Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný záchranný systém
Advertisements

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Národní soustava kvalifikací
4. železniční balíček 1.
Vybrané otázky aplikace TSI „Řízení a zabezpečení“
APLIKACE ERTMS/ETCS v ČR
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Aktuální problematika AutoSAP a SDA Aktuální problematika AutoSAP a SDA ve vazbě na MD ČR Ing. Pavel Juříček, viceprezident Sdružení automobilového průmyslu.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Plánování dopravní infrastruktury z pohledu projektanta
Výzvy a přínosy interoperability pro železniční průmysl a železniční dopravu Eric Fontanel Generální ředitel UNIFE.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Evropská železniční agentura
Poskytování služeb na vnitřním trhu EU. Obsah I.Směrnice o službách na vnitřním trhu. II.Způsob implementace v ČR. III.Přínosy zákona o volném pohybu.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
1 TP Interoperabilita Železniční Infrastruktury Praha, Expertní skupina Rozhraní v období Ing. Jiří Jelének VÚKV a.s. Bucharova.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Mezivládní organizace – jediná úroveň
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Politika sociální inkluze v Evropské unii
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Výkon státního odborného dozoru v roce 2015 Ministerstvo dopravy.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ÚTVAR ODHALOVÁNÍ KORUPCE A FINANČNÍ KRIMINALITY Vyhodnocení činnosti za rok 2014 Praha,
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Dopravní konference Pardubice Ing. Martin Kolovratník 1)Aktuální novely dopravních zákonů 2)Vznik „Spolku pro výstavbu.
Katedra elektrotechniky
Prezentace: Aleš Pokorný
3. setkání s dopravci 16. listopadu 2016
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Ing. Veronika Vindemanová
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
4. železniční balíček a ERTMS/ETCS
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Rychlá spojení Příprava pilotních projektů
Průběžné výsledky přípravy VRT
Příprava, výstavba a provozování vysokorychlostních tratí (VRT)
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Sdružení železničních nákladních dopravců ČR
Transkript prezentace:

Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad

Liberalizace železniční dopravy v ČR Liberalizace postupně probíhá od roku 1995 Nejprve liberalizována nákladní doprava, posléze i osobní doprava V porovnání s Evropou má ČR prim v počtu vydaných licencí 105 železničních dopravců _____ 88 tuzemských 17 zahraničních Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad

Liberalizace železniční dopravy v ČR Drážní úřad v rámci liberalizovaného evropského trhu: Uznává licence udělené v jiném členském státě (následně posuzuje „osvědčení část B“) Uznává schválení drážního vozidla v jiném členském státě (následně posuzuje schválení typu) Aplikuje technickou interoperabilitu (TSI) u nových staveb a vozidlech i při jejich modernizacích Uzavírá v rámci intenzivnější koordinace spolupráci s jinými NSA Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad

Příprava na IV. železniční balíček Zahájení ve dvou termínech: 16. 6. 2019 a 16. 6. 2020 (ČR, Slovensko, Německo, Rakousko, Polsko, Maďarsko) snazší koordinace s okolními státy Pool of Experts (skupina odborníků) nominovali jsme 5 zástupců pro část osvědčení dopravce a 6 zástupců pro oblast drážních vozidel Příprava vzájemné smlouvy o spolupráci v oblastech mezi DÚ a ERA tento proces běží i v dalších státech EU Odkaz na důležité dokumenty IV. ŽB: https://www.mdcr.cz/Dokumenty/Drazni- doprava/Evropska-unie-na-zeleznici/Evropska-unie-na-zeleznici-prehled-evropskych- pr/IV-zeleznicni-balicek Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad

Budoucnost Drážního úřadu pohledem Drážního úřadu  MLS – Monitoring licence strojvedoucího Společný základ předpisů pro všechny dopravce Simulátory jako nedílná součást výcviku a školení strojvedoucích Zajištění provozu a zkoušek strojvedoucích na simulátorech v gesci Drážního úřadu Rozšíření pravomocí ohledně bezpečnosti provozu (akreditace lékařů a psychologů zajišťujících odborné posouzení zdravotního stavu, alkohol, …) Vytvoření pracovních odborných skupin analyzujících zlepšení podmínek bezpečného provozu na železnici Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad

Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu WWW.ZELEZNICNIKONFERENCE.CZ Děkuji za pozornost Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu Drážní úřad, Wilsonova 300/8, 121 06 Praha 2 | www.ducr.cz | www.facebook.com/drazni.urad