Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uplatnění eLearningu na českých univerzitách - desetiletá historie
Advertisements

Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Zvýšení přehlednosti a usnadnění orientace v Moodle
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Úvod Proč studovat informatiku?
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Přírodovědecká fakulta UJEP
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná Distanční studium na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské university v Karviné Jaroslav Ramík ramik@opf.slu.cz Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná BELCOM 2005

Abstrakt Příspěvek je věnován problematice distančního vzdělávání na Slezské univerzitě, Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné Studium v distanční formě za využití LMS Moodle je na fakultě realizováno od školního roku 2004/2005 pro 40 studentů ve dvou studijních programech bakalářského stupně

Úvod distanční forma studia umožňuje studium s využitím informačních technologií bez pravidelné účasti na výše uvedených vzdělávacích aktivitách každý student fakulty studující v distanční formě může nyní pouze usednout doma nebo v zaměstnání u počítače připojeného k Internetu (například přes telefonní linku), eventuálně může usednout k PC v internetové kavárně třeba v Austrálii a po zadání přihlašovacího jména a hesla se připojí k serveru umístěnému na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné, která je součástí Slezské univerzity v Opavě (dále SU OPF) jak už může nerušeně studovat některý z učebních textů zvoleného předmětu, plnit zadané úkoly, vyplňovat testy, konzultovat své výsledky se spolužáky, odesílat vypracované úkoly svému učiteli - tutorovi

Rozvoj eLearningu na SU OPF Východiska: vedení fakulty rozhodlo o urychlené přípravě požadovaných studijních textů vyškolení pedagogů v problematice distančního vzdělávání vytvoření příslušně orientovaného pracoviště a materiálně technického zázemí, bez něhož je provozování moderního distančního studia nemyslitelné za vydatné finanční podpory z úspěšně podaných rozvojových projektů MŠMT a projektů FRVŠ bylo v průběhu 2 let vytvořeno více než 50 distančních opor jak v tištěné tak v elektronické podobě na fakultě bylo vybudováno pracoviště eLearningu s 5 pracovníky vybavené nutnými hardwarovými a softwarovými prostředky

Pro koho je distanční studium vhodné Distanční studium je z obsahového hlediska plně rovnocenné prezenčnímu studiu Tento typ studia je vhodný pro uchazeče, kteří z různých důvodů nemohou nebo nechtějí studovat prezenčně: výdělečně činní uchazeči, ženy na mateřské dovolené tělesně postižení nebo znevýhodnění uchazeči uchazeči pečující o děti či příbuzné Předpokladem úspěšného studia je přístup k osobnímu počítači (PC) a alespoň občasný přístup k počítači připojenému k internetu

Charakteristika studijních programů na SU OPF realizovaných v distanční formě pro každý předmět distančního studia je v LMS Moodle připraven (elektronický) kurz, jehož základ tvoří elektronická podoba studijní opory doplněna o řadu aktivních prvků: řešených příkladů interaktivních testů a dalších studijních materiálů kurzy jsou připravovány pracovníky oddělení eLearningu v úzké spolupráci s autory opor a tutory kurzu

Perspektivy dalšího rozvoje distančního studia pro nižší stupeň vysokoškolského studia – bakalářský stupeň - je distanční forma atraktivní Vyplňuje mezeru v nabídce tohoto typu studia alespoň pro ty zájemce, kteří nemohou ze zdravotních nebo jiných důvodů studovat prezenčně a navíc přináší zřejmé úspory: studentům cestovní, časové a pobytové úspory vysoké škole pak další příjmy (státní příspěvek) ze zvýšeného počtu studentů bez odpovídajících zvýšených prostorových a kapacitních nároků