi těmito hraničními čtyřúhelníky úsečky tvořené střídavě bodem a mezerou  U menší verze micro QR některé tyto prvky chybí a je schopna zaznamenat menší objem dat.

QR code – Jak to funguje? Každý QR kód se skládá z několika části: terčíků pro správné zaměření při čtení, informací o formátu kódu, verzi kódu a samozřejmě samotných dat. Vše přehledně shrnuje následující schéma.

QR code – Druhy Různé verze kódu k Kapacitou, ale také schopností odolávat poškození. V případě kapacity samozřejmě záleží na tom, jaký typ informace ukládáme. Maximálně je možné uložit: 7089 číslic 4296 alfanume­rických znaků 2953 bajtů libovolných dat 1817 japonských znaků Kanji

Qr code – Verze QR Code má 40 verzí Jsou určeny velikostí samotného kódu v bodech. Kód nejmenší verze 1 má velikost 21×21 bodů. Každá následující verze je 4 body širší a vyšší. Poslední (verze 40) má tedy velikost 177×177 bodů. QR code verze v, o délce strany n = 17 + 4·v může data zaznamenat do n²–193–2·(n–16) bodů. Do jednoho QR kódu - obrazce je možné uložit velké množství informací. Binárně je možné uložit do obrázku až 3 000 bitů, to se rovná 1 500 čtverečkům obsažených v obrazci.

QR code – Výhody Výhodou QR kódů také je, že jsou schopny velmi dobře odolat poškození. Může k němu dojít jednak mechanicky (třeba na vizitce v kapse) Špatnými podmínkami při snímání. Existují čtyři různé stupně ochrany obsahu: úroveň L – až 7 % poškozené plochy úroveň M – až 15 % poškozené plochy úroveň Q – až 25 % poškozené plochy úroveň H – až 30 % poškozené plochy

QR code – Jak vytvořit? Jak vytvořit? Online generátory Linux Windows http://zxing.appspot.com/generator/ http://www.qrcodemania.ch/index.php Další viz www.google.com Linux Například konzolová utilita qrencode Použití je snadné: $ echo 'Ahoj lidi, zdraví vás Mjkl!'|qrencode -o /tmp/QR_pozdrav.png Windows BarCode Generator A další viz. www.google.com

QR code – jak číst? Jak číst Jakýmkoli mobilním zařízením s fotoaparátem Stačí vyfotit „projet“ QR čtečkou a je to Aplikace pro Android https://market.android.com/search?q=qr+code&so=1&c=apps QR droid Barcode scaner Aplikace pro iPhone http://itunes.apple.com/cz/app/id389526252?mt=8

QR code – v praxi Praxe Jak pomocí QR codu přebalit ženskou: http://hobby.idnes.cz/video-qr-kod-si-muzete-sami-vyrobit-tipy-na-domaci-vyuziti-tu-jsou-10z-/hobby-domov.aspx?c=A101020_180711_hobby-domov_bma Nakupování V asijských zemích velice rozšířené využití http://www.youtube.com/watch?v=h7HnR02kJxY Různé http://www.youtube.com/watch?v=tGYqxVrJN-s&NR=1

QR code – v praxi Praxe Informace o složení jídla ve stáncích rychlého občerstvení a jiném druhu jídla Reklama

Qr code – Umění QR code je velice oblíbený i v umění

Qr code – Zdroje http://hobby.idnes.cz/video-qr-kod-si-muzete-sami- vyrobit-tipy-na-domaci-vyuziti-tu-jsou-10z-/hobby- domov.aspx?c=A101020_180711_hobby-domov_bma http://www.root.cz/clanky/qr-kody-kilobajty-v-malem- obrazku/ http://www.tagmotion.de/2010/04/29/qr-code-art-ii/ http://www.cnews.cz/qr-kody-odkazy-z-analogoveho- sveta-do-digitalniho-internetu http://www.zive.cz/Titulni-strana/Google-si-pohrava-s- chytrymi-siframi/sc-21-sr-1-a-140129/default.aspx http://cs.wikipedia.org/wiki/QR_Code#QR_Code www.google.com

Díky za pozornost Michal Ocásek