Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Z obnovitelných zdrojů
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
ELEKTRÁRNY.
Rozvodná elektrická síť
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
Fyzika jinak Aneb Škola hrou
Jaderný reaktor a jaderná elektrárna
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
HOSPODÁŘSTVÍ U: s. 52 – 53 Použitá literatura: Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha 1999.ISBN INDUSTRIALIZACE = přeměna země.
Jaderná energie.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Popis a funkce elektrárny
Jaderná energie.
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Elektrárny.
Jaderné elektrárny.
Elektrárny v ČR.
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Energetika.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tepelné elektrárny.
Společenské a hospodářské prostředí
Průmysl Opakování Průmysl paliv a energetiky – charakteristika
Tepelná elektrárna.
Digitální učební materiál
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Česká republika: Tepelné elektrárny Hospodářský zeměpis
Jaderné Elektrárny.
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.28 Téma: Zeměpis - ČR Číslo.
Zdroje energie v ČR a koncepce energetiky do budoucnosti Vypracoval: Michal Zelenský.
ENERGETIKA A TĚŽKÝ PRŮMYSL
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Lukáš Feřt, SPŠ dopravní, Karlovarská 99, Plzeň
Odvětví průmyslu Česka
Jak fungují vodní elektrárny
JADERNÁ ELEKTRÁRNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výroba elektrické energie
Jak se trvale získává jaderná energie
Výroba elektrické energie Vzrůstající spotřeba energie klade nároky nejen na zvyšování efektivity její výroby, ale také na hledání stále nových zdrojů.
Jaderná elektrárna.
Těžký průmysl Energetika.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Richard Dlouhý. Druhy elektráren  Vodní  Solární  Jaderná  Větrná  Tepelná  Geotermální Tyto elektrárny vytvářejí elektrickou energii.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Jaderná energetika. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
ZŠ Strossmayerovo nám. 4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
Jaderná ELEKTRÁRNA.
Sekundární sektor Průmyslová výroba.
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
JADERNÁ ELEKTRÁRNA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Fyzika – Jaderná elektrárna
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum: 8.11. 2010 Třída: 9

Princip výroby elektřiny Elektrická energie se vyrábí v množství daném její spotřebou. 2) Využívá se především energie přírodních zdrojů 3) Klasické elektrárny jsou tepelné,jaderné,vodní,větrné.

Elektrárny Tepelné Uhelné Plynové Větrné Jaderné Vodní Geotermální Sluneční (Solární) Přílivové

Tepelné elektrárny Tepelná elektrárna je výrobna elektrické energie. Jedná se o technologický celek, který vyrábí elektrickou energii přeměnou z chemické energie vázané v palivu (či jiného vhodného zdroje energie) prostřednictvím tepelné energie.

Vodní elektrárny Vodní elektrárna je výrobna elektrické energie, jedná se o technologický celek, přeměňující potenciální energii vody na elektrickou energii. Jedná se také o vodní dílo ve smyslu platných právních předpisů.

Jaderné elektrárny Jaderná elektrárna je vlastně tepelná elektrárna, která má místo parního kotle reaktor jadrný, v němž probíhá štěpení některých těžkých prvků, jako např. uran, plutonium za současného uvolňování velkého množství tepla.

Elektrárny ve světě V současnosti největší vodní elektrárna na světě se nachází na přehradě Itaipu na hraniční řece Paraná mezi Brazílií a Paraguají. Nejmodernější solární elektrárna na světě: Španělský Andasol Solární elektrárna Andasol je nejmodernější solární elektrárnou současného světa.

Ostatní elektrárny PLYNOVÉ SOLÁRNÍ UHELNÉ PŘÍLIVOVÉ GEOTERMÁLNÍ

Úkol pro žáky 1) Jakého druhu je elektrárna Dukovany? A) atomová B) tepelná C) vodní 2) Kde je nejvíce větrných elektráren? A) v Praze B) na Šumavě C) v Krušných horách 3) Jakého typu je elektrárna Dalešice? A) větrná B) vodní C) tepelná 5) Která elektrárna sem nepatří? A) Temelín B) Dukovany C) Tušimice 4) Je u Mělníka elektrárna? A) ano B) ne

Řešení 1) Jakého druhu je elektrárna Dukovany? A) atomová B) tepelná C) vodní 2) Kde je nejvíce větrných elektráren? A) v Praze B) na Šumavě C) v Krušných horách 3) Jakého typu je elektrárna Dalešice? A) větrná B) vodní C) tepelná 4) Je u Mělníka elektrárna? A) ano B) ne 5) Která elektrárna sem nepatří? A) Temelín B) Dukovany C) Tušimice

Zdroje a odkazy VŠECHNY ZDROJE A ODKAZY JSEM VYHLEDÁVALA NA INTERNETU. Obrázky jsem vyhledávala na GOOGLE A také jsem vyhledávala zdroje a odkazy ve WIKIPEDII OTEVŘENÉ ENCYKLOPEDII.