Extreme sport´s Když se řekne extrémní sport, většině se vybaví ty s přípojkou "ing" - například zorbing, kiteboarding, rafting či freediving. Anebo i.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V lidském těle je více než 600 svalů.
Advertisements

Technika,tak jak ji vidím já…
Kamarádi :o) :o).
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
RASISMUS Zuzana Dvořáková.
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Slova Květiny.
ROVERING co nabízí a přináší
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Jaro Evropy 2009 Vzkažte Evropě. Neodolali jsme výzvě zapojit se do soutěže v rámci aktivity „Spring Day 2009“. Město Varnsdorf bylo kdysi největší vesnicí.
Vysoká cena ropy mnoha lidem způsobuje značné problémy. U autodopravců nebo jiných firem, které jsou závislé na vysoké spotřebě paliv, může vysoká cena.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Staň se rozhodčím softballu. Pojď se stát rozhodčím softballu Chceš se věnovat softballu jinak než jen jako hráč? Chceš být součástí důležitých zápasů?
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Vítejte sportovní fanoušci Předvedu Vám desatero pravého sportovního fanouška. Snažil jsem se, aby tato pravidla byla využitelná nejen pro fotbal či hokej.
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Bakara N ě mecký jezdecký pony. Příchod Když Bakaru poprvé přivezli do stáje ve Vranči byla pohublá a vyděšená nepřijela, ale sama spolu s ní totiž přivezli.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Trasa 1Trasa 1 – modrá Trasa 2Trasa 2 – červená Trasa 3Trasa 3 – zelená Trasa 4Trasa 4 – fialová Trasa 5Trasa 5 – žlutá Trasa 6Trasa 6 - oranžová Mapa.
 Poslední přikázání z první desky desatera – příkazy vztahující se k Bohu.  Již ve SZ patřilo toto přikázání k identitě vyvoleného národa.  Židé světili.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Jessica COX.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Listy mého stromu V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho,
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Co je to štěstí…..
Mgr. Michal Oblouk OHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY.
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Pohádky v nás. Každý z nás se za něco skrývá… …ať muž či žena jsme všichni rozdílné osobnosti…
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Sebevědomí Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Zdravé sebevědomí je základem zdravého a plnohodnotného života Sebevědomí staví.
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Slova Květiny.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Oddíl juda pořádá nábor
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Vyhrál jsem Rady, nápady, pravidla
Čím bych chtěl být až, vyrostu?
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený….
Parkour.
Čínština – lehká i těžká
Filipíny Ostrovní stát v jihovýchodní Asii Hlavním městem je Manila
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

Extreme sport´s Když se řekne extrémní sport, většině se vybaví ty s přípojkou "ing" - například zorbing, kiteboarding, rafting či freediving. Anebo i parašutismus či lezení po ledu, ale co třeba takový motokros nebo Freestyle motokros? Motokros, který je mi velmi blízký je právě to téma, které jsem si vybrala pro svou dnešní prezentaci…

FREESTYLE MOTOCROSS

Motokros Motokros je sport, který je pro mnohé trochu neznámý. Všichni, kteří myslí, že jsou v životě věci důležitější, mají pravdu. Pouze žijeme ne v době, kdy se lovili mamuti, ne v době válek, ale v době, kdy jsme obklopeni technikou, kdy máme hojnost, na kterou si můžeme v případech, že chceme, dosáhnout. Samozřejmě v životě se dá jenom pracovat, starat se o rodinu, věnovat se kultuře, sportu … nebo dělat sport, který vás živí nebo váš živí oblast toho sportu. K čemu se člověk v životě rozhodne, je podmíněno lidským okolím, člověkem, který mě nebo já jeho zaujal i blízkostí sportoviště, kulturního stánku…. V případě většiny našich dobrých motokrosových jezdců je v blízkosti někdo, kdo sám také závodí (ať už z rodiny nebo blízkých kamarádů), hned vedle domu mají motokrosovou dráhu… Na začátku - v dětství je to hra a hrou má zůstat, to bych chtěla tento svůj názor jasně říci. Pro motocross platí základní pravidlo, že nejdříve se člověk naučí technice ježdění a potom začne pracovat na své tělesné schránce a ne naopak , ale platí, že bez minimální fyzické přípravy nejde nic….. Pro lidičky, kteří nemají představu, co je motocross, tak je to nejnáročnější motocyklová disciplína, protože jezdec jede na 100 kg těžkém motocyklu, s ním pracuje v zatáčkách, na skocích při tepu srdce okolo 180-190 a není neobvyklé i přes 200 a to v kategorii Junior až po dobu 20minut, na 40minut v kategorii Senior a tuto dobu 2krát, plus tréninky a u velkých závodů k tomu navíc sobotní kvalifikace. Někdy se říká Profi, ale profesionál je člověk, který to má jako povolání, a také se tímto živí. To je ale přes vysokou náročnost u málo českých jezdců tento případ. 

MX tratě Tratě, na kterých se jezdci pohybují, jsou vždy nezpevněné, od písku, měkké až po tvrdé s kamením. To co se v posledních letech rozvinulo, je neskutečné množství skoků, samozřejmě umělých, a různé kombinace, které jsou pro diváky atraktivní, ale pro jezdce velice náročné ba nebezpečné, a když jsi člověk představí například skokovou kombinaci na motokrosové trati v Lokti, tzv. „cesta“, kde se zranilo neskutečné množství jezdců, a nikdo nic nezměnil, tak je to na pováženou, zeptejme se, proč .

Motocykly Motocykly jsou kapitolou sama pro sebe. Kdysi dávno se začínalo na jednoduché 2-taktní technice, a dnes se na této technice v mládežnickém věku také začíná. Ale seniorské skupiny obsadily už pouze motocykly 4-taktní, které jsou podstatně složitější. Kategorie 450 není náročná na údržbu (myšleno úpravy motoru, o to je důležitější podvozek motocyklu), ale na fyzickou přípravu a styl jízdy, kde divoký styl dost často končí pádem. Proto se hodně lidí diví, že o tuto královskou třídu není zájem, ale pominu-li špatnou fyzickou kondici jezdce nebo i menší postavu jezdce, vše začíná v útlém věku, kde výsledek je přednější než výkon v návaznosti na techniku jízdy a styl jízdy, kde to je na dlouho něco špatného předělat…. Ta druhá menší kategorie 250 zase 4-taktní je určitě s menším výkonem a lehčím motocyklem jednoduší, i když jezdec musí jet razantněji, aby eliminoval menší výkon než u stoje velkého. Ten největší problém je výkon, kde se sériovým strojem není šance na přední místa v národních mistrovstvích, natož v Mistrovstvích Evropy nebo Mistrovství světa.  Úprava motocyklu obnáší vysoké finanční náklady, které se jen tak nevrátí, používají se proto legální, ale i ilegální způsoby.