eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní síť pro venkov
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Dům zahraniční spolupráce Erasmus+
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Rozvoj výuky cizích jazyků
Název projektu: Ve škole po škole
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Internacionalizace škol v aktivitách DZS
Co je program Mládež v akci?
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně 24. dubna 2018 Pavla Šabatková Dům zahraniční spolupráce

Dům zahraniční spolupráce příspěvková organizace MŠMT administrace evropských programů v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže ERASMUS+

Aktivity pro školy MŠ, ZŠ, ZUŠ, SŠ ERASMUS+ eTwinning Akademická informační agentura stipendijní pobyty pro žáky ZŠ ve dvojjazyčném gymnáziu v Německu (Gymnázium Friedricha Schillera v Pirně) a v českých sekcích lyceí ve Francii (v Dijonu a v Nîmes) semináře a pracovní stáže pro učitele němčiny

ERASMUS+ www.naerasmusplus.cz Pro instituce Pro zaměstnance Pro žáky partnerství škol (partnerství 2-6 škol, na dobu 1-2 let, podporuje výměnné/studijní pobyty pro žáky a školení/stáže pro učitele) projekty strategického partnerství (pro min. 3 partnerské školy a/nebo jiné vzdělávací instituce, na 1-3 roky, podporuje rozvoj inovací a vzájemnou výměnu postupů a dobré praxe) Pro zaměstnance výukové/pracovní pobyty na partnerských školách v zahraničí stáže, stínování (job-shadowing) kurzy, školení, hostování zahraničních odborníků v domácí organizaci mimoškolní aktivity v rámci neformálního vzdělávání (např. dobrovolnické projekty, strukturované dialogy s mládeží, výjezdy pracovníků s mládeží) projekty pro pracovníky v oblasti odborného vzdělávání a přípravy (zapojit se mohou nejen školy, ale také odborníci z podniků a veřejného sektoru) Pro žáky zahraniční praktické stáže v podnicích/odborných školách (2-12 týdnů) pro studenty středních odborných škol, učilišť,   a absolventy těchto typů škol (do 1 roku po ukončení školy) mimoškolní aktivity v rámci neformálního vzdělávání (dobrovolnické projekty, výměnné pobyty, strukturované dialogy) www.naerasmusplus.cz

eTwinning usnadňuje navazování mezinárodních kontaktů Portál eTwinning podporuje realizaci vzdělávacích aktivit a projektů na dálku s využitím digitálních technologií. Je to největší online komunita mateřských, základních a středních škol v Evropě, do které je zapojeno přes 560 000 učitelů a více než 189 000 škol. usnadňuje navazování mezinárodních kontaktů umožňuje využití cizích jazyků v praxi umožňuje realizovat mezinárodní spolupráci ve všech předmětech podporuje prohlubování znalostí digitálních technologií poskytuje bezpečné virtuální prostředí pro spolupráci žáků a učitelů na mezinárodní úrovni www.etwinning.cz; www.etwinning.net  

Profesní skupiny otevřené i uzavřené dle předmětů/zájmů diskuse, inspirace motivace Kavárna inspirace pro české učitele https://groups.etwinning.net/33780/home přehled jednoduchých projektových témat

Děkuji za pozornost pavla.sabatkova@dzs.cz www.dzs.cz www.naerasmusplus.cz