AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNEBÍ.
Advertisements

AFRIKA Geografická poloha.
AMERIKA.
VYPRACOVAL Šimon cigánek, 5.tř.
Přírodověda – Podnebné pásy ( Mírný pás )
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Podnebné pásy 5. ročník.
Subtropický pás Subtropické lesy.
Cizokrajné ekosystémy
PODNEBNÉ PÁSY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ROZMANITOST PŘÍRODY V EVROPĚ
Biomy - popis.
PODNEBNÉ PÁSY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
Za předpokladu použití psacích potřeb
Počasí a podnebí Vypracovala: Barbora Kondvárová.
Elektronická učebnice - I
Šířkové pásy tropický pás.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
Podnebí (climate) a přírodní krajiny Ameriky – Opakování!
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Podnebí.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Křížovka - Tropický deštný les
Fytogeografické člení zemského povrchu
PODNEBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Podnebí, podnebné pásy.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_08_05_podnebné pásy. POLÁRNÍ PÁS Na většině území je věčný led, Velmi chladné podnebí. Teploty až -50º C. Řídké zalidnění. Střídání.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_20_ROZMANITOST_PODMINEK_ZIVOTA_NA_ZEMI
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Subtropický podnebný pás
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy – mírný pás
Podnebné pásy Mgr. Iveta Vališková
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
Rozmanitost podmínek života na zemi
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PODNEBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VY_V/2_INOVACE_29_Mírný pás
Název školy: Základní škola T. G
Amerika – Podnebí a přírodní krajiny
NÁZEV: VY_52_INOVACE_18 II Polární pás
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Název : VY_32_inovace_16 - PŘ – PODNEBNÉ PÁSY – TROPICKÝ PÁS
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_36_ŽIVOT V MOŘÍCH A OCEÁNECH.
PODNEBÍ.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_33_STŘÍDÁNÍ DNE A NOCI
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY TÉMA: PODNEBNÉ PÁSY ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1744

ANOTACE Materiál slouží k výkladu o podnebných pásech. Žáci se na jednotlivých stránkách učí názvy podnebných pásů, jejich charakteristiky a rozložení.

ZDROJE Přírodověda Učebnice pro 5. ročník - Člověk a jeho svět. 3. vyd. Praha: NOVÁ ŠKOLA, 2010. ISBN 978-80-7289-301-0. Ilustrace: Microsoft Kliparty Office

PODNEBNÉ PÁSY

Rozdělení podnebných pásů Tropický Subtropický Mírný Polární

TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS Horký pás, který na mapě najdeme mezi obratníky Raka a Kozoroha Je to oblast s vysokými teplotami. Na rovníku jsou den i noc po celý rok stejně dlouhé. 3 hlavní typy krajin: tropický deštný les savana poušť ÚKOL: najdi na mapě tropický podnebný pás a světadíl, který se zde nachází

MÍRNÝ PODNEBNÝ PÁS rozkládá se především na severní polokouli, na jižní polokouli jen z části Česká republika leží v mírném pásu na přechodu mezi podnebím oceánským ( malé rozdíly mezi průměrnými teplotami v létě a v zimě ) a vnitrozemským ( veliké rozdíly teplot ). charakteristické střídání čtyř ročních období – jara, léta, podzimu a zimy 3 hlavní rostlinná společenstva: Jehličnaté lesy(tajga) Smíšené a listnaté lesy Stepi (prérie, pampy) ÚKOL: najdi na mapě mírný podnebný pás a světadíl, který se zde nachází

SUBTROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS tvoří přechod mezi tropickým pásem a pásy mírnými mezi dnem a nocí jsou mírné rozdíly teplot typické pro něj je dlouhé, horké, suché léto a mírná, krátká, vlhká zima

POLÁRNÍ PODNEBNÝ PÁS na severní polární pás - Arktidu rozděluje se na dvě části: na severní polární pás - Arktidu na jižní polární pás - Antarktidu je to nejchladnější oblast na světě - žijí zde pouze zvířata, z rostlin jen mechy a lišejníky je zde tzv. polární noc (slunce nevychází) polární den (slunce nezapadá)