Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Specifika zadávání zakázek v oblasti podpory 2.2 Duben 2010Evropská unie Evropský fond pro regionální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky - pochybení v souvislosti s VZ.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Veřejné zakázky z pohledu dozorového orgánu
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Specifika zadávání zakázek v oblasti podpory 2.2 Duben 2010Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Zakázky v oblasti podpory 2.2 •Zakázky na služby − mediaplány − manuály vizuální identity, návrhy jednotného vizuálního stylu, grafické návrhy a zpracování − reklama (na internetu, v rozhlase, TV, kinech, tisku, na billboardech, CLV, tramvajích, výlepových plochách, distribuce letáků) = pořízení obsahu reklamy + její umístění/odvysílání − zajištění reklamy v zahraničí, účasti na veletrzích − famtripy (poznávací cesty) a presstripy pro touroperátory (sestavovatele zájezdů, kt. je prodávají cestovním kancelářím) − regionální fotografické výstavy, kulturní akce 1/3

Zakázky v oblasti podpory 2.2 •Zakázky na služby − webové prezentace, modernizace webu, aktualizace obsahu webu, webový plánovač tras − databáze turistických cílů, nemovitostí vhodných pro pořádání akcí (svatby, kongresy, … ) − virtuální prohlídky, DVD snímky, audioprůvodce − fotografické práce − překlady do cizích jazyků − … 2/3

Zakázky v oblasti podpory 2.2 •Zakázky na dodávky − propagační materiály (brožury, letáky, mapy - i panoramatické, trhací, …, cyklomapy, infokarty s doporučenými okruhy, plánky expozic, pohlednice, cestovní pasy, razítka, omalovánky, pexesa, puzzle, skládačky, stolní hry, vlajky, samolepky, propisky, skleničky) − stojany na propagační materiály, obaly na tiskoviny, … − informační systémy pro pěší, cykloturistiku, hipoturistiku (zvukové infopanely, infokiosky, navigační stojany, rozcestníky, směrové značky, informační tabule, desky z bronzu v dlažbě, cedule na památkách, mobilní panely, …) − scéna pro diváky s technickým vybavením (audio, osvětlovací technika, …) 3/3

Postavení zadavatele Než začnete zpracovávat zadávací podmínky … •Veřejný x neveřejný zadavatel − čí potřeby zadavatel uspokojuje ? − jak je financován (odkud pocházejí jeho příjmy) ? − popř. kdo ho ovládá (nejen podle Obchodního zákoníku) ?  zakázka dle zákona x zakázka dle Pokynů pro zadávání zakázek v PŽP

Fokus zadavatele Předmět zakázky Předpokládaná hodnota Druh zakázky Kvalifikační předpoklady Obchodní podmínky Hodnotící kritéria Podstatných věcí je vždy jen několik …

Předmět zakázky Vymezení předmětu „Zadávací dokumentace je soubor dokumentů, údajů, požadavků a technických podmínek zadavatele vymezujících předmět veřejné zakázky v podrobnostech nezbytných pro zpracování nabídky.“ (§ 44 odst. 1 ZVZ) •Ví zadavatel, co chce zadat, nebo spíš jen tuší ? (např. u zakázek na služby nic jednoduchého) − požadavky na řešení (grafické, prostorové, …) − kvantifikovatelné údaje − materiálové provedení, kvalitativní požadavky, … •A rozpoznají to i dodavatelé ? (tj. je reálné, že zadavatel získá srovnatelné nabídky ?) A)Jaké jsou důsledky nedostatečného vymezení předmětu? B)Co musí zadavatel udělat, nedokáže-li vymezit předmět ?

Předmět zakázky a její hodnota Předpokládaná hodnota zakázky – co je předpokládaná hodnota a k čemu slouží ? – jak a podle čeho ji stanovit ? =>§ 12 ZVZ: „ … výše peněžitého závazku vyplývající z plnění veřejné zakázky …“ – co je předmětem zakázky ? » je nutné blíže ho specifikovat ? – jedná se o jednu zakázku nebo o zakázky, jejichž plnění na sebe navazuje ? Zadavatel zpravidla nedokáže určit předpokládanou hodnotu zakázky proto, že dostatečně dobře neví, co vlastně chce. Může zadavatel stanovit p. hodnotu s přesností na nejvyšší řád ?

Předmět a druhy zakázek Zakázka na služby x dodávky •předmět zakázky ovlivňuje: − okruh dodavatelů, které zadavatel vyzývá k podání nabídky − požadavky na kvalifikaci (profesní, ekonomickou, technickou) − rozdělení zakázky na části nebo realizace samostatných zadávacích řízení několika zakázek − … − možnost použití jednacího řízení bez uveřejnění (zejm. § 23 odst. 7 ZVZ)

Předmět zakázky a její dělení Dělení zakázky •neoprávněné: − rozdělení zakázky za účelem snížení její předpokládané hodnoty pod finanční limity vymezené ZVZ nebo Pokyny v PŽP Proč je takový způsob zadání špatný ? •oprávněné: − nedojde-li ke snížení předpokládané hodnoty pod finanční limity − jedná-li se o zakázky, které na sebe logicky časově navazují (projektová dokumentace -> stavba, mediální plán -> reklamní kampaň, grafický návrh -> jeho realizace) − při využití institutu zadávání částí veřejné zakázky Kdy to může být zapotřebí?

Předmět zakázky a její dělení Zadávání částí veřejných zakázek •upraveno § 98 ZVZ •umožňuje realizovat zakázku za použití více dodavatelů najednou (tj. zadavatel uzavře z jediného společného zadávacího řízení počet smluv odpovídající vymezenému počtu částí) •při vhodném nastavení zadávacích podmínek lze i velmi nesourodé plnění realizovat: − v celkově kratším termínu − s vyšší konečnou kvalitou − s nižšími náklady (za použití menších dodavatelů) − bez strachu z pozdějšího napadení za dělení zakázky − … •je možné zrušit pouze nezbytnou část zakázky a v ostatních pokračovat

Předmět zakázky a hodnocení nabídek Hodnotící kritéria •musí se vztahovat k plnění veřejné zakázky (§ 78 odst. 4 ZVZ) •mohou jimi být vedle nabídkové ceny zejména: − kvalita − technická úroveň nabízeného plnění − estetické vlastnosti − funkční vlastnosti − vlastnosti z hlediska vlivu na životní prostředí − provozní náklady − návratnost nákladů − záruční servis − pozáruční servis − zabezpečení dodávek − dodací lhůta nebo lhůta pro dokončení •musí být transparentní (zdaleka se netýká jen neměřitelných údajů)

Předmět zakázky a hodnocení nabídek Hodnotící kritéria A)Co znamená transparentní ? (viz definici v PŽP, Příloha č. 3, čl. 4.6) B)Jaký je rozdíl mezi posouzením a hodnocením nabídek ? Způsob hodnocení nabídek •jak budou nabídky hodnoceny podle DHK (co bude zohledňováno a jak, na základě čeho budou přidělovány bodové hodnoty a v jaké výši) •není-li znám předem, nemohou tomu dodavatelé přizpůsobit své nabídky •není-li jasný, hodnotící komise neví, jak má nabídky hodnotit => Zadavatel je povinen uvést jej v zadávacích podmínkách ! Může zadavatel stanovit kritérium „Kvalita a rozsah nabízeného plnění“ ?

Předmět zakázky a hodnocení nabídek Způsob hodnocení nabídek •hodnotící komise musí hodnotit nabídky podle stanovených kritérií •požadavek na transparentnost přetrvává: − komise musí odůvodnit, proč přiřadila jednotlivým nabídkám jejich bodové hodnoty = které údaje, jak a proč hodnotila Co udělá komise s nabídkou, která nesplňuje zadávací podmínky ? a)hodnotí ji, ale ve zprávě uvede, že nesplnila požadavky zadavatele, a pokud se bude jednat o nejvhodnější nabídku, vyzve uchazeče, aby ji doplnil b)nehodnotí ji, vrátí ji uchazeči zpět c)vyřadí ji d)pozve uchazeče na druhé jednání komise k vysvětlení nabídky Jak komise postupuje v případě, že nabídky obsahují několik variant ?

Diskuse, otázky Nebojte se zeptat: –……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… –……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ……………………………………………………………………… ………………………………………………………………………

Pro šťastný konec SHRNUTÍ 1.Věnujte pozornost detailnímu vymezení předmětu zakázky. 2.Věnujte pozornost hodnotícím kritériím a způsobu hodnocení nabídek. 3.Máte možnost využít kontroly zadávacích podmínek před zahájením zadávacího/výběrového řízení. 4.Předložte ke kontrole dokumentaci o provedeném řízení před uzavřením smlouvy. Vždyť jste/jsme s tím měli dost práce .

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Kontakty: Mgr. Marta Sargánková ředitelka tel Mgr. Sylva Staníková vedoucí právního oddělení tel Ing. Marek Bena právní oddělení tel