Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOMATOMETRICKÉ BODY NA TĚLE
Advertisements

Bowlingservis Vás vítá.
FÁZE OBLOUKU.
Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.
Jack russel teriér.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Velký münsterlandský ohař
Ptáci.
Somatologie Mgr. Naděžda Procházková
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: KOSTRA VY_inovace_32_PR89_20
Chrání vnitřní orgány (plíce, srdce, mozek) Umožňuje pohyb
Elektronická učebnice - I
Užití podobnosti v praxi
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
2. laboratorní práce Zkoumání lebek savců – masožravce a býložravce
Biologie člověka Kostra.
OPĚRNÁ (KOSTERNÍ) SOUSTAVA
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Kostra.
Fyzika 6.ročník ZŠ Fyzikální veličina D é l k a Creation IP&RK.
Opakování opěrná soustava
POHYBOVÝ SYSTÉM SCHÉMATA, OBRÁZKY.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jagdteriér.
Poznáváme zvířata podle stop
DÉLKA délka se používá k udání rozměrů těles (délka, šířka, výška, hloubka) nebo vzdálenost mezi dvěma body v prostoru. d = 1m Značka: d Jednotka: m (metr)
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Fyzika 6.ročník ZŠ Fyzikální veličiny Creation IP&RK.
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
ROTTWEILER.
Kánon hlavy (Profil) Základní pravidla pro kresbu portrétu
5.1 Měření na centimetry a milimetry
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Linda Jelínková Gabriela Štěrbová
PORTRÉT EN FACE (ánfas)
Páteř Složena z 33 kostí,které nazýváme obratle.9 nejspodnějších srůstá ve 2 větší kosti(kostrč-4 a křížovou kost-5) 24 obratlů je volných: z toho je 7.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex
PROFIL (pohled na hlavu ze strany)
Slovní úlohy Dělitelnost
Měření rozměrů hlavy.
Preparace savců Balky – stažené kůže vycpané vatou, sešité, v nataženém stavu Kožky – stažená kůže v ploše Dermoplastické preparáty – náročné.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorHana Krejčová Datum NázevVY_52_INOVACE_25_pes domácí Ročník4. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Kánon hlavy (3/4 pohled) Základní pravidla pro kresbu portrétu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Križko. Dostupné z.
6.TŘÍDA: PTÁCI. Vývoj ptáků Ptáci se vyvinuli z plazích předků Archeopteryx měl znaky plazů(=dlouhý ocas, drápy, zuby) a ptáků(=peří, křídla, sáňky, končetiny.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_25 II Pohybová soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Tvar a pohyb těla Lebka a kosti.
Množina bodů dané vlastnosti
Dinosauři Co vše o nich víme…? Vojtěch Kopřiva.
JAK MŮŽE PAPOUŠEK ŠEDÝ PRODUKOVAT LIDSKOU ŘEČ
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál VY_52_INOVACE_29_Kloub, lebka, páteř
KOSTERNÍ SOUSTAVA Tvoří kostra těla.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_14_FYZIKÁLNÍ VELIČINY
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
VY_32_INOVACE_Sib_II_0 Jednotky délky
Měření rozměrů hlavy.
Kánon hlavy (3/4 pohled) Základní pravidla pro kresbu portrétu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Krokodýli (c) Mgr. Martin Šmíd.
Transkript prezentace:

Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru Stručný návod: Dvakrát měř a … jednou pošli Podrobný návod: Použij obyčejný krejčovský metr Poproste někoho, aby Vám s měřením pomohl K naměřeným mírám nic nepřidávejte, ani neubírejte U malých plemen měřte na půl centimetru. U středních a velkých plemen na celý centimetr Naměřené rozměry si zkontrolujte. Není možné, aby měl pes širší kořen čenichu než hlavu Některá plemena mají kořen ucha výrazně níže než je horní linie čenichu. Pokud je kořen ucha níž než odhadem 5 cm od linie čenichu a objednáváte misku uveďte to do objednávky Případné nejasnosti se mnou konzultujte mailem, skype nebo telefonicky

1. Šířka čenichu u kořene Kořen čenichu se nachází v místech, kde čenich přechází ve vlastní lebku. Hranici snadno najdete lehkým tlakem. Jde o nejširší místo čenichu. Neměřte ale jen kost. Měřte obrys bez tlaku.

2. Šíře čenichu Šířka čenichu není jen o nosní houbě. Je nutné měřit i kost s tkání na kterou nosní houba dosedá. Ano, pejskům se měření moc nelíbí, jak je na snímku vidět, proto je lepší mít pomocníka.

3. Délka čenichu Délka čenichu je rozměr od hrotu nosní houby až po místo kde jste měřili šířku kořene, tedy místo, kde čenich přechází do vlastní lebky. Majitelé Akit, Husky, Malamutů, Samojedů a dalších špiců to mají jednodušší. U těchto plemen je to hranice očí.

4. Šíře hlavy u kořene ucha Kořen ucha najdete pohmatem. Je to místo, kde spodní hranice chrupavky ucha navazuje na lebku. Opět měříme včetně veškeré tkáně. Tedy ne podle toho jak moc se dá ono místo stlačit.

5. Hlava od kořene čenichu za uši po první obratel Měříme od kořene čenichu (už víme kde se nachází) po oblouku hlavy až po místo, kde je lebka nasazena na páteř. Psi mají celkem silné krční svalstvo, ale ta jemná prohlubeň vzadu se dá snadno nahmátnout.

6. Otevření tlamy Nejnepříjemnější měření vůbec. Pokud však máte psa zvyklého na výstavy není to zase tak velký problém. Prostě psu otevřete tlamu a změříte. Prosím, nesnažte se mu vypáčit čelist. Větší rozměr v tomto případě není ku prospěchu. Náhubek potom visí směrem k zemi a v pohybu má tendenci plandat. Platí, že otevření tlamy je zhruba o pět centimetrů větší než je délka čenichu od kořene po špičku.

7. Délka od špičky čenichu po kořen ucha Trochu složitější měření. Hlavně v tom nesplést se. Kořen ucha je spodní hrot ucha v místě kde dosedá k lebce. Obrys ucha v místě spojení s hlavou má zhruba tvar trojúhelníku a tohle je jeho spodní vrchol.

8. Horní čelistní oblouk u kořene čenichu Horní čelistní oblouk je oblouk přes vrch čenichu od hrany zubů. Tedy ne od kraje pysků. Kraj zubů opět snadno nahmátnete lehkým stiskem. Kořen čenichu jsme si již vysvětlily.

9. Délka od špičky čenichu po zadní kořen ucha Poslední rozměr, poslední měření. Nahmátněte spodní okraj kořene ucha. Ten pomyslný spodní vrchol trojúhelníku a jeďte prstem po obvodu kořene směrem dozadu. V místě kde by jste změnili směr vpřed, měřte.