Máš RÝMU? Ne, jen rýmuju! Před Vánoci jsme se vydali do knihovny si trochu zarýmovat. Půlka z nás, sice opravdovou rýmu měla, ale to nevadilo. Probrali.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

IV. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
JÁ A MOJE ŽENA.
Všechny žáby jsou modré.
Moje třída.
C h v i l k a p o e z i e ( nikdy nikoho nezabije )
Caine - Slon Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice? Nevadí! U nás na faře je dost místa pro všechny! Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice?
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Rozvoj čtenářské gramotnosti
Český jazyk Mgr. Milan Šimek
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
dy,ty,ny – di, ti, ni opakování
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_035_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Dopis od Boha.
8.1 Dvojhláska ou, au, eu HOUBA EURO AUTOBUS
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Moje třída.
Nikola se před několika dny přestěhovala do nového města nikdo ji tu však nebere vážně a nikdo se s ní nekamarádí… Proto se jen učí ale stejně jí to moc.
Tak v této sestavě jsme odjížděli ( 4801 km) Kawasaki Zephyr 1100 Honda VFR 800 Fi Honda VFR 750 Průměrné tankování bylo 10 – 12 litrů (180km), tzn. Průměrná.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Prosinec 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.12.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
POEZIE.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Čteme pro potěšení Vyhledej názvy zvířat děda dělo lodě děvče mládě
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vyvození písmen Š, š Šišky Na šišky šel Vašík, měl tašku a košík.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
O Budulínkovi Autoři: Vraný,Špitálník. 1. kapitola  Byl jeden dědeček a jedna babička a ti měli Budulínka.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 LITERÁRNÍ KVÍZY 2 VY_32_INOVACE_A02 Sada 1 Jazyk a jazyková komunikace ZŠ Pačejov.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Halloween.
Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého
Mikuláš v Jiřicích Ovládání : klik myší.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
( nikdy nikoho nezabije )
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Den Země 3.A – 25. dubna.
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Český jazyk Mgr. Milan Šimek
Mikulášská nadílka Kde se vzal , tu se vzal, Mikuláš pod okny stál.
Statistika Stehlíková, Gabrielová 8.B.
Téma (název prezentace)
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Výlet na Lipno Letošní prázdniny jsme s paničkou vyrazily na Lipno. Kde jsme si nenechaly ujít stezku do korun stromů. Panička nahoru jela sedačkovou lanovko.
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Za chvíli uvidíte nejkrásnější silnici na světě
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Morbidní říkanky a neb chvilka poezie.
Transkript prezentace:

Máš RÝMU? Ne, jen rýmuju! Před Vánoci jsme se vydali do knihovny si trochu zarýmovat. Půlka z nás, sice opravdovou rýmu měla, ale to nevadilo. Probrali jsme druhy rýmů. Už víme, že jsou čtyři. Poznávali jsme je v básních a nakonec jsme si je samy vytvářely. Přečtěte si naše první básnické pokusy.

JEZEVČÍK AABB (sdružený rým) Jezevčík se bál, na ulici stál JEZEVČÍK AABB (sdružený rým) Jezevčík se bál, na ulici stál. Po silnici auta jela a strašně vyváděla. Áďa, Jirka

PAPOUŠEK ABAB (střídavý rým) Byl jednou jeden papoušek, kterého měl klouček. Jmenoval se Bohoušek, příjmení měl Souček. Ondra, Lenka

PAVOUK AAAA (triádový rým) Pavouk je drak, má dobrý zrak. Nevidí mrak, proto má prak. Káťa, Mikuláš

ČINČILA AABB (sdružený rým) V lese byla činčila, před domem se činila. Že v lese hrají karty, dá se do té party. Kája, Tonda

Myš AABB (sdružený rým) Co je v naší spíži? Myš se do ní plíží, chytali jsme dnem i nocí, natáhli jsme pasti myší. Na konec jsme jí chytili, do koše jsme jí hodili.   Martin S., Robin

NETOPÝR AAAA (triádový rým) - předěláno na Sdružený Netopýra viděli jsme, do klece ho strčili jsme, a pak z klece utekl a tím spustil neplechu. Anežka, Vojta

SLEPICE AABB (sdružený) U babičky jsem viděl slepice, vypadalo to, jako kdyby měly nohavice. A u dědy jsem viděl psy, běhali po celé vsi. Mada, Alenka  

ČÁP AAAA (triádový) Čáp na ulici stál a stál, a přitom se hrozně bál. Slyšel, jak tam lidi mají bál, radši odešel domů, aby spal. Naty B., Nela

SLŮNĚ AAAA (triádový rým) Slonice má slůně, a to slůně stůně. Slůně má sáně, a ty patří Máně. Terka, Štěpán

ŽRALOCI ABAB (střídavý rým) předěláno na sdružený) Žralok je tak super zvíře, proto mě tak hrozně hryže. Na hlavě mám velkou bouli, na veliký kouli. Milan, Viki

VAČICE ABAB (střídavý) Jednou jsem viděl vačici, ona na mě prskla VAČICE ABAB (střídavý) Jednou jsem viděl vačici, ona na mě prskla. Byla hezká, ale lízala hořčici, proto se celá leskla. Darja, Majda