Pracovní společenské události

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Právě jste vysvětlili, že pořízení nejnovějšího softwaru prostřednictvím OVS je skvělý způsob, jak optimalizovat IT a vytvářet hodnotu, a chcete.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Beseda s paní spisovatelkou
Předmět – PRVOUKA Projekt „Všude žijí lidé“ Výlet do Číny
Paradoxy dnešní doby.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Vyjednávání Jaroslav Bartoň.
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Centrum Pomněnka České Budějovice
Program rovných příležitostí v České spořitelně Vera Budway-Strobach Program Manager, Diversitas.
IveHale s.r.o..
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Dopisy učitelům.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Střední škola oděvní a služeb Vizovice.  město Vizovice  město Slušovice.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Sociální práce s rodinou 3
Nenásilná komunikace Anastasia Vdovina. Nenásilná komunikace pomáhá vytvářet tolerantní, empatické a upřímné mezilidské vztahy Autorem Nenásilné komunikace.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
2. Ročníkový pohovor - Imatrikulace Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Kateřina Hrnčířová, Naše zahrada.  Volte k přesazení správnou dobu  Připravte půdu  Ošetřete kořeny Naše zahrada 2.
Setkání k mezinárodnímu projektu „S uživateli sociálních služeb a nizozemskou expertízou k systémovým změnám“, , Chodská Bc. Jana Nožičková,
Kateřina Hrnčířová, Naše zahrada
Využití informací o trhu práce. Hlavní cíle aktivit v roce 2014 Čtyři hlavní oblasti: 1.Zákazníci (zaměstnavatelé a uchazeči o zaměstnání), 8 cílů 2.Aktivity,
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Ekokodex.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
P REZENTAČNÍ TECHNIKY T EST – TYPY ŘEŠENÍ KONFLIKTŮ Náplň: psychologický text (preference ze dvou výroků) o 30 položkách, záznamový arch, řešení.
 Čím se liší časopisy a noviny?  Na jaké skupiny se dají časopisy dělit?  Ke každé skupině přiřaď konkrétní časopis, který znáš.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
INFORMAČNĚ PORADENSKÉ CENTRUM VŠTE. „ Informačně poradenské centrum Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích si klade za cíl pomáhat.
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Praha, Hartmann akademie 2013 pro APSS Mgr.Martina Sedláková.
KAŽDÝ Z VÁS SE NARODIL JAKO VÍTĚZ! VZPOMEŇTE SI NA SVÉ SNY, NIC NEBYLO NEMOŽNÉ!
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Finanční gramotnost: Kdo nám může poradit. NA PORADCI ZÁLEŽÍ … 10 Kdo nám může poradit Člověk s kufříkem se ptá jiného čekajícího na tramvaj: „Promiňte,
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Tereza Pulkrtová.  je třeba zorganizovat, propagovat a osobně se zúčastnit nejméně dvou exkurzí?
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
ÚSKALÍ SPOLUPRÁCE S RODINOU KLIENTA ,JIRKOV PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Počet odevzdaných dotazníků: 40.  Kvalitní pedagogický sbor – 2x  Netřeba cokoli měnit  Skvělá úroveň výuky  Pohodové prostředí školy,
Zaměstnání členů rodiny
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Sušenčino cukrářství Tento web vznikl roku 2011.Díky tomuto webu se můžete podívat jaké cukroví,dorty pro vás máme připravený.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Informativní pohovor spolupráce
Paradoxy dnešní doby.
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
3. V kanceláři.
Projekt manažer SK Florbal Benešov: Individuální plán rozvoje dle zralostního modelu pro období Petr Tůma.
Paradoxy dnešní doby.
Anotace Vysvětlit, jak správně hospodařit s penězi. Popsat, co je rozpočet a objasnit žákům, jak sestavit svůj měsíční rozpočet a rozpočet rodiny. Objasnit.
Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“
Transkript prezentace:

Pracovní společenské události Pracovní schůzka

Pracovní schůzka Je formou osobní komunikace s klienty. v kanceláři, kavárně ----------------------------------------------------------------------------------------------- získání vyšší vyjednávací pozice ---------------------------------------

Pracovní schůzka Vyšší vyjednávací pozici máme, ------------------------------------------------------------------------------. Jsme-li my ------------------------, je pro -------------------------------- odehrát setkání na neutrální půdě. Připravme se, abychom mohli protistranu -------------------. Člověk, -------------------------- nám v příští čtvrthodině neodsekne, že ho náš např. projekt nezajímá.

Pracovní schůzka Hovoříme-li ---------------------, nezapomeneme se zeptat ------------------. I strohé manažerky roztají při vyprávění o svých dětech a jejich úspěších.

Pracovní schůzka Oblečení: Muži Ženy

Pracovní schůzka Schůzka ------------------------------------. Hlídáme ----------------------, protože ztráta času je pro manažera --------------------------- a my mu přece ------------------------------problémy vytvářet.