Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Domácí násilí z pohledu teorie
Poslání Intervenčního centra
ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
Právní vzdělání pro celý život reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
ŠIKANA.
Domácí násilí „Domácí násilí je nejrozšířenější, nejvíce podceňované, nejméně kontrolovatelné.“
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Domácí násilí.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Šikana Zdroj: .
ŠIKANA Mgr. Radka Mrázová.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
VY_32_INOVACE_PSYPS15960ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vzájemná pomoc Petr Machala. Alfred Adler říkal, že člověk usiluje získat osobní moc neúspěch může vyvolat pocit méněcennosti Jste v něčem lepší než ostatní?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Sociální patologie SCPT SCPA
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Sociální patologie SCPT SCPA
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Domácí násilí Policejní vykázání.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Postižení mezi námi Název projektu: OP VK
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Násilí Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v Ústeckém kraji Konference Sociální služby v Ústeckém kraji.
Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 34 Předmět: Občanská výchova Ročník:
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Co potřebují oběti znásilnění ?
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Šikana.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
VY_32_INOVACE_Fi_II_06 Název Asie – opakování, soutěž
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Domácí násilí.
VY_32_INOVACE_Mil_II_11 Obvod čtverce
Transkript prezentace:

Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 VY_32_INOVACE_Luk_I_13 Domácí násilí 1 Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Karolína Lukešová

Rodina Domácí násilí

Domácí násilí chování mezi blízkými lidmi, kdy jedna osoba opakovaně ubližuje druhé nejvíce je ohrožena osoba, která je objektem násilí, ale situace nepříznivě působí i na další blízké osoby, pokud jsou svědky násilí – zejména děti Oběť – může trpět pocity viny, obviňuje se z vyprovokování a zodpovědnosti za násilí apod. Agresor – nízké sebevědomí, pocit neschopnosti a nedocenění, žárlivost

Co patří mezi domácí násilí? Fyzické násilí – facky, kopance, škrcení, bití pěstmi či různými předměty Psychické násilí – nadávky, urážky, ponižování, zesměšňování (i ve společnosti), vyhrožování fyzickým násilím, odepírání spánku nebo potravy, vydírání sebevraždou Sexuální násilí – donucení k sexu či odmítavým sexuálním praktikám, znásilnění

Co patří mezi domácí násilí? Sociální izolace – zakazování kontaktů s druhými lidmi, neustálé telefonování a kontrola, kde druhá osoba je a s kým, nezdravá žárlivost Ekonomická kontrola – omezování přístupu k penězům, kontrola výdajů, oběť musí agresora prosit o peníze na běžné potřeby, jídlo

Znaky domácího násilí probíhá v soukromí, většinou beze svědků (kromě dětí) incidenty se dlouhodobě opakují útoky se stupňují – od jednotlivých útoků k pravidelnému násilí období agrese je střídáno obdobím klidu role oběti a agresora jsou jasně a nezaměnitelně rozděleny

Oběť může trpět pocity viny obviňuje se z vyprovokování a zodpovědnosti za násilí nízké sebevědomí, že nezvládne přežít sama upřednostňuje potřeby ostatních členů rodiny před svými věří v mýty o domácím násilí, věří v tradiční uspořádání role muže a ženy

Agresor nízké sebevědomí pocit neschopnosti a nedocenění žárlivost sklon vinit ze svých činů a neúspěchů jiné víra v tradiční uspořádání rolí ženy a muže nezvládání stresových situací Využívá taktiky zlehčování a popírání, např. „Každý se někdy přestane ovládat, to je toho.“

Kontrolní otázky Co je domácí násilí? Můžeme opakované zakazování kontaktů s lidmi považovat za domácí násilí? Proč? Znáš nějaké mýty o domácím násilí? Jaké jsou vlastnosti agresora? Jaké jsou vlastnosti oběti?

Použité zdroje http://www.nasilidoma.cz

Anotace Datum vytvoření: 10.12. 2011 Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: sedmý Anotace: Po ověření prezentace budou žáci vědět, co je domácí násilí a co všechno tam můžeme zařadit.