REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Filozofická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vítejte na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Informace k přijímacímu řízení obor Matematická studia.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
D OKTORSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM NA LF UK V P LZNI Proděkan: prof. MUDr.Vladislav Třeška, DrSc. Referentka: Daniela Vyzrálová Kontakty: ,
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
2. cvičení z KIV/ZI Webnet. Náplň cvičení Univerzitní www stránky Portál a STAG Webmail Koleje, menzy a knihovna Diskový prostor.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Živnostenské právo Jan Pospíšil Karolína Růžičková.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Řešení spisové služby Statutární město Brno, aneb je třeba ještě něco udělat? Brno, Rostislav Obrlík, vedoucí Organizačního úseku, Magistrát.
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Fakulta managementu a ekonomiky
Monitoring, audit a kontrola
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
Standardy funkčního programu prevence a kontroly infekcí
Centrum na podporu integrace cizinců
Lucie Pichlerová Právnická fakulta
Přijímací řízení 2017 Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Plánování ve školní tělesné výchově
MAP Trutnovsko , Havlovice
a management projektů SF EU
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Logistika a Supply Chain Management
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2013
Problematika studentů se sluchovým postižením na VŠ
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Manažerský koučink MPH_MAKO PhDr. Milada Blažková
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
DĚJEPIS = HISTORIE. DĚJEPIS = HISTORIE HISTORIE je věda, která se zabývá vývojem lidské společnosti (= dějinami) od vzniku člověka až po současnost.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Cisco Networking Academy
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
SPISOVÁ SLUŽBA
Archiv města Brna PhDr. Libor Blažek, vedoucí odboru Archivu města Brna Mgr. Radana Červená, Ph.D., vedoucí oddělení archivně- zpracovatelského.
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
Historické prameny a pomocné vědy historické
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Akreditovaný vzdělávací program
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Bakalářské studium archivnictví samostatný obor maior minor
Pozvánka na jarní běh DigiAka
Nabízené služby společnosti
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Přijímací řízení, odvolací řízení
Historické prameny a pomocné vědy historické
Transkript prezentace:

REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ Katedra pomocných věd historických a archivního studia

Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) pro odborné pracovníky v archivech, spisovnách a správních institucích jako rekvalifkační pro pracovníky jiných oborů (certifikováno MŠMT ČR) bez přijímacího řízení podmínkou středoškolské vzdělání ukončené maturitou zakončen písemnou prací, testem a ústním pohovorem absolvování potvrzeno osvědčením Univerzity Karlovy 2

(rozděleno do 32 setkání, 1x za 14 dní v pátek) Cena: 30.000 Kč Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) Zahájení: únor 2018 Doba trvání: 4 semestry Výuka: 256 hodin (rozděleno do 32 setkání, 1x za 14 dní v pátek) Cena: 30.000 Kč

Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) Obsahová náplň kurzu: - základy pomocných věd historických; - paleografická cvičení novověku; - diplomatika novověku; - sfragistika, heraldika, genealogie; - přehled českých dějin od roku 1526 do současnosti; - dějiny správy od roku 1526 do současnosti; - základy archivnictví a archivní legislativa; - spisová a předarchivní péče, archivní provoz a technika; - pořádací principy a způsoby archivního zpracování různých druhů dokumentů a archivních fondů (včetně foto-, fonodokumentů, sbírek map a plánů ad.); - exkurze – Národní archiv, Státní oblastní archiv v Praze, příklad archivu ministerstva a podnikového archivu, představení spisovny. 4

Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) Spolupracující instituce: Národní archiv Státní oblastní archiv v Praze Odbor archivní správy a Odbor spisové služby Ministerstva vnitra 5

Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) Přihlášky zasílejte poštou nebo elektronicky na adresu: Doc. PhDr. Ivana Ebelová, CSc. (garant kurzu) Filozofická fakulta UK - Centrum dalšího  vzdělávání FF UK Nám. Jana Palacha 2 116 38 Praha 1 e-mail: ivana.ebelova@gmail.com Na této adrese zodpovíme i Vaše dotazy. 6

Těšíme se s Vámi na viděnou! Archivní kurz (Katedra pomocných věd historických a archivního studia) Těšíme se s Vámi na viděnou! 7