Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Grafická úprava seminární práce
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Zpracování a využití informací
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
TEXTOVÝ EDITOR.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Excel 2010 karta Rozložení stránky. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Power Point– popis prostředí
ROZLOŽENÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vlastnosti stránky a tisk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Cvičení 3 - Řešení příkladu na oddíly Zadání viz: cv3_samostatne_oddily.doc.
Grafický editor – GIMP Základy práce
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Jak učit tvorbu textových dokumentů
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
WORDPAD Textový dokument.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: textový procesor, formát, stránka, záhlaví, zápatí Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Vytváříte-li nějaký delší text, budete chtít, aby byly stránky očíslovány. Nebo budete chtít mít nahoře na stránce napsáno, jak se váš dokument jmenuje. K tomu slouží záhlaví a zápatí stránek. V horním panelu otevřeme panel Formát a v nabídce zvolíme Stránka…

Pomocí něj můžete nastavovat různé volby týkající se dokumentu a jeho vzhledu, jako je např. ohraničení stránky, formát stránky (na výšku, na šířku) apod. Jednotlivé volby najdete na příslušných kartách – to jsou ta ouška v horní části okna. Nás nejvíce zajímají karty Záhlaví a Zápatí.

V okně Styl stránky, otevřít panel Záhlaví – označíme Záhlaví zapnuto V okně Styl stránky, otevřít panel Záhlaví – označíme Záhlaví zapnuto. V nabídce můžeme nastavit okraje záhlaví a použít dynamické mezery

Pomocí nastavení hodnot u levého a pravého okraje určíte, kde bude hlavička začínat a kde končit. Vzdálenost se počítá od okraje oblasti určené k psaní (vidíte ji jako šedý rámeček kolem stránky). Mezera určuje, jaká vzdálenost bude od hlavičky k vlastnímu textu dokumentu. Volba Použít dynamické mezery vám umožní roztáhnout hlavičku i do oblasti, která je vyhrazena volbou Mezera. Volba Automatická úprava výšky zajistí, že se výška hlavičky automaticky upraví podle množství v ní zadaného textu.

Tlačítko Více, otevře volby pro nastavení např Tlačítko Více, otevře volby pro nastavení např. ohraničení hlavičky nebo pro barvu pozadí hlavičky.

Změna barvy pozadí hlavičky.

Změna barvy ohraničení hlavičky.

Konečný návrh hlavičky – záhlaví stránky Konečný návrh hlavičky – záhlaví stránky. Při vytvoření zápatí a jeho nastavení postupujeme stejně jako u záhlaví stránky – v okně Styl stránky zvolíme nabídku Zápatí

Konec

Použitý zdroj: www.openoffice.cz