Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
„Budování sítí nových generací a co změnit, aby to šlo levněji“
Výstavba otevřených optických sítí - pro a proti
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Projekt: „Regionální síť mikroregionu Horácko“
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Projekt připojení Třeště
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Proč mapovat aktuální stav optické sítě
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Dokumentace „skelnatění“ sítě
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Současný stav a další rozvoj Petr Pavlinec Kraj Vysočina.
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Krajský úřad Libereckého kraje
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Technické řešení PostSignum QCA
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Zjednodušení výstavby NGA Kam kráčí telekomunikační sítě? Přerov, Martin Cach Regulatory Manager UPC Česká republika, s.r.o.
Optické sítě snadno a rychle ??
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Besip Zlínského kraje Zlín,
Webové portály LDS/MDS
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotační program pro rok 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí Ing. Pavel Černý SITEL, spol. s r.o. Kam kráčí telekomunikační sítě Přerov 25. 4. 2014

Parametry dotační politiky pro výstavbu NGA sítí Základní cíl Modernizace , resp. rozšiřování stávající na parametry NGA infrastruktury Zřizování nové NGA infrastruktury sestávající z části nebo zcela z optických vedení Vytváření pasivní infrastruktury vhodné pro využití v rámci budování optických NGA sítí Řízení Programu Poskytovatel: MPO Administrátor: CzechInvest Technická a odborná podpora: ČTÚ Časový harmonogram pro realizaci projektů Rozhodnutí o schválení programu (2014) Vyhlášení programu v roce 2014 Realizace projektů do 3 let od rozhodnutí o přiznání dotace Zdroj : „Regulace trhu elektronických komunikací“ – přednáška Ing. Jaromíra Nováka, předsedy ČTÚ na konferenci 7. 3. 2014 „Přístupové telekomunikační sítě do všech koutů ČR“ Havarijní servis

Parametry dotační politiky pro výstavbu NGA sít Obecné podmínky: Žadatelem pouze podnikatel v elektronických komunikacích podle § 13 ZEK Zpětné poskytnutí dotace Závazky „Otevřeného přístupu“ pro ostatní zájemce na principu nediskriminace Transparentnost podmínek pro využití přístupu všemi zájemci Udržitelnost projektu (min. 5 let od vyplacení dotace) Určení podpory: Podpora bude určena do tzv. „bílých“ i „šedých“ míst (v souladu s Pokynem EU) Na budování infrastruktury přístupových NGA sítí částí sítí páteřního propojení (tzv. backhaul) prvků pasivní infrastruktury. Závazek velkoobchodní / maloobchodní nabídky služeb vysokorychlostního přístupu na budované infrastruktuře. Zdroj : „Regulace trhu elektronických komunikací“ – přednáška Ing. Jaromíra Nováka, předsedy ČTÚ na konferenci 7. 3. 2014 „Přístupové telekomunikační sítě do všech koutů ČR“ Dlouhodobý pronájem měřicích přístrojů ethernet, optika

Mapa ČTÚ – pokrytí NGA sítí v ČR Zdroj : www.CTU.cz Indikativní mapa NGA sítí Zákaznický dispečink 24 hodin/7 dní v týdnu

Základní schéma otevřené sítě Poskytovatelé obsahu Zákazníci ISP1 ISP 2 Otevřená optická síť TKR Big operator Security Prodej multikanálových systémů a kabelových komor

Kde síť otevřít ? 1. Na úrovni aktivních prvků (L2 přepínače - VLAN) ISP1 ODF ISP2 TKR Pro každého zákazníka 1 vlákno – rozdělení provozu pomocí VLAN Provozovatel sítě dodává kompletní vybavení centra (aktivní prvky pro připojení poskytovatelů a uživatelů) ODF Preventivní údržba sítí

Kde síť otevřít ? 2. Na úrovni vláken v centru sítě ISP1 ODF ISP2 TKR Pro každého zákazníka více vláken, ukončí se kolik je potřeba (4) V místech dělení sítě – koncentrační body Otevřená síť – čistě pasivní Předávací bod poskytovatel služby – operátor sítě ODF (centrální místnost) – optická zásuvka zákazník Všechny aktivní prvky dodává poskytovatel služby ODF 7 Prodej mikrotrubičkových kabelů – SIDUCT 7

Kde síť otevřít ? 3. Na úrovni omezeného teritoria (dům, sídliště, ucelený projekt) ISP1 ISP2 TKR Otevřená síť – pouze „úplně poslední míle“ (např. majetek SVJ, družstvo, developerské projekty) Každý poskytovatel dodává kompletní aktivní zařízení a musí mít přístup po vlastní nebo pronajaté síti k přístupovým bodům. ODF Projektování optických sítí, včetně související inženýrské činnosti

Otevřené optické sítě Nabídka SITEL spol. s r. o. Vytvoření koncepce otevřené sítě s ohledem na specifika dotčené lokality (stávající stav, rozvržení přípojných bodů, požadavky majitele sítě) Zpracování kompletní projektové dokumentace včetně všech povolení dotčených orgánů státní a veřejné správy, případně pomoc při vypořádání věcných břemen Komplexní dodávka celé sítě na klíč včetně všech definovaných rozhraní Zajištění výstavby sítě dle předem dohodnutých standardů Předání sítě s garantovanými parametry pro všechna vlákna s dokumentací skutečného stavu provedení Záruční a pozáruční servis Zajištění dokumentace průběžného stavu sítě, správa sítě, zajištění vyjadřování a vytyčování k sítím elektronických komunikací Komplexní správa dokumentace sítí

Definování pravidel pro výstavbu otevřených sítí – koncové objekty Obecné principy otevřené pasivní sítě FTTh „Míra otevřenosti“ U koncového zákazníka Maximální počet operátorů poskytujících službu Typ rozhraní (sváry, mechanické spojky, konektory – jejich typ) Závaznost doporučení Kontrola stavebními úřady ??? Kontrola ČTÚ ??? Dobrovolné dodržování dohodnutých pravidel !!! Nutno vždy vyřešit majetkoprávní vztahy Vlastnictví otevřené části sítě, předávací body Správa, údržba, dokumentace, finanční vyrovnání za použití pasivní infrastruktury … Údržba netelekomunikačních – podpůrných zařízení

Děkuji za pozornost Ing. Pavel Černý SITEL, spol. s r.o. Telefon: +420267198230 Email: pcerny@sitel.cz