Praxe v Německu PL4 + VHC4 prosinec 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Německo září – 4. října.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Vojtěch Šolta student septimy
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Stuttgart - Siegsdorf Projekt Česko-německý fond budoucnosti.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Informace pro žáky 9. tříd ZŠ
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Adaptační kurz
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Denní stacionáře.
Pracovní stáž v Londýně
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Praxe v Německu – Rotenburg –
Části roku Mgr. Lenka Stará
Projekt Učitel - Mentor CZ.1.07/1.3.00/
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Německo 2016 Nürtingen.
Praxe Německo Rotenburg
Moje škola Tereza Nehybová.
Týdenní stacionáře.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
ZŠ Staré Město.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Š A B L O N Y II.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Praxe v Německu PL4 + VHC4 prosinec 2012

Obecné informace Praxe v Německu byla zprostředkována a z velké části financována sdružením Ackermann-Gemeinde. Absolvovaly jsme ji v různých zařízeních (MŠ, domovy důchodců, ZŠ pro děti s postižením). Celkem se nás do Německa vypravilo jedenáct – deset studentek z PL4 a jedna ze třídy VHC4.

Přehled zařízení Katholischer Kindergarten; Hüttlingen Katholischer Kindergarten St. Konrad; Lorch Haus Adam Müller – Guttenbrunn; Stuttgart Helene – Schoettle – Schule; Stuttgart Alten – und Pflegeheim Haus St. Ulrich; Stuttgart Caritas-Senioren- u. Pflegezentrum St. Willibald; Nürnberg

Cesta Cestovaly jsme vlakem a autobusem, na cestě nás zpočátku doprovázely paní profesorky Mgr. Klára Pelánková a Mgr. Manuela Kopřivová.

Náplň Celkem jsme pracovali devět dnů na zařízeních, jeden den byl věnován návštěvě pedagogické školy ve Stuttgartu a Schwäbische Gmünd O víkendech jsme měli individuální program – prohlídky města, návštěva muzeí a památek, vánočních trhů apod. Ubytování bylo v rodinách i na zařízeních (internát, tréninkové bydlení či přímo v domově důchodců).

Pro ukázku bydlení v domově důchodců Haus Adam Müller-Guttenbrunn

Náplň praxe ve školských zařízeních Vytváření pedagogicky vhodného prostředí pro děti Pomoc vychovatelce při výchovně vzdělávacím procesu

Náplň praxe v domovech důchodců Komunikace a péče o klienty Pomoc v případech potřeby (přemístění, opora při chůzi, krmení)

Pracovaly jsme každý všední den vždy minimálně 6 hodin (dle požadavků zařízení). Po pracovní době jsme se účastnily a zapojovaly se do nejrůznějších kulturních akcí a programů (die Adventsfeier, der Galeriebesuch). Z každého dne jsme měly za úkol napsat zápis o naší činnosti, a to jak v českém, tak v německém jazyce.

Jednotlivá zařízení (výběr ze zařízení)

Katholischer Kindergarten St. Konrad Tereza Richterová a Marie Kandelová (Lorch) Pracovaly jsme v mateřské katolické školce a práce s dětmi byla takřka bez problému a zábavná.

Bydlely jsme v rodině, vše bylo bez jediného problému, vždy jsme měli co dělat a všichni byli velice ochotní, tolerantní a komunikativní.

Helene-Schoettle-Schule Jitka Musilová (Stuttgart) Pracovala jsem ve třídě nejstarších žáků ve škole pro děti s mentálním hendikepem.

Byla to pro mě první zkušenost práce s takto postiženými, ale jsem za ni velmi ráda. Pracovní doba byla od 8 do 15 hodin, náplní práce byla hlavně individuální pomoc žákům. Komunikace v němčině byla hlavně díky vstřícnosti učitelů a dětí bez problému.

Kath. Kindergarten Hüttlingen Tereza Dynková a Lucie Křížová (Hüttlingen)

Tereza Dynková: „Praxi celkově hodnotím jako velmi přínosnou zkušenost Tereza Dynková: „Praxi celkově hodnotím jako velmi přínosnou zkušenost. Dala mi nejen možnost získat či prohloubit mé pedagogické dovednosti, ale i poznat jiné zvyklosti, kraj a mrav. Stejně tak mi dala šanci poznat jakou obrovskou roli hraje ve vzájemném dorozumívání neverbální komunikace. Ač celých čtrnáct dní bylo velmi namáhavých, hned bych se vrátila k šesti hodinám denně práce s dětmi, k odpoledním hodinám, v kterých jsme psaly nekonečně dlouhé zápisy do portfolia, k zasněženému městečku a večerům stráveným v milé společnosti hostitelů, kteří nás takřka vzali za své.“

Alten – und Pflegeheim Haus St. Ulrich Dora Horká, Lenka Fajmonová a Romana Zálešáková (Stuttgart)

Dopoledne i odpoledne jsme byly k ruce zaměstnancům domova důchodců, byly jsme seniorům oporou při chůzi, hrály jsme s nimi společenské hry, pekly cukroví... V době oběda jsme rozvážely jídlo na pokoje a potom všechno vezly zpět do kuchyně Romana Zálešáková byla z nás jako jediná stále na jednom místě a to v Tagespflege (=stacionář), kde se starala o neubytované, ale každodenně docházející klienty

Závěrem… „Je vůbec úžasné, že jsme dostali tuto možnost – odjet na dva týdny někam daleko od domova a prožít tam chvíle, na které budeme jistě vzpomínat celý život. A to všechno jsme dostali… jen tak, skoro zadarmo. Všichni jsme za to velmi vděční. Sdružení Ackermann-Gemeinde nás podpořilo nejen finančně, ale i svojí laskavostí, se kterou nás v Německu přijali. A také jsme velmi vděční profesorkám němčiny, které nám daly základy jazyka, na kterých můžeme pracovat a dál stavět. Díky.“ Lenka Fajmonová

(před muzeem Mercedes Benz ve Stuttgartu) PL4 a VHC4 (2012/13) (před muzeem Mercedes Benz ve Stuttgartu)