PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolová výzva č. 18 PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY Mgr. Jan Veselský Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy v rámci IROP.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
„VÍTEJTE I VY“, Železnohorský region
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
VÝZVA IROP č. 73 Výstavba a modernizace přestupních terminálů II
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
seminář pro žadatele k 10. výzvě IROP „kybernetická bezpečnost“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy
Besip Zlínského kraje Zlín,
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Seminář řo irop specifický cíl 4.1 clld
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
LAG Podralsko z.s. VýzvA IROP č. 6 bezpečnost dopravy
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
4.Výzva IROP MAS MB – Rozvoj cyklodopravy v obcích i mezi obcemi
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Seminář pro žadatele IROP – Infrastruktura vzdělávání
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář k 1. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Integrovaný regionální operační program
Seminář k „4.vyzvě MAS Prostějov venkov-IROP-Cyklodoprava-I“
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
IROP - Integrovaný regionální operační program
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Seminář k 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Operační program Zaměstnanost
Sociální a dostupné byty
Seminář pro žadatele k výzvě č. 1
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 1 MAS.
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 4 MAS.
Pracovní skupina Základní vzdělávání II.
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný regionální operační program PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Zlepšení řídících a administrativních schopností MAS Lužnice, z.s Registrační číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001904

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY obce dobrovolné svazky obcí organizace zřizované nebo zakládané obcemi organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí

PODPOROVANÉ AKTIVITY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Hlavní aktivity: Terminály a parkovací systémy Bezpečnost dopravy Cyklodoprava

TERMINÁLY A PARKOVACÍ SYSTÉMY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba terminálů jako významných přestupních uzlů veřejné dopravy, jejichž parametry odpovídají zařazení do odpovídající kategorie přestupního uzlu dle ČSN 73 6425-2, rekonstrukce, modernizace a výstavba samostatných parkovacích systémů P+R, K+R, B+R jako prvků podporujících multimodalitu,

TERMINÁLY A PARKOVACÍ SYSTÉMY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace souvisejících prvků: zvyšujících bezpečnost dopravy (např. bezbariérové komunikace pro pěší, veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů), telematiky pro veřejnou dopravu (např. informační systémy pro cestující), zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě terminálu či samostatného parkovacího systému, není možná kombinace uvedených aktivit v jedné žádosti o podporu.

BEZPEČNOST DOPRAVY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba chodníků podél silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací nebo chodníků a stezek odklánějících pěší dopravu od silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací, přizpůsobených osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, včetně přechodů pro chodce a míst pro přecházení, rekonstrukce, modernizace a výstavba bezbariérových komunikací pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy, realizace prvků zvyšujících bezpečnost železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy (bezpečnostní opatření realizovaná na silnici, místní komunikaci nebo dráze, veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů),

BEZPEČNOST DOPRAVY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě chodníků, bezbariérových komunikací nebo prvků zvyšujících bezpečnost dopravy, je možná kombinace uvedených aktivit.

CYKLODOPRAVA PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba samostatných stezek pro cyklisty nebo stezek pro cyklisty a chodce se společným nebo odděleným provozem (s dopravním značením C8a,b, C9a,b nebo C10a,b), rekonstrukce, modernizace a výstavba jízdních pruhů pro cyklisty nebo společných pásů pro cyklisty a chodce v přidruženém prostoru silnic a místních komunikací (s dopravním značením C8a,b, C9a,b nebo C10a,b), úprava a realizace liniových opatření pro cyklisty v hlavním dopravním prostoru silnic a místních komunikací v podobě vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty, piktogramových koridorů pro cyklisty nebo vyhrazených jízdních pruhů pro autobusy a jízdní kola, vždy sloužících k dopravě do zaměstnání, škol a za službami,

CYKLODOPRAVA PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace: související doprovodné infrastruktury pro cyklisty (např. stojany na jízdní kola), zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně) a souvisejících prvků zvyšujících bezpečnost cyklistické dopravy (např. veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě komunikace pro cyklisty nebo liniového opatření pro cyklisty, je možná kombinace uvedených aktivit.

VEDLEJŠÍ AKTIVITY – pro všechna opatření PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY realizace stavbou vyvolaných investic, zpracování projektových dokumentací, výkup nemovitostí podmiňujících výstavbu, provádění inženýrské činnosti ve výstavbě, vybrané služby bezprostředně související s realizací projektu, povinná publicita.

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY ROZDĚLENÍ AKTIVIT PROJEKTU Hlavní aktivity projektu minimálně 85 % CZV projektu Vedlejší aktivity projektu maximálně 15 % CZV projektu

INDIKÁTORY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Žadatel je povinen si v žádosti o podporu vybrat z indikátorů, které jsou uvedené ve Specifických pravidlech vydaných k příslušné výzvě. Žadatel uvede výchozí hodnotu, cílovou hodnotu vč. popisu způsobu stanovení této hodnoty a datum, ke kterému ji musí naplnit. Cílová (plánovaná) hodnota indikátoru je závazná. Úprava – podstatná změna Nesplnění – sankce Zajistit prokazatelnost vykazovaných hodnot

INDIKÁTORY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Ukázka výčtu indikátorů: Žadatel je povinen zavázat se k výběru a naplnění následujících indikátorů: Terminály a parkovací systémy 7 52 01 Počet nových nebo rekonstruovaných přestupních terminálů ve veřejné dopravě (terminály) 7 40 01 Počet vytvořených parkovacích míst 7 64 01 Počet parkovacích míst pro jízdní kola Bezpečnost dopravy 7 50 01 Počet realizací vedoucích ke zvýšení bezpečnosti v dopravě Cyklodoprava 7 61 00 Délka nově vybudovaných cyklostezek a cyklotras 7 62 00 Délka rekonstruovaných cyklostezek a cyklotras Podrobné informace k jednotlivým indikátorům, a závazná pravidla jejich vykazování a výpočtu - obsahují metodické listy indikátorů (příloha Specifických pravidel příslušné výzvy).

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O PODPORU PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Plná moc Zadávací a výběrová řízení Studie proveditelnosti Karta souladu projektu s principy udržitelné mobility Čestné prohlášení o skutečném majiteli Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících (u aktivity Terminály a parkovací systémy) Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení (u aktivity Terminály a parkovací systémy) Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Projektová dokumentace pro vydání staveb. povolení nebo pro ohlášení stavby Položkový rozpočet stavby Doklad o prokázání právních vztahů k nemovitému majetku, který je předmětem projektu Výpočet čistých peněžních příjmů (u aktivity Bezpečnost dopravy, Cyklodoprava) Smlouva o spolupráci (u aktivity Bezpečnost dopravy, Cyklodoprava)

ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Vyhlášení výzvy: 16.10.2017 Příjem žádostí o podporu: 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: 16.10.2017 Datum ukončení realizace projektu: ??? Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 11 945 860 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 100 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 3 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % (5 % ŽADATEL) veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost. MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz