STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Účetní doklady II. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Dana Zajíčková Název prezentace (DUMu)Nepravidelnosti a nedostatky ve stavbě věty Tematická oblast:Česky jazyk a literatura.
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
Základy automatického řízení 1
Maturitní zkoušky 2014 ke dni
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
Platformy projektu KAP LK
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Plánování ve školní tělesné výchově
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Metody psychologie IV.část – Pomocné metody
Logistika a Supply Chain Management
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Pedagogická komunikace 4. lekce: Verbální komunikace: kladení otázek
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslicová technika.
VYUČOVACÍ PROCE S A JEHO FÁZE
Rešerše.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ B/ A/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Digitální učební materiál
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_28_01_stavba nervové soustavy.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Brána fantazii otevřená aneb o vnímání literatury
Digitální gramotnost Informatické myšlení
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Krajský metodický kabinet MATEMATICKÉ GRAMOTNOSTI
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Akční plán - plánované společné aktivity
Střední zdravotnická škola Beroun
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Diagnostika dítěte předškolního věku
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Učíme se učit na Karmeli Škola: Integrovaná střední škola Na Karmeli 206 Mladá Boleslav Autoři: Lucie Pöschková Martina Knížková Petra Pavlíková   Konzultant: Ing. Jan Weiser

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Cíl projektu: Přispět k řešení problému jak u žáků naší školy účinně rozvíjet klíčové kompetence zaměřené na učení a myšlení. Na dílčích faktech, získaných provedeným výzkumem na naší škole, poukázat na význam této problematiky pro žáky ISŠ. Zpracovat výukový materiál pro zamýšlený kurz ,,Učíme se učit Na Karmeli“ Práce, kterou tímto předkládáme, je součástí stejnojmenného projektu, který se na naší škole postupně připravuje a který nese název „Učíme se učit Na Karmeli“

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Postup řešení stanovených úkolů: Vyhledávání, třídění a studium vybrané literatury, která se zabývá problematikou procesu učení. Pedagogická transformace vybraného materiálu do podoby výukových lekcí. Provedení dílčího pedagogického výzkumu na naší škole. Výzkum na škole probíhal pomocí dotazníkové metody (Jak se učím) a pomocí popisu a zobecnění žákovských prací (referátů).

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Naše navrhované řešení: Vybraná témata Vedení poznámek Rychločtení, rychlostudium Tvoření myšlenkových map Plánování Jak zpracovat dobrý referát Jak zpracovat dobrou prezentaci Došly jsme k závěru, že většina žáků naší školy se není schopna učit správným způsobem. Proto by se, i za podpory učitelů, měla schopnost správného učení dále rozvíjet i na úkor faktických vědomostí a informací.

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Výhody našeho návrhu: Vybraná témata mají pro žáky bohaté praktické využití, Výukové lekce jsou fakticky vstupem do dané problematiky. Zájemci si mohou nabité vědomosti dále rozvíjet s pomocí dostupné české literatury, Plánovaný kurz může významně přispět k rozvoji klíčových kompetencí žáků v oblasti učení a myšlení. Každý je schopen dalšího rozvoje v oblasti učení a následného zpracování důležitých informací, potažmo v rozvoji své inteligence.

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Zhodnocení naší práce: Dané cíle, které jsme si stanovily, byly splněny. Zjistily jsme, že většina našich spolužáků ovládá metody efektivního učení pouze intuitivně a nikoliv efektivně, proto je namístě seznamovat žáky s těmito metodami Zpracovaly jsme výukovou dokumentaci pro zamýšlený kurz ,,Učíme se učit Na Karmeli“ Na tomto místě se sluší, abychom zmínily hlavní cíle práce a jak se nám je podařilo naplnit. Hlavním cílem naši práce bylo podpořit projekt „Učíme se učit Na Karmeli“.

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Ukázka prezentací:

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Ukázka prezentací:

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Co nám tato soutěž dala? Osvojily jsme si a zároveň zdokonalily práci s informacemi. Vyzkoušely jsme si co znamená učit druhé a jak náročná je příprava na výuku. Prohloubily jsme si znalost ve vytváření, vyhodnocovaní dotazníků a školních prací. Získané vědomosti můžeme využít při našem dalším studiu Nejdůležitějším přínosem bylo zjištění jak obtížná je organizace spolupráce jednotlivých členů týmu 

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Za pozornost děkují… Lucie Pöschková Martina Knížková Petra Pavlíková Chtěly bychom poděkovat paní Mgr. Pavlíně Reimannové za pomoc s překladem anotační části a panu Ing. Janu Weiserovi za obětavou pomoc a podnětné připomínky.