Deset ročníků Dnů židovské kultury Olomouc 2008–2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Deset let židovského festivalu v Holešově
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
III. Ročník festivalu KEFASFEST 27. – Dolní Kounice
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Světovar Areál bývalého pivovaru a kasáren, jehož jedna budova právě prochází rekonstrukcí. Výslednou podobou bude komplex Kulturní fabriky Světovar a.
ROK ČESKÉ HUDBY 2014 Tvořivost a spolupráce
Umělecká agentura Monte Christo ve spolupráci s agenturou AROKO uvádí VIII. ročník mezinárodního festivalu česko – německo – židovské kultury Devět.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
Klub dětských knihoven SKIP10
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Josefov Hradec Králové Josefovský francouzský den 200. výročí úmrtí Claude-Benoit Duhamel de Querlonde, francouzského architekta pevnosti Josefov.
V současném světě – 2 názory na svět
Pedagogika volného času II Vladimír Jůva
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Prezentace projektu „ CAVE BEAT 2012 “ mezinárodní hudební festival v jeskyních Jeskynní tep o.s. Správa jeskyní ČR Správa CHKO Moravský kras.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Vytvořila Nina Kravčenková 2014
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
Senioři a společnost Mezigenerační solidarita v praxi Jiří Hrabě, Elpida, o.p.s.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _19_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Afrika nevšedníma očima … nejen v českých školách II 2010 Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu.
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
Významné budovy v Žatci
21. – LÁZEŇSKÉ DIVADLO LUHAČOVICE. DIVADELNÍ LUHAČOVICE kulturně-vzdělávací akce na konci léta pod záštitou hejtmana Zlínského kraje pořadatel.
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
4. ročník Mezinárodních letních hudebních kurzů 2012 Konzervatoř České Budějovice Akce byla pořádána pod záštitou primátora Českých Budějovic.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Praha.
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 1. poloviny 20
Projektová výuka na Trojském gymnáziu. 1. Projektová výuka 2004– Projekt Edison 3. Třídní projekty.
Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Střední Evropa – obecně a Německo. Studenti se rozdělí.
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI. genocida = vyvražďování celých národů za druhé světové války se to týkalo hlavně Židů a Romů ze strany nacistů.
S podporou statutárního města Hradec Králové a Klubu rodičů gymnázia Boženy Němcové
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Východní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Organizační struktura Zakladatel o.p.s. Správní rada Ředitel o.p.s. Dozorčí rada.
Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Brandýs nad Labem Stará Boleslav 12 zaměstnanců na 9,4 prac. úvazku čtenářů výpůjček 123 akcí.
Participace + intencionalita = podnětné vzdělávání Když se ze spotřebitelů stanou spolutvůrci Mgr. Silvie Čermáková Muzeum Vysočiny Jihlava.
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
Název učiva: BEDŘICH SMETANA
Počet účastníků ZD České Budějovice Praha Ostrava
VY_32_INOVACE_14_Kultura za první republiky
XXXIII. Mezinárodní festival vojenských hudeb
Kultura v předválečném Československu
PRAŽSKÝ VÝBĚR AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
KEFASFEST 28. – II. Ročník festivalu Dolní Kounice
Vítáme Vás na ZŠ Šalounova - Halasova
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
STÁTY PŘEDNÍHO VÝCHODU
Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina
KLUB MLADÝCH DIVÁKŮ (KMD)
SONS: sdružuje osoby s různém stupněm zrakového postižení od 15 let věku, jejich rodinné příslušníky nebo osoby bez zrakového postižení, které spolku.
Transkript prezentace:

Deset ročníků Dnů židovské kultury Olomouc 2008–2017 Mgr. Alexandr Jeništa zakladatel a dramaturg festivalu

Cyklus přednášek k tématu ročníku

Divadla, koncerty, výstavy, besedy

Besedy o šoa pro žáky a studenty

Regionální témata (2008–2010)

Obecná témata (od r. 2011)

Svět před katastrofou (2013)

Hudba v čase apokalypsy (2014)

Záštity, podpora

Téma šoa

Současná živá kultura

Urban game (městská hra)

Díky za pozornost. 11. ročník Dnů židovské kultury Olomouc 8. – 17. října 2018 Téma Od začátku… Česko(slovensko) a Izrael