Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Oddělení lidských zdrojů, podpory průmyslu a podnikání 1.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dotační programy Ústeckého kraje
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Národní program podpory cestovního ruchu
Ing. Kateřina Lichtenberková
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Příprava projektů OP Z – základní informace
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Propojení odborného vzdělávání s praxí ve firmách
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
hejtman Pardubického kraje
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Univerzitní město Olomouc
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” – Praha,
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
kam vlastně směřujeme ??? 
Ing. Stanislava Správková
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Ing. Ivo Hříbek odbor podnikatelského prostředí a obchodního podnikání
Transkript prezentace:

Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016

Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016 stálé aktivity v oblasti podpory podnikání: prezentace Kraje na veletrzích investičních příležitostí vydávání informačních publikací, brožur a letáků pořádání soutěží pro podnikatele (Podnikatel roku, Firma roku, Živnostník roku,…) vedení krajské databáze brownfields podpora regionálního exportu, podpora obchodní spolupráce s partnerskými regiony (nově i s 2 čínskými provinciemi – Fujian a Yunnan) pořádání kulatých stolů pro podnikatele a podnikatelských misí spolupráce s Krajskou hospodářskou komorou OK, CzechInvestem, Ministerstvem průmyslu a obchodu, Svazem průmyslu a dopravy ČR,…

Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016 nově plánované aktivity v oblasti podpory podnikání: Nový Dotační program na podporu podnikání 2016 Analýza aktuálních potřeb podnikatelů na území Kraje (formou dotazníkového šetření) Vedení databáze volných podnikatelských nemovitostí na území celého Kraje (průmyslové zóny, technologické parky, brownfieldy, …) – v úzké spolupráci se zástupci jednotlivých ORP (viz další prezentace) Rozšíření poradenské, informační a analytická činnost v oblasti podpory podnikání (dotační poradenství, proexportní poradenství, poradenství v oblasti územního plánování,…)

Dotační program na podporu podnikání v roce 2016 snaha Olomouckého kraje o sjednocení a větší transparentnost při přerozdělování finančních prostředků Kraje V rámci Dotačního programu budou vyhlášeny 2 dotační tituly: Dotační titul na podporu soutěží propagující podnikatele – alokace 100 tis. z prostředků budou podpořeny organizátoři soutěží pro podnikatele Dotační titul na podporu poradenství pro podnikatele – alokace 570 tis. z prostředků budou podpořeny organizace provozující poradenskou a jinou činnost pro podnikatele (KHK OK, klastry, soukromé společnosti) Předpokládaný harmonogram dotačního programu: září – říjen 2015 – příprava dotačního programu listopad 2015 – schválení dotačního programu v ROK prosinec 2015 – schválení dotačního programu v ZOK leden 2016 – vyhlášení výzev leden – březen 2016 – přijímání žádostí o dotaci duben – prosinec 2016 – vyplacení poskytnutých dotací

Analýza aktuálních potřeb podnikatelů na území Kraje snaha Olomouckého kraje zjistit aktuální potřeby zejména malých a středních podniků na svém území aktuálně je v OK 137 453 MSP navazuje na aktivitu některých měst (např. Olomouce) na krajské úrovni se jedná o novou aktivitu (neprobíhá ani v rámci tvorby, či aktualizace koncepčních dokumentů OK) šetření proběhne v první polovině příštího roku ve spolupráce s KHK OK bude osloveno co největší množství podnikatelských subjektů výsledky budou použity pro nastavení dalších aktivit a postupů v oblasti podpory podnikání, a to dle zjištěných požadavků podnikatelských subjektů v Olomouckém kraji

Děkuji za pozornost! Mgr. Jiří Běhávka Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu Oddělení regionálního rozvoje