Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Informační schůzka Informační schůzka Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia Zahraniční Oddělení, Právnická Fakulta, Univerzita.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Informační schůzka pro studenty Studijní pobyty ERASMUS+: Erasmus 2015/2016 Útvar pro zahraniční vztahy Rektorát JU Mgr. Věra Filipová.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Odbor zahraničních vztahů 17. – 23. března 2016 ERASMUS+ 2016/2017 studijní pobyty prezentace pro nominované uchazeče.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Informace Erasmus+ Informace pro vyjíždějící studenty na program Erasmus+ v akademickém roce 2014/15 Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Zápis do studia na FF UHK
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Zahraniční studia Petra Nováková
Pracovní stáže
Erasmus 2010/11.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
STUDIJNÍ POBYTY 2018/2019 Odbor zahraničních vztahů
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Zahraniční oddělení PF UP v Olomouci
Transkript prezentace:

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS

Informační zdroje •Úplné informace o programu LLP – ERASMUS  o administrativním postupu,  o nezbytných dokumentech,  praktické zkušenosti studentů, lze nalézt na internetových stránkách VŠH a Národní agentury pro evropské vzdělávací programy a databaze.naep.cz/ databaze.naep.cz/ •Všem důrazně doporučujeme navštívit a průběžně sledovat stránky VŠH tj. před výjezdem i během pobytu v zahraničí!

DOKUMENTY Před odjezdem musíte vyplnit a odevzdat: -PŘIHLÁŠKU KE STUDIU V ZAHRANIČÍ -STUDIJNÍ PLÁN – LEARNING AGREEMENT •Přihlášky i LA odešleme na hostitelské univerzity. •Zkontrolujte, zda vaše hostitelská univerzita nepožaduje zaslání ještě svých přihlášek-formulářů. •Postupujte dle ových instrukcí hostitelských univerzit. •Hlídejte deadline na přihlášky pro ubytování. •Potřebujete: akceptační dopis nebo potvrzenou přihlášku.

Doklady před výjezdem •Od hostující univerzity musí každý student obdržet akceptační dopis nebo potvrzenou přihlášku. •Pokud během června neobdržíte tento dopis z hostitelské univerzity, doporučujeme em urgovat jeho zaslání! •Podle studijních programů hostitelské školy si sestavte studijní plán, který schvaluje prorektor pro pedagogiku a vedoucí zahraničního oddělení školy.

Finanční dohoda • K převodu prostředků na účet studenta slouží Finanční dohoda, kterou podepisuje student a jednatel školy.

PENÍZE NA POBYT •Stipendium ve výši XXX Euro (podle místa studijního pobytu). •Lze zaslat pouze na účet zřízený v ČR nebo SR. •Doporučujeme ve vlastním zájmu založit si účet včas. •V případě zkrácení pobytu v zahraničí musí být poměrná část vrácena, pobyt je možné zkrátit bez krácení stipendia maximálně o 7 dní.

ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ •Je nutné zajistit a řešit individuálně (různé pojišťovny – různé podmínky). •Pozor při přechodu hranic – při větším množství léků se doporučuje mít na ně potvrzení od lékaře – pokud možno v cizím jazyce.

Handicapovaní studenti •Speciální grant je od roku 2012/2013 nutné vyúčtovat! •Žádost se předkládá na formuláři („Žádost o speciální grant pro handicapované studenty pro akademický rok 2012/2013“), ve kterém žadatel uvede podrobnou kalkulaci požadovaného grantu. Dále je nutné připojit:Žádost o speciální grant pro handicapované studenty pro akademický rok 2012/ lékařskou zprávu, - kopii průkazu ZTP (pokud ho žadatel vlastní), - dokumenty programu Erasmus pro příslušný typ mobility – přihlášku, studijní smlouvu/pracovní plán stáže, - akceptační dopis. •Termín pro podávání žádostí: - do pro pobyty v zimním semestru nebo na celý akademický rok; - do pro pobyty v letním semestru. •Žádost bude posuzována Řídícím výborem programu Erasmus.

UZNÁVÁNÍ ZKOUŠEK •Úspěšné absolvování ročního zahraničního studia vyžaduje dosažení 60 kreditů za akademický rok (2x30). •Studentovi, který splní min. 40 kreditů za rok (2x20) je uznáno studium v zahraničí bez finančního postihu. •O uznání předmětů studovaných v zahraničí rozhoduje výhradně prorektor pro pedagogiku.

DOKUMENTY, které se odevzdávají po ukončení studia v zahraničí •Potvrzení o vykonaných zkouškách (Transcript of Records) –odevzdává se vedoucí zahraničního oddělení školy a prorektorovi pro pedagogiku (kopie) •Potvrzení o délce pobytu (Confirmation of LLP-Erasmus study period) –ke stažení na webu –odevzdává se vedoucí zahraničního oddělení školy •Zpráva o studiu - vyplní se do centrální databáze Adresa aplikace: Přihlašovací heslo pošle vedoucí zahraničního oddělení školy.

•Kontrolujte si pravidelně ovou poštu! •Úřední hodiny programu LLP-Erasmus Po Út St Čt 14-16