SITUACE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Centrum celoživotního vzdělávání
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
SITUACE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
SITUACE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI. OPERAČNÍ PROGRAMY VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Oblast podpory 1.1. ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2016.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
MAP – Místní akční plán ORP RK
„Okna technickým oborům dokořán“
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Setkání kariérových poradců
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

SITUACE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji 24.3.2011 – Ústí nad Labem

OPERAČNÍ PROGRAMY VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Oblast podpory 1.1. ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.2. ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI DĚTÍ A ŽÁKŮ VČETNĚ DĚTÍ A ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Oblast podpory 1.3. DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Oblast podpory 3.2. PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Oblast podpory 1.3. DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ VE 3 VÝZVÁCH 9 PROGRAMŮ: VÝZVA 1: – 2 projekty: (2009 – 2011) EDUCA - moderní vzdělávání pro pracovníky škol v Ústeckém kraji (www.educaweb.cz) – GENESIA Kvalitní management ve vzdělávání - cesta k úspěchu (www.projekt.sosvdf.cz ) – SŠ služeb a cestovního ruchu Varnsdorf

VÝZVA 2 : - 6 projektů (2009 – 2011) VACLAV - efektivní systém dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji (www.e-vaclav.eu) – PPP ÚK Projektové řízení - klíčová kompetence pracovníka školy (www.eoaprojekt.cz) – Evropská akademie, Děčín Zvýšení kvality řízení a správy v základních školách v Ústeckém kraji na základě přenosu zkušeností z osvědčených systémů provozu (www.seductus.cz) – SEDUCTUS s.r.o. ERUDIK - Rozvoj kompetencí pracovníků a vedoucích pracovníků škol (www.erudic.cz) – SELLI s.r.o. Profesní a kreativní rozvoj osobnosti pedagoga (www.rozvojpedagoga.eu) – 28.říjen, s.r.o. Multimédia ve škole (www.multimedia.ossu.eu) – Občanské sdružení soukromých učitelů, Litoměřice

VÝZVA 3: - 3 projekty (2009 – 2012) Nová kvalita ve vzdělávání síťových specialistů (www.eupp.cz ) – SŠ elektrotechniky, Ústí n.L. Klíčové kompetence pracovníků škol v gastro oborech – SŠ řemesel a služeb, Děčín Rozšíření kompetencí učitelů v technických oborech (www.sstdvf.cz) – SPŠ technická Varnsdorf

Oblast podpory 3.2. PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 2 VÝZVY, celkem podáno 33 projektů 1. výzva realizováno -15 projektů (2010 – 2012) 2. výzva k realizaci od 1.3.2011 - 18 projektů (2011 – 2012-13)

VÝZVA – 15 PROJEKTŮ: http://www.opvkusteckykraj.cz/ IT jako klíčová znalost pracovníka Vzdělávací modul pro zaškolení obsluhy robotizovaných Institut a sítě pro vzdělávání a trénink v obecných kompetencích zaměřených na podnikatelské dovednosti Personální rozvoj ve stavebnictví – PERSTAV Průvodce světem multimédií Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Cesta ke vzdělávání v Ústeckém kraji Vytvoření portálu dalšího profesního vzdělávání a jeho propagace mezi účastníky DVP Pružná a efektivní firma v 21. století Vzdělávání lektorů a krizových poradců pro rozpoznání a zvládnutí rizik spojených s podnikáním Normy – stručně a jasně Praktické vzdělávací moduly pro začínající podnikatele Moderní lektor – vzdělávání dospělých moderně a efektivně Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji Environmentální vzdělávací nabídka určená pro potřeby zaměstnavatelů ÚK

2. VÝZVA - PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚK Předpokládaný konec – 2012 až 2013 Celkem schválených: 18 projektů Celková výše schválených finančních podpor: 71 874 858,- Kč

NÁZVY PROJEKTŮ: Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů Komplexní model rozvoje funkční gramotnosti Nadstavbové uplatnění ve stavebně technických oborech Vzdělávejme se v obnovitelných zdrojích energie v ÚK E-learningové vzdělávání dospělých pro praxi v okresním zahradnictví Cesta k uplatnění Vzdělávacím programem pro kvalitnější sociální služby Podpora rozvoje DV ve vazbě na dílčí kvalifikace Rozvoj odborných kompetencí oboru fotograf Podnikat je snadné Nové moduly vzdělávání v ÚK Rozšíření nabídky DV v oblasti práva a řízení projektů Moderní postupy pro precizní a efektivní řízení zemědělské firmy v oblasti živočišné výroby HUBERT Osobnostní rozvoj lektora DV Kvalita lektorů – efektivnost a kvalita vzdělávacích programů Vzdělávací katalog dílčích kvalifikací pro MSP DV lesních mechanizátorů

DVPP – ÚSTECKÝ KRAJ UNIVERZITA J.E.PURKYNĚ, ÚSTÍ n.L., CŽV NIDV, ÚSTÍ N.L. PCUL, obecně prospěšná společnost SPŠ elektrotechnická a zařízení pro DVPP, Žatec PPP ÚK a Zařízení pro DVPP UNIV 2 KRAJE při NUOV

UNIVERZITA J.E.PURKYNĚ - CŽV Nabídka celoživotního vzdělávání: Doplňující pedagogické studium (DPS) DPS pro 2.stupeň ZŠ Speciální pedagogiku pro pedagogy speciálních zařízení Rozšiřující studium spec.ped.pro učitele spec.škol Rozšiřující studium AJ pro 1. a 2.st.ZŠ Výchovné poradenství Školský management Sociálně pedagogická asistence Sociální pedagogika Asistent pedagoga pro předškolní vzdělávání Firemní management

NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ, Ústí n.L. Nabídka NIDV: Management Předškolní a základní vzdělávání Střední vzdělávání Jazykové vzdělávání Kariérní vzdělávání Vzdělávání v oblasti ICT

PEDAGOGICKÉ CENTRUM, Ústí n.L. Nabídka PCUL: Ústí, Děčín, Most,Teplice, Litoměřice, Chomutov Klasické kurzy Spolupráce s UJEP Projekty

SPŠ elektrotechnická a Zařízení pro DVPP, Žatec SPŠ nabízí: Vlastní vzdělávací program ve středoškolských oborech Studium pedagogiky pro učitele a vychovatele (DVPP) Rekvalifikační kurzy – pro veřejnost

PPP ÚK a Zařízení pro DVPP PPP ÚK nabízí: Klasické pedagogicko psychologické služby pro rodiče a školy v 11 poradnách VACLAV – nový projekt DVPP

Proměnu středních škol v centra celoživotního vzdělávání UNIV 2 KRAJE Nabízí: Proměnu středních škol v centra celoživotního vzdělávání

VIZE ŠKOLY JAKO CENTRA CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Škola usiluje o samofinancování v oblasti dalšího vzdělávání. Škola nabízí komplexní nabídku vzdělávání a souvisejících služeb. Škola je dobrý partner. Škola je vzdělávacím a komunikačním centrem obce (regionu). 17

škola nabízí komplexní nabídku vzdělávání a souvisejících služeb počáteční vzdělávání další vzdělávání (nejen profesní, ale i zájmové, občanské, DVPP) kariérové poradenství a diagnostiku znalostí a dovedností (nejen pro žáky, ale i pro dospělé klienty) ověřování a uznávání výsledků učení a doplňkové služby (ubytování, stravování, volnočasové aktivity, atd.) 18

AKTIVITY projektu Vytvoření sítí škol 19

…děkuji za pozornost PhDr. Jan Liška jan.liska@pppuk.cz